Neler Yeni

Fiber modem önerisi.

En İyi Cevap
@azardandona Fiber İçin Modem Değil Router Lazım.
Aynı Özelliklerde Bir Modem Router'a göre daha pahalı çünkü internetin dönüşümünü modem yapar.
Fiberde de dönüşümü ONT Cihazı yapar.
Router almalısınız.

Borsa Kaplanı

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Demek ki fiber değil Docsis yani kablo internet.
Kablo internet için olan modemler farklı. Fiber modem veya router değil. Docsis 2.0 Veya 3.0 Oluyor.
@FightForHonor iyi bilir.
Eğer interneti direkt modem olarak almak istiyorsanız kablonet modemini değiştirmeniz lazım.
Eğer böyle bir şart yoksa yine üstte attığımı alıp mevcut modeme bağlayıp kablonet modeminin tüm özelliklerini kapatıp köprü moduna alın. interneti dağıtacak şey router, dönüştürecek şey modem olsun.
Şu anki modemin kablonetin verdiği modem zaten.

Ekler

• 20201124_164640.jpg
    20201124_164640.jpg
    2.1 MB · Hit: 42

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games

FightForHonor

80+ Platinum
En İyi Cevap
33
Bende olan iki antenlide bile wifi problemi var zaten iyi çekmeyen modemini neyine güvenip birde antensiz yapıyorlar anlamıyorum 3 metre gidiyorum 2 çubuk çekiyor max 50mbps alıyorum sanırım bunun çözümü iyi bir router alıp bu modemin wifi bağlantısını kapatım o modem ile köprüleme yapıp kullanmak ben öyle yapmayı planlıyorum yakın zamanda

Borsa Kaplanı

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Ucu şuna mı benziyor ? Benim modemde bundan var çünkü
Alıntıyı görüntüle
Sanırım buna uygun modem yok veya ben bulamadım ama router almayı planlıyorum keşke kablonet bunun yerine fiber kablo kullansa
Ben bu kabloyu kullanmalarını hem tv hemde interneti aynı kablodan vermeleri yüzünden olduğunu tahmin ediyorum
Hocam buna benziyor bunun içinden bakır kablo gibi bir şey geçiyor onu modeme oturtup çevirip sıkıyorum. Sizinkiyle aynı sanırım. Anladığım kadarıyla bu modem durucak bir router alacağım köprüleme yapıp. Buna değer mi?

FightForHonor

80+ Platinum
En İyi Cevap
33
Hocam buna benziyor bunun içinden bakır kablo gibi bir şey geçiyor onu modeme oturtup çevirip sıkıyorum. Sizinkiyle aynı sanırım. Anladığım kadarıyla bu modem durucak bir router alacağım köprüleme yapıp. Buna değer mi?
Yani sen bilirsin eğer wifi performansından memnun değilsen yapabilirsin ben memnun değilim şu xiaomi nin kutu gibi bir routeri var onu bir deneyeceğim eğer seversem keenetic bir router ile değiştiririm heralde

Borsa Kaplanı

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Yani sen bilirsin eğer wifi performansından memnun değilsen yapabilirsin ben memnun değilim şu xiaomi nin kutu gibi bir routeri var onu bir deneyeceğim eğer seversem keenetic bir router ile değiştiririm heralde
Anladım. Peki bu modem bozulursa ne olur. Ne yapmam gerekir? Kablonet' den yeni modem mi almam gerekir?

FightForHonor

80+ Platinum
En İyi Cevap
33
Anladım. Peki bu modem bozulursa ne olur. Ne yapmam gerekir? Kablonet' den yeni modem mi almam gerekir?
5 6 sene oldu heralde şuan kullandığım modemi alalı bozulmadığı için bilmiyorum onu müşteri hizmetleri daha iyi biliyordur

FightForHonor

80+ Platinum
En İyi Cevap
33

Borsa Kaplanı

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Bilmiyorum şimdi yanlış bilgi vermek istemem
Bakarız çaresine bozulduğu gün o zaman. :D
Çok soru sordum fakat, bunu alsam bunu ana modedm olarak kullanıp diğerini sadece köprü manası ile kullanabilir miyim?
Mesaj otomatik birleştirildi:

@alpolojix

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Bakarız çaresine bozulduğu gün o zaman. :D
Çok soru sordum fakat, bunu alsam bunu ana modedm olarak kullanıp diğerini sadece köprü manası ile kullanabilir miyim?
Mesaj otomatik birleştirildi:

@alpolojix
kullanırsın.

Top Bottom