Neler Yeni

Fiber İnternet Mücadelesi: İmkânsızı Başarmak! 4 Aylık Serüven!

GT 1010

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Yasuo Mehmet
Daireye kadar fiber kablo geliyorsa eğer çok rahat 1000 mbps alırsın alt yapısı olan sağlayıcı kimse iletişime geçmeni öneririm ama teknik konuda bilgili birisine bağlamalarını rica et.
Daha önce aradığımda herhangi bir planlarının olmadığını önceliğin altyapi olmayan yerler olduğunu söylemişlerdi. Kablonet ve Superonline'ı aramıştım.
Superonline 1000 mbps alacaktım ama altyapi yüzünden kabul edilmemişti.

Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Emircan Sivri
sana helal olsun ya keşke böyle komşum olsa :D
müdürün tavrına biraz uyuz oldum ama neyse
Herkes kendine göre haklı bir şey diyemiyorum maalesef oda emir kulu :)

Bizim de yeni yapılan toki binalarına alt yapı yapmayı unutmuşlar dile kolay 1000 küsür daireden bahsediyoruz. Şimdi çekecekler de ne zaman bitecek şaka gibi 2025 yılına girmek üzereyiz neler ile uğraşıyoruz :)
Zahmet etmişler binayı dikmeseydiler keşke hayır anlamıyorum bunu denetleyen belediye var inciğini boncugunu nasıl onay vermiş anlamıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Daha önce aradığımda herhangi bir planlarının olmadığını önceliğin altyapi olmayan yerler olduğunu söylemişlerdi. Kablonet ve Superonline'ı aramıştım.
Superonline 1000 mbps alacaktım ama altyapi yüzünden kabul edilmemişti.
O zaman Fiber kablo daireye kadar gelmiyor kapıda bina girişinde sonlanıp sonrasında modeme kadar bakır koblo gidiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Emircan Sivri
Güncelleme.
12 Aralık 2024 Tarihi itibari ile fiber sonlandırma kutu bağlantısı gereçekleştirildi. Sinyal verilmesini bekliyorum.

Büyük IMG_4534.jpeg
Büyük IMG_4548.jpeg

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Merhaba,
Yaklaşık 3-4 aydır iş yerime fiber internet çektirmek için yoğun bir çaba içerisindeyim. Denemediğim yöntem, başvurmadığım yer kalmadı. CİMER’e dilekçe yazmaktan imza toplayıp iletmeye kadar her yolu denedim. En sonunda bulunduğum bölgenin Türk Telekom Müdürlüğüne gidip direkt müdürle görüştüm. Benden yeni abone başvuruları istedi ve toplu başvuru formu verdi.
Formu alıp bölgedeki tüm binalara dağıttım. Her binadan yeni internet başvurusu aldım; hatta mevcutta internet başvurusu olanlardan bile ikinci bir başvuru yaptırdım. Belgeleri toparladım ve yaklaşık 10 başvuruyu müdürlüğe teslim ettim. “Tamam, gerekli işlemleri yapacağız” dediler, ama bekleme süreci uzadı.

Ara sıra tekrar müdürlüğe gidip durumu hatırlattım, adeta başlarına musallat oldum. En sonunda iki hafta önce cuma günü, müdür “Tamamdır, bu hafta çalışmaları başlatıyorum” dedi ve ekledi: “Bunu senin için yapıyorum, bu kadar uğraştığın için. Yoksa bu kadar başvuruya rağmen yapmazdım.”

Söz verdiği gibi geçen hafta salı günü çalışmalar başladı. İşletme sahibi olduğum için çalışan ekibe elimden gelen yardımı yaptım; çaylarını, kahvelerini eksik etmedim. Bulunduğum mahalledeki tüm binaların dairelerine kadar fiber internet çektirdim. Kolay olmadı, çünkü bu işi muhtarın yapması gerekirken ben üstlendim. Üstelik seçim öncesi muhtarın vaatleri arasında fiber internet vardı; ancak göreve geldikten sonra hiçbir şey yapmadı. Gerçekten soruyorum: Muhtar ne işe yarar?

Konudan sapmadan devam edeyim. Fiber internet iş yerime sonunda çekildi. Binam tamamen bana ait olduğu için tüm dairelerin içine kadar kablo döşendi. İnşallah bu hafta ek yapma işlemleri de tamamlanacak ve ay sonuna kadar interneti kullanabilir duruma geleceğim.
Şunu söylemek istiyorum: Gerçekten bir şeyi istiyorsanız çaba harcamadan, pes etmeden olmuyor. Gerekirse birilerinin başına musallat olun ama bunu sıkmadan, saygıyla yapmaya çalışın. Sonuçta hedefinize ulaşıyorsunuz.

Şimdi gelsin 1000 Mbps internet! 😊
Ben 1 sene telefon mücadelesi + 1.5 sene Twitter küfürleşme derecesine varana kadar iletişim halinde olmama rağmen 3. Senemin sonunda evime net bağlatmıştım fiber filanda değil normal 50mbps şaka gibi

Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Emircan Sivri
Ben 1 sene telefon mücadelesi + 1.5 sene Twitter küfürleşme derecesine varana kadar iletişim halinde olmama rağmen 3. Senemin sonunda evime net bağlatmıştım fiber filanda değil normal 50mbps şaka gibi
Ugraşman lazım dostum ya cidden ugraşmadan olmuyor.

Güncelleme..
Biraz önce aradılar 16 Aralıkta kuruluma gelecekler sinyal verildi bekliyoruz bakalım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Emircan Sivri
Merhaba, 17.12.2024 Tarihinde internetim bağlanmıştır.
Bu konu bir rehber niteliğinde olabilir size tek söyleyeceğim şey işin takibini bırakmayın ugraşın cidden değiyor.
İlk Speed Test Sonucum
screencapture-speedtest-net-result-17148456889-2024-12-18-17_56_47.png

corez

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
341
İsim
Mert Uysal
ugrasınız taktire laik bende yazlıkta fibersiz yerde alt yapısı olmayan yerde 1 ay icinde cektirmiştim

Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Emircan Sivri
Hocam bu size çekilen havai fiber mi ?
Evet dostum 700m ilerdeki kutudan çektirdim tüm mahaleye şuan aktif herkes kullanabiliyor mevcut turk telekom kullanıcaları geçiş yapıyor

ugrasınız taktire laik bende yazlıkta fibersiz yerde alt yapısı olmayan yerde 1 ay icinde cektirmiştim
Baya yorucu bir süreç lakin cidden değer.

Quiwick

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,158
İsim
Emre
Evet dostum 700m ilerdeki kutudan çektirdim tüm mahaleye şuan aktif herkes kullanabiliyor mevcut turk telekom kullanıcaları geçiş yapıyor
Bende uğraşa uğraşa sonunda başardım hocamda kaç günde çekildi süreç nasıl işledi birazcık özetlermisiniz 200metre aşağımda belirli aralıklarla direklerde 48 lik havai fiber kablosu sarılı duruyor 1 haftadır tt ekibine de rastlamadım soramıyorum. TT 1000 pakedine kaç tl ödüyorsunuz birde.

Ekler

• WhatsApp Image 2024-12-09 at 17.43.00.jpeg
    WhatsApp Image 2024-12-09 at 17.43.00.jpeg
    227 KB · Hit: 7
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Emircan Sivri
Bende uğraşa uğraşa sonunda başardım hocamda kaç günde çekildi süreç nasıl işledi birazcık özetlermisiniz 200metre aşağımda belirli aralıklarla direklerde 48 lik havai fiber kablosu sarılı duruyor 1 haftadır tt ekibine de rastlamadım soramıyorum. TT 1000 pakedine kaç tl ödüyorsunuz birde.
Konunun ilk sayfasında tüm her şey yer almakta incele istersen

Merhaba, 17.12.2024 Tarihinde internetim bağlanmıştır.
Bu konu bir rehber niteliğinde olabilir size tek söyleyeceğim şey işin takibini bırakmayın ugraşın cidden değiyor.
İlk Speed Test Sonucum
Alıntıyı görüntüle
Halihazırda uğraşmak iyidir fakat bölge proje alanında değilse ne yaparsan yap boş bizzati deneyimledim. TT müdürlüğüne gittim bana bölgeniz 2024 yılı için proje alanımızda değil 2025 içinde şuan bir karar çıkmadı fakat sizin bölge 2025'dede proje alanında olmayabilir dedi önceliğimiz deprem bölgeleri ve yeni binalar denildi.

Top Bottom