🔥İndirim Fazeon X24F166P 24" 165Hz 5ms IPS Fhd HDMI + Dp PIvot Gaming Monitör 3399 tl

Monitörle ilgili biraz araştırma yaptım ve renk gamı değerlerini buldum:
  • sRGB ≈ 99 %
  • Adobe RGB ≈ 75 %
  • DCI‑P3 ≈ 74 %

Bu değerler şunu gösteriyor: sRGB kapsaması neredeyse tam, yani oyun ve genel kullanımda renkler gayet canlı ve doğru görünecek. Adobe RGB ve DCI‑P3 tarafında %75 civarı olduğundan profesyonel fotoğraf/video işlerinde üst seviye olmasa da günlük içerik üretimi için yeterli.

Bence fiyatına göre renk performansı iyi. İkinci bir ekran olarak kullanmak için gayet ideal görünüyor. Hem pivot desteği de var, yanına dikey olarak konumlandırıp çok rahat çift ekran kurabilirsiniz.

Bende çok tereddütteyim bu ürün bir tutarsa fiyatı balon 1k yükseltirler kötü çıkarsada 3k çöpe gider.Çok arada kaldım
hocam snaırım dediginiz gibi olucak 200 hx versiyonunu almıştım fazeonun 10 gün önce 3800 tl idi 5500 tl olmus

türkiyeye yeni gelen marka ve isim yapmaya başladı ben memnunum gayet kaliteli ghostingi olsun yırtılması olsun yok yani güzel fp ürün
Amerika firması diyorlar ama çoğu kişi çin mallarına marka basıp satıyorlar demiş.

Hocam nasıl memnun musunuz?
Merhaba
Ürün kaç gün önce elime geçti ve bir kaç gün test imkanım oldu şuanda bu yazıyı konudaki monitörden kullanarak yazıyorum.

Ürün renk kalitesi anlamın da başarılı bu konuda üzmez. Oyun için konuşursak önceki monitörüm aoc'un meşhur modellerinden 144 hz olan olan modeline göre renk kalitesi ve performans açısından hiç bir eksiği yok. 165 olması bir adım dahada öteye taşıyor. Ek olarak bana gelen model ölü pixel de çıkmadı.

Malzeme kalitesine değinirsek başarısız buldum. Samsung bir g3 monitörü ve aoc monitürünün kullanmış birisi olarak anladım ki malzeme güven vermiyor. Ancak işin garibi şu ki pivot özelliği samsung ve aoc göre daha başarılı buldum. Çok rahat yukarı indirip veya çevirebiliyorsunuz bu açıdan daha bir pürüssüz deneyim sağlıyor.

Ancak bir şey fark ettim ki bu durum galiba moniötürü iade etmeme sebep olacak. İlk gün windows kapatırken orta kısımlarda yatay olacak şekilde fazla belli olmayan çizikler vardı ben bunu windows kapanırken kendisi ile alakalı bir durum olarak sandım ancak sonradan fark ettim ki bu çizgiler çok dikkatli bakıldığında yerinde duruyor. Öyle siyah beyaz ekranda değil de daha çok mavi ve turuncu renklerde dikkatli bakınca fark ettim. Bu durum monitör ayarlarında çözülür mü veya farklı bir kablo denediğimde geçer mi bilmiyorum ancak farklı bir kablosu denemesinden sonra sorun çözülmezse iade işlemini başlatıp aynısından bir ürün daha sipariş geçmeyi düşünüyorum.

Yinede yazayım belki sipariş geçmeyebilirimde. Sebebi ise bir arkadaş konuda yazmış monitöürün abd üretildiğini düşünmüyorum çünkü gerek fazeon gerek gameon bu ikisini sözde freesycn destekliyor die almıştım ancak her ne kadar bu ayar monitörde aktif edilsede yazılım kısmında freesycn seçeneği görünmüyor. Burdan anlıyoruz ki bu ürün fason olarak çinden üretildiği şüphesini artırıyor. Ayrıca ithalatçı firmada saçma sapan bir isimdi sektörde hiç ismini duymadım.

Peki bu fiyata ve tüm bunlara rağmen bir şans verilebilir mi? Ben de açıkçası bu konuda arafta kaldım. Bence monitör konusunda deneyim ve bilgi sahibi arkadaşlar bu mesajımdan sonra yorum yazarlarsa daha sağlıklı bir yön sağlanabilir.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Merhaba
Ürün kaç gün önce elime geçti ve bir kaç gün test imkanım oldu şuanda bu yazıyı konudaki monitörden kullanarak yazıyorum.

Ürün renk kalitesi anlamın da başarılı bu konuda üzmez. Oyun için konuşursak önceki monitörüm aoc'un meşhur modellerinden 144 hz olan olan modeline göre renk kalitesi ve performans açısından hiç bir eksiği yok. 165 olması bir adım dahada öteye taşıyor. Ek olarak bana gelen model ölü pixel de çıkmadı.

Malzeme kalitesine değinirsek başarısız buldum. Samsung bir g3 monitörü ve aoc monitürünün kullanmış birisi olarak anladım ki malzeme güven vermiyor. Ancak işin garibi şu ki pivot özelliği samsung ve aoc göre daha başarılı buldum. Çok rahat yukarı indirip veya çevirebiliyorsunuz bu açıdan daha bir pürüssüz deneyim sağlıyor.

Ancak bir şey fark ettim ki bu durum galiba moniötürü iade etmeme sebep olacak. İlk gün windows kapatırken orta kısımlarda yatay olacak şekilde fazla belli olmayan çizikler vardı ben bunu windows kapanırken kendisi ile alakalı bir durum olarak sandım ancak sonradan fark ettim ki bu çizgiler çok dikkatli bakıldığında yerinde duruyor. Öyle siyah beyaz ekranda değil de daha çok mavi ve turuncu renklerde dikkatli bakınca fark ettim. Bu durum monitör ayarlarında çözülür mü veya farklı bir kablo denediğimde geçer mi bilmiyorum ancak farklı bir kablosu denemesinden sonra sorun çözülmezse iade işlemini başlatıp aynısından bir ürün daha sipariş geçmeyi düşünüyorum.

Yinede yazayım belki sipariş geçmeyebilirimde. Sebebi ise bir arkadaş konuda yazmış monitöürün abd üretildiğini düşünmüyorum çünkü gerek fazeon gerek gameon bu ikisini sözde freesycn destekliyor die almıştım ancak her ne kadar bu ayar monitörde aktif edilsede yazılım kısmında freesycn seçeneği görünmüyor. Burdan anlıyoruz ki bu ürün fason olarak çinden üretildiği şüphesini artırıyor. Ayrıca ithalatçı firmada saçma sapan bir isimdi sektörde hiç ismini duymadım.

Peki bu fiyata ve tüm bunlara rağmen bir şans verilebilir mi? Ben de açıkçası bu konuda arafta kaldım. Bence monitör konusunda deneyim ve bilgi sahibi arkadaşlar bu mesajımdan sonra yorum yazarlarsa daha sağlıklı bir yön sağlanabilir.

Umarım açıklayıcı olmuştur.
Ürünler amerikan firmasına ait ama çin mallarına marka basıp satıyorlar diye biliyorum.Bakalım aldım bende bir tane yarın teslim edilince bir bakarım o çizgi muhabbetine

kopun cashback derken 3.150 TL sipariş ettim.
Tahminimce çok iyi bör görüntü kalitesi vermiyecektir ancak ıps ve 165 hz + pivot 3.150 TL fiyata sıfır bir monitör için baya sıcak geldi bana ve sipariş ettim.

Umarım üzmez.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ona bende çok dikkat ettim ancak bir görselde fark ederseniz en yukarı çekilip atılmış. İki çizgi var orda anlaşılan o ki asansör var ve en yukarı çekerek görsel oluşturulmuş. Ürün bi gelsin yine bakar bilgi veririm unutmazsam.
ürün nasıl alınır mı? görüntü kalitesi özellikle nasıl ? öne ve geriye doğru eğme yapılabiliyormu ?

Bende konusu geçen moniyi aldım bakalım nasıl.
ürün nasıl alınır mı? görüntü kalitesi özellikle nasıl ? öne ve geriye doğru eğme yapılabiliyormu ?

Fazeon ürünlerini Çin de başka markalara yaptırıyor zaten. PSU'larını MSI, Tharmaltake gibi büyük markalara yaptırdıklarını söylüyorlar ve Abdullah Hacıgül'e pek çok belge ve video göndermişler.

0:35 ile 2:35 arasında anlatıyor.

ikinci ekrana dusnulur mu

Yarın gelsin bilgilendircem

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,947
Üyeler
184,245
Son üye
hsngnc
Geri