Neler Yeni

Fiber sonrası 100mbit te takılma

Napellon

80+
Merhaba, Turknet'ten aldığım max 40 mbit internet sonrası binaya Superonline fiber alt yapısı geldiğini öğrendim. Bugün bağlattım. Fakat internet bilgisayarımda 100 mbit olarak sabit hız veriyor nedenini anlamadım. Cat6 kablo ile deniyorum tabii ki 1000 mbit e ulaşabilsin diye. Superonline ile verilen Huawei wifi 6 destekli modemi kullanıyorum. Wifi'da bile şuan 400 mbitlerde geziyor. Yapmam gereken modem veya pc'de bir ayarmı var acaba bu şekilde hız alıyorum? Yoksa alt yapı mı iyi değil acaba?

Kullandığım modem Huawei OptiXstar HG8245X6-10

Son düzenleme:

Pchazir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
314
İsim
Alper acar
Merhaba, Turknet'ten aldığım max 40 mbit internet sonrası binaya Superonline fiber alt yapısı geldiğini öğrendim. Bugün bağlattım. Fakat internet bilgisayarımda 100 mbit olarak sabit hız veriyor nedenini anlamadım. Cat6 kablo ile deniyorum tabii ki 1000 mbit e ulaşabilsin diye. Superonline ile verilen Huawei wifi 6 destekli modemi kullanıyorum. Wifi'da bile şuan 400 mbitlerde geziyor. Yapmam gereken modem veya pc'de bir ayarmı var acaba bu şekilde hız alıyorum? Yoksa alt yapı mı iyi değil
buraya soracağına git türknete sor bilgisayarcıya sor burda herkes yapmak istediğini sana yaptırır

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Merhaba, Turknet'ten aldığım max 40 mbit internet sonrası binaya Superonline fiber alt yapısı geldiğini öğrendim. Bugün bağlattım. Fakat internet bilgisayarımda 100 mbit olarak sabit hız veriyor nedenini anlamadım. Cat6 kablo ile deniyorum tabii ki 1000 mbit e ulaşabilsin diye. Superonline ile verilen Huawei wifi 6 destekli modemi kullanıyorum. Wifi'da bile şuan 400 mbitlerde geziyor. Yapmam gereken modem veya pc'de bir ayarmı var acaba bu şekilde hız alıyorum? Yoksa alt yapı mı iyi değil
Bilgisayarın eski ise üstünde gigabit Porto olmayabilir.

Kablo çok sağlam değilse 100Mbps moda düşmüş olabilir.

Veya bilgisayarında Ethernet hızı 100Mbps olarak seçilmiş olabilir.

Ethernet 10/100/1000 standartlarıyla çalışır, sende sanırım bu sebeplerden birinden dolayı 1000 moduna geçmiyor.

Napellon

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
buraya soracağına git türknete sor bilgisayarcıya sor burda herkes yapmak istediğini sana yaptırır
Ne diyosun anlamadım :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bilgisayarın eski ise üstünde gigabit Porto olmayabilir.

Kablo çok sağlam değilse 100Mbps moda düşmüş olabilir.

Veya bilgisayarında Ethernet hızı 100Mbps olarak seçilmiş olabilir.

Ethernet 10/100/1000 standartlarıyla çalışır, sende sanırım bu sebeplerden birinden dolayı 1000 moduna geçmiyor.

Valla bilgisayarım yeni, PC hocasının bir sistemi Haziran ayında verilen. Anakartım 1 gigabit ethernet destekliyor aslında.

Top Bottom