Fazla CPU kullanımı - fazla GPU sıcaklığı...

Engin16

80+
Reaksiyon skoru
3
Ya arkadaş bu ne şimdi ya durup dururken dedirtiyor insana harbiden.. Kafayı yiyecem ya.
Donanım Arşivi V3 sistemini kullanıyorum...ve işlemci kullanımı çok yükseliyor. Son dönemde olmaya başladı böyle bir şey yoktu sanıyorum varsa da fark ettirmiyordu ama şimdi fark ettiriyor. Tik oldu resmen ya ikide bir görev yöneticisini ve msi afterburner'i açıp kontrol ediyorum.. Sorun ne olabilir ya? Aşağıya ekran görüntüleri bırakacağım. Video editleme işlemi sırasında da işlemci kullanımı çok yükseldi ve Wondershare Filmora'yı kastırdı diyebilirim bundan bir kaç gün öncesinde Wondershare'de böyle bir sorun yoktu..:(
Bu dönemde böyle bir şeyle karşılaşmak hiç istemiyordum. Fiyatlar malum.. Durup dururken ne olmuş olabilir ya?

İşlemci: AMD Ryzen 3 1200 Quad-Core 3.1 GHz

Arkadaş bu ney ya... (tarayıcıda sadece youtube'ı açıp arada bir aşağı kaydırarak mouse'u hızlı hızlı oynattım sadece..)

Screenshot_3.png

Bu da o sırada ekran kartım...video edit işleminde ve render işleminde iken.. Şuan işlem bitti ve konuyu yazarken 40-42 derecede geziniyor..
Screenshot_5.png

İşlemci yine konuyu yazarken üstte ki menülerin üzerinde mouse'u hızlı hızlı gezdirdiğimde yüzde 50'leri görüyor..

Şimdiden cevaplayan ve yardımcı olmak isteyen herkese teşekkürler. İyi geceler dilerim.

GPU sıcaklığında bir sorun göremedim, render sırasında 70° ise gayet iyi bile denebilir o sıcaklığa. İşlemci kullanımı ise gerçekten komik bir tablo. Google Chrome OperaGX e göre daha az CPU kullanıyor gibi geldi bana. Esktra olarak OperaGX de işlemci kullanımını limitleyebiliyorsun ama o zaman tarayıcı resmen kullanılmaz hale geliyor. Tarayıcıda GPU hızlandırma açık değil mi?

Ya arkadaş bu ne şimdi ya durup dururken dedirtiyor insana harbiden.. Kafayı yiyecem ya.
Donanım Arşivi V3 sistemini kullanıyorum...ve işlemci kullanımı çok yükseliyor. Son dönemde olmaya başladı böyle bir şey yoktu sanıyorum varsa da fark ettirmiyordu ama şimdi fark ettiriyor. Tik oldu resmen ya ikide bir görev yöneticisini ve msi afterburner'i açıp kontrol ediyorum.. Sorun ne olabilir ya? Aşağıya ekran görüntüleri bırakacağım. Video editleme işlemi sırasında da işlemci kullanımı çok yükseldi ve Wondershare Filmora'yı kastırdı diyebilirim bundan bir kaç gün öncesinde Wondershare'de böyle bir sorun yoktu..:(
Bu dönemde böyle bir şeyle karşılaşmak hiç istemiyordum. Fiyatlar malum.. Durup dururken ne olmuş olabilir ya?

İşlemci: AMD Ryzen 3 1200 Quad-Core 3.1 GHz

Arkadaş bu ney ya... (tarayıcıda sadece youtube'ı açıp arada bir aşağı kaydırarak mouse'u hızlı hızlı oynattım sadece..)

Alıntıyı görüntüle

Bu da o sırada ekran kartım...video edit işleminde ve render işleminde iken.. Şuan işlem bitti ve konuyu yazarken 40-42 derecede geziniyor..
Alıntıyı görüntüle

İşlemci yine konuyu yazarken üstte ki menülerin üzerinde mouse'u hızlı hızlı gezdirdiğimde yüzde 50'leri görüyor..

Şimdiden cevaplayan ve yardımcı olmak isteyen herkese teşekkürler. İyi geceler dilerim.
herkes bu günlerde fare hareketi = cpu artışından bahsediyor acaba windows uptade de mi sorun var

GPU sıcaklığında bir sorun göremedim, render sırasında 70° ise gayet iyi bile denebilir o sıcaklığa. İşlemci kullanımı ise gerçekten komik bir tablo. Google Chrome OperaGX e göre daha az CPU kullanıyor gibi geldi bana. Esktra olarak OperaGX de işlemci kullanımını limitleyebiliyorsun ama o zaman tarayıcı resmen kullanılmaz hale geliyor. Tarayıcıda GPU hızlandırma açık değil mi?
Öncelikle sorunuza cevap vereyim. Tarayıcıda GPU hızlandırmanın açık olup olmadığından tam olarak emin değilim açıkçası. "opera://gpu/" incelediğimde ise bu sonuçlar ile karşılaşıyorum.

Graphics Feature Status​

• Canvas: Hardware accelerated
  • Compositing: Hardware accelerated
  • Multiple Raster Threads: Enabled
  • Out-of-process Rasterization: Hardware accelerated
  • OpenGL: Enabled
  • Rasterization: Hardware accelerated
  • Skia Renderer: Enabled
  • Video Decode: Unavailable
  • Vulkan: Disabled
  • WebGL: Hardware accelerated
  • WebGL2: Hardware accelerated"
Ekran kartım şuan 35 derece. Az önce youtube'da 2 saatlik bir video izlememe rağmen. Hiçbir şekilde drop yemiyorum ama dediğim gibi fareyi tarayıcıda ya da herhangi bir yerde hızlı hızlı oynattığım zaman anında artıyor. Video edit işleminde de aynı sorun ile karşılaştım. Videoyu ileri sararken crash geliyormuş gibi oluyordu. Görev yöneticisini açıp bakıyorum 90'larda 80'lerde bakarken yavaş yavaş düşmeye başlıyor. Edit programına geçtiğimde ise tekrar artıyor.
Ama bu sorun ile oyunlarda karşılaşmıyorum.(işlemci tarafında) (en azından şimdilik). Oyunlarda ise GPU canımı sıkıyor. Mesela dün gece "Little Nightmares" adlı oyunu oynamaya başladım. Yarım saat - 1 saat gameplay'in ardından ekran kartı sıcaklığım 75-78 dereceleri gördü. Ekran kartı kullanımı %90'ın üzerindeydi. Ardından "Dead by Daylight" oynayayım dedim orada da 65 dereceyi geçmedi.
Gerçekten anlamıyorum ya. Size yanıt verirken bile işlemci kullanımı yüzde 50'nin üzerine çıkıyor. Görev yöneticisini açıp kontrol ettiğimde ise hemen düşüyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

herkes bu günlerde fare hareketi = cpu artışından bahsediyor acaba windows uptade de mi sorun var
Umarım öyledir dostum.. Gerçekten bu devirde yeni bir sistem toplamaya gücüm yetmez. Ne psikolojik olarak, ne maddi olarak. Bilmiyorum nasıl olacak. Umarım windows update ile bir ilgisi vardır da benim işlemcimle ya da ekran kartımla alakası yoktur. 🤷‍♂️

Temiz bi format at.

Geri