Neler Yeni

Fiber İnternet Mücadelesi: İmkânsızı Başarmak! 4 Aylık Serüven!

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Emircan Sivri
Merhaba,
Yaklaşık 3-4 aydır iş yerime fiber internet çektirmek için yoğun bir çaba içerisindeyim. Denemediğim yöntem, başvurmadığım yer kalmadı. CİMER’e dilekçe yazmaktan imza toplayıp iletmeye kadar her yolu denedim. En sonunda bulunduğum bölgenin Türk Telekom Müdürlüğüne gidip direkt müdürle görüştüm. Benden yeni abone başvuruları istedi ve toplu başvuru formu verdi.
Formu alıp bölgedeki tüm binalara dağıttım. Her binadan yeni internet başvurusu aldım; hatta mevcutta internet başvurusu olanlardan bile ikinci bir başvuru yaptırdım. Belgeleri toparladım ve yaklaşık 10 başvuruyu müdürlüğe teslim ettim. “Tamam, gerekli işlemleri yapacağız” dediler, ama bekleme süreci uzadı.

Ara sıra tekrar müdürlüğe gidip durumu hatırlattım, adeta başlarına musallat oldum. En sonunda iki hafta önce cuma günü, müdür “Tamamdır, bu hafta çalışmaları başlatıyorum” dedi ve ekledi: “Bunu senin için yapıyorum, bu kadar uğraştığın için. Yoksa bu kadar başvuruya rağmen yapmazdım.”

Söz verdiği gibi geçen hafta salı günü çalışmalar başladı. İşletme sahibi olduğum için çalışan ekibe elimden gelen yardımı yaptım; çaylarını, kahvelerini eksik etmedim. Bulunduğum mahalledeki tüm binaların dairelerine kadar fiber internet çektirdim. Kolay olmadı, çünkü bu işi muhtarın yapması gerekirken ben üstlendim. Üstelik seçim öncesi muhtarın vaatleri arasında fiber internet vardı; ancak göreve geldikten sonra hiçbir şey yapmadı. Gerçekten soruyorum: Muhtar ne işe yarar?

Konudan sapmadan devam edeyim. Fiber internet iş yerime sonunda çekildi. Binam tamamen bana ait olduğu için tüm dairelerin içine kadar kablo döşendi. İnşallah bu hafta ek yapma işlemleri de tamamlanacak ve ay sonuna kadar interneti kullanabilir duruma geleceğim.
Şunu söylemek istiyorum: Gerçekten bir şeyi istiyorsanız çaba harcamadan, pes etmeden olmuyor. Gerekirse birilerinin başına musallat olun ama bunu sıkmadan, saygıyla yapmaya çalışın. Sonuçta hedefinize ulaşıyorsunuz.

Şimdi gelsin 1000 Mbps internet! 😊

IMG_4344.jpeg
IMG_4351.jpeg

kiyaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Murat Aslan
Merhaba,
Yaklaşık 3-4 aydır iş yerime fiber internet çektirmek için yoğun bir çaba içerisindeyim. Denemediğim yöntem, başvurmadığım yer kalmadı. CİMER’e dilekçe yazmaktan imza toplayıp iletmeye kadar her yolu denedim. En sonunda bulunduğum bölgenin Türk Telekom Müdürlüğüne gidip direkt müdürle görüştüm. Benden yeni abone başvuruları istedi ve toplu başvuru formu verdi.
Formu alıp bölgedeki tüm binalara dağıttım. Her binadan yeni internet başvurusu aldım; hatta mevcutta internet başvurusu olanlardan bile ikinci bir başvuru yaptırdım. Belgeleri toparladım ve yaklaşık 10 başvuruyu müdürlüğe teslim ettim. “Tamam, gerekli işlemleri yapacağız” dediler, ama bekleme süreci uzadı.

Ara sıra tekrar müdürlüğe gidip durumu hatırlattım, adeta başlarına musallat oldum. En sonunda iki hafta önce cuma günü, müdür “Tamamdır, bu hafta çalışmaları başlatıyorum” dedi ve ekledi: “Bunu senin için yapıyorum, bu kadar uğraştığın için. Yoksa bu kadar başvuruya rağmen yapmazdım.”

Söz verdiği gibi geçen hafta salı günü çalışmalar başladı. İşletme sahibi olduğum için çalışan ekibe elimden gelen yardımı yaptım; çaylarını, kahvelerini eksik etmedim. Bulunduğum mahalledeki tüm binaların dairelerine kadar fiber internet çektirdim. Kolay olmadı, çünkü bu işi muhtarın yapması gerekirken ben üstlendim. Üstelik seçim öncesi muhtarın vaatleri arasında fiber internet vardı; ancak göreve geldikten sonra hiçbir şey yapmadı. Gerçekten soruyorum: Muhtar ne işe yarar?

Konudan sapmadan devam edeyim. Fiber internet iş yerime sonunda çekildi. Binam tamamen bana ait olduğu için tüm dairelerin içine kadar kablo döşendi. İnşallah bu hafta ek yapma işlemleri de tamamlanacak ve ay sonuna kadar interneti kullanabilir duruma geleceğim.
Şunu söylemek istiyorum: Gerçekten bir şeyi istiyorsanız çaba harcamadan, pes etmeden olmuyor. Gerekirse birilerinin başına musallat olun ama bunu sıkmadan, saygıyla yapmaya çalışın. Sonuçta hedefinize ulaşıyorsunuz.

Şimdi gelsin 1000 Mbps internet! 😊
Hayırlı olsun şu devirde bunlarla uğraşmak çok komik geliyor maalesef vatandaş olarak kendimi değerli hissetmiyorum

QCerberusQ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
539
İsim
Furkan Enes Kaplan
Zaten yapmaları gereken şeyi senin için yapıyorum falan diyerek yapmaları aşırı saçma ve bunu iyi bir şeymiş gibi söylüyor trajikomik.

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
614
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Hayırlı olsun hocam. Her eve sizin gibi ev sahibi lazım 😂

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Uğurcan Bayraktar
Ben de istiyorum istemesine ama mahalledekiler ikna olmaz abi. Tebrik ederim muhtarın yapması gereken bir işi kendi çabanızla yapmışsınız.

KadirS01

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Kadir
Hayırlı olsun, alın yazısını değiştiren tek şey alın teridir :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Mehmet Ali DENİZ
İlgilendiği Kategoriler
Siber Güvenlik, Güvenlik Duvarı, Anti Virüs, Domain Controller, File Server, Oyun ve Bilgisayar Bileşenleri
Tüfek, omuza. Selam, dur 🫡

Reyconjeff

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
ANIL GÜDÜCÜ
Hayırlı olsun
benimde 2 aydır internetim kesik etraftaki insaat çalışmaları sırasında fiber optik kabloları kesmişler. İnşaat firması ile telekom mahkemelik olmuş ve sanırım mahkeme sürecinde olduğu içinde telekom kablolarda düzetlme yapmıyor bende her yere başvurdum ama çözüm bulamadım darısı başıma artık :)

GT 1010

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Yasuo Mehmet
Altyapi vardı ama fiber mi değildi?

porento54

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Furkan Aydın
“Bunu senin için yapıyorum, bu kadar uğraştığın için. Yoksa bu kadar başvuruya rağmen yapmazdım.” şu cümle heralde Türkiyenin özeti . Hayrına iş yapıyor karaktersizler.

Top Bottom