Neler Yeni

Filtre kahve bağımlıları için öneri

Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
hamza ilkaya
Dostlar her sabah 1 tane buzlu filtre içmeden güne başlamıyorum. Gün içindede 2-3 bardak içiyorum, kısacası bağımlıyım. Jacobs nescafe gold gibi markaları kullanıyorum ama değiştirmek istiyorum.
Önerebileceğiniz absürt fiyatlarda olmayan güzel markalar var mı ?

SynaX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Caner Sürdem
Tchibo tavsiye ederim

seri134

80+
elinde ne ekipmanlar var bilmem ama önerebileceğim markalar

Null coffee roasters

goat story

headquarters coffee (HQ)

brownberry coffee roastery
ben çekirdek olarak alıyorum gayet memnunum

yusakaraa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Yuşa Kara
Instagram
creepersia
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198301028968/
Discord
yusakaraa

Null coffee roasters

goat story

headquarters coffee (HQ)

Brownberry bende şiddetle öneriyorum. İşletmemizde kullanıyoruz oldukça kaliteli ve uygun fiyatlı. Biz çekirdek olarak alıyoruz fakat siteden istediğiniz şekilde kavrulma oranlarını ve öğütme kalınlıklarını seçebiliyorsunuz.
https://www.sanalbaharat.com/ resmi satış siteleri. En garanti çekirdeği bana göre italyan blend (sitede gurme blend olarak geçer)

Buzlu filtre yerine evde cold brew demleyebilirsiniz kahveniz her daim hazır ve soğuk dolapta bekler. her sabah uğraşırım derseniz french press veya filtre kağıdı ile demleme yapabilirsiniz. Bütçeniz var ise Delonghi solo gibi manuel bir espresso makinası da alabilirsiniz ortalama olarak sıfırları 8 bin civarında.

Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
hamza ilkaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Null coffee roasters

goat story

headquarters coffee (HQ)

Ekipman falan yok king filtre kahve makinası ve buz :d
WhatsApp Image 2024-09-19 at 10.50.57.jpeg
WhatsApp Image 2024-09-19 at 10.50.57 (1).jpeg

Mesaj otomatik birleştirildi:

Brownberry bende şiddetle öneriyorum. İşletmemizde kullanıyoruz oldukça kaliteli ve uygun fiyatlı. Biz çekirdek olarak alıyoruz fakat siteden istediğiniz şekilde kavrulma oranlarını ve öğütme kalınlıklarını seçebiliyorsunuz.
https://www.sanalbaharat.com/ resmi satış siteleri. En garanti çekirdeği bana göre italyan blend (sitede gurme blend olarak geçer)

Buzlu filtre yerine evde cold brew demleyebilirsiniz kahveniz her daim hazır ve soğuk dolapta bekler. her sabah uğraşırım derseniz french press veya filtre kağıdı ile demleme yapabilirsiniz. Bütçeniz var ise Delonghi solo gibi manuel bir espresso makinası da alabilirsiniz ortalama olarak sıfırları 8 bin civarında.
Kanka benim 2 dkmı alıyor buzlu yapmak öyle ekipman vesaire 1-2 hafta sonra uğraşmayacağım için almayı düşünmüyorum.

yusakaraa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Yuşa Kara
Instagram
creepersia
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198301028968/
Discord
yusakaraa

Zebellah

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet Can Yiğitoğlu
Kanka bu kahvelerde kalori var mı kavrulmuş falan olanda

Dahası  
Reaksiyon skoru
221
İsim
crazy
Dostlar her sabah 1 tane buzlu filtre içmeden güne başlamıyorum. Gün içindede 2-3 bardak içiyorum, kısacası bağımlıyım. Jacobs nescafe gold gibi markaları kullanıyorum ama değiştirmek istiyorum.
Önerebileceğiniz absürt fiyatlarda olmayan güzel markalar var mı ?
jacobs (selection) ve nescafe gold filtre kahvenin en kötüleri olabilir, jacobs monarch fena değil
bu arada 2-3 bardak fazla sonra fazla kafeinden duyarsızlaşmaya başlarsın, kalp çarpıntısı vs vs
-öneri gerekirse, en iyi yöntem yakın bir yerel kahveciden taze çekim alman, genelde fiyatları hazır franchaselere denk geliyor, taze olduğu için lezzeti çok daha iyi (kilosu 450-600 değişebilir)
-paketlilerde filedeki harraslar fena değil, soğuk için kırmızı olanın sertlik 1 aroma 5 olanı var, bu sertlik 1 hariç olan ve diğerleri sıcak içimde iyi (120-140 civarı)
-internette ucuza bulursan amazonda vs kahve dünyasının özel harman hariç aromalıları ve yöresellerinin tadıda güzel (yöreseller 200 gr 90 tl ye düşebiliyor, aromalılarda 250 gr 90 civarı)

Kagusto

80+
Bu bağımlılık bünyene ciddi zarar veriyor dostum. Kendi kendini zehirlememeni tavsiye ederim en başta.
Kahve yerine buzlu limonlu su, menengiç, nane çayı, hindiba çayı içebilirsin.
Özellikle sabahları limonlu su içmenin faydaları ve usüllerini okumanı/izlemeni tavsiye ederim.

İlla kahve istiyorum diyosan Jacobs ve nescafe gibi hazır kahve markaları tam olarak kahve sayılmaz.
Kendini zehirleyeceksen kâliteli kahveyle zehirle.
Ben Türk kahvesi içiyorum, diğer demleme yöntemlerini çok nadir kullanırım, lezzet ve nitelik olarak en eşsiz ve üstün kahve de tartışmasız Türk kahvesidir.

En kâliteli filtre kahveyi edinebileceğin birkaç opsiyon var:
1- Filtre kahve için öğütülmüş kavrulmuş kahve satın alabileceğin siteler. Ben Petra, MOC ve Kronotroptan alışveriş yapıyorum genelde ama hangi kahveyi hangi sitede bulursan oradan alabilirsin.
Çekirdek veya öğütülmüş kahve satın alırken dikkat edeceğin ilk nokta Arabica-Robusta olacağına karar vermek. Bunlar hakkında araştırma yapabilirsin.
Ben şiddetle arabica çekirdeği tavsiye ediyorum. Aşağıda kendi damak zevkime göre sıraladım.
Çoğu sitede genelde deneme paketleri oluyor, onlardan alıp farklı orjinlere sahip kahveleri tadabilirsin.

Her 100 ml suya karşılık 6 gram filtre kahve ideâldir. Yani 1 litreye 60 gram kahve. Hangi bardakta içiyorsan ona göre ölçü alabilirsin:
200 ml
(su bardağı) = 12 gram (2 yemek kaşığı/tepeleme 2 çay kaşığı)
250 ml (kulplu bardak) = 15 gram (tepeleme 3 çay kaşığı)
400 ml (kupa bardak) = 24 gram (4 yemek kaşığı/tepeleme 4 çay kaşığı)
250 gramlık bir paket ortalama 16 bardak içim sağlar.
Yani karşılaştığın fiyatları 16'ya bölerek bardak başı mâliyeti hesaplayabilirsin.

1-
Endonezya Toraja Sulawesi (ender bulunan arabica çekirdeklerinden biri)
2- Kilimanjaro (Tercihen AA)
3- Yemen
4- Kenya (AA)
4- Nikaragua

Tatmadığım birkaç öneri, denenebilir:
Jamaika, Santos, Antigua, Honduras

2- Kahveleri çekirdek ve 500g üzeri olarak alıp kendin öğütüp tüketerek daha ucuza getirmek.

3- Beğendiğin orjinleri belirledikten sonra kiloluk çiğ çekirdek alıp, tavada veya 200 derece fırında kavurmak ve 10-14 gün dinlendirip afiyetle tüketmek.
Az-orta kavrulmuş için tavsiyem 12-14 dakikadır.
Orta kavrulmuş kıvam isteniyorsa 2. çıtırtı sesleri gelmeye başladıktan 15 saniye sonra fırını kapatıyoruz.

Son düzenleme:

rave

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,045
İsim
Ahmet Şeker
hocam ben de kendi kullandığım daha uygun fiyatlı olanları paylaşayım
1. Julius Meinl Präsident Blend amazondan alırsan en ucuza geliyor
2. Moliendonun çeşitleri yine amazondan bakabilirsin diğer sitelerde ne kadar bilmiyorum
3. jacobs monarch
nescafe gold tarzı granül kahveler çok rezil rüsva kesinlikle önermem bu arada

Kagusto

80+
@crazyboyy1 arkadaşın dediği gibi yakınlarında kuruyemişçi/kahveci bulabilirsen taze öğütülmüş olarak alabilirsin.
Blend (harman) kahve tavsiye etmem.

Filtre kahve makinesiyle 45 dakika uğraşacağına @yusakaraa 'nın dediği gibi cold brew veya düz filtre yapabilirsin.

1- Cold Brew için (kalın ayar/iri taneli) öğütülmüş çekirdekleri suyun içine atıp dolaba at. 12-24 saat bekledikten sonra süzüp tüket.
Litrelik hazırlayıp, süzdükten sonra içmeyeceğin miktârını tekrar dolaba koyarak birkaç günlük veya haftalık kahveyi önceden hazırlayabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
hamza ilkaya
Bu bağımlılık bünyene ciddi zarar veriyor dostum. Kendi kendini zehirlememeni tavsiye ederim en başta.
Kahve yerine buzlu limonlu su, menengiç, nane çayı, hindiba çayı içebilirsin.
Özellikle sabahları limonlu su içmenin faydaları ve usüllerini okumanı/izlemeni tavsiye ederim.

İlla kahve istiyorum diyosan Jacobs ve nescafe gibi hazır kahve markaları tam olarak kahve sayılmaz.
Kendini zehirleyeceksen kâliteli kahveyle zehirle.
Ben Türk kahvesi içiyorum, diğer demleme yöntemlerini çok nadir kullanırım, lezzet ve nitelik olarak en eşsiz ve üstün kahve de tartışmasız Türk kahvesidir.

En kâliteli filtre kahveyi edinebileceğin birkaç opsiyon var:
1- Filtre kahve için öğütülmüş kavrulmuş kahve satın alabileceğin siteler. Ben Petra, MOC ve Kronotroptan alışveriş yapıyorum genelde ama hangi kahveyi hangi sitede bulursan oradan alabilirsin.
Çekirdek veya öğütülmüş kahve satın alırken dikkat edeceğin ilk nokta Arabica-Robusta olacağına karar vermek. Bunlar hakkında araştırma yapabilirsin.
Ben şiddetle arabica çekirdeği tavsiye ediyorum. Aşağıda kendi damak zevkime göre sıraladım.
Çoğu sitede genelde deneme paketleri oluyor, onlardan alıp farklı orjinlere sahip kahveleri tadabilirsin.

Her 100 ml suya karşılık 6 gram filtre kahve ideâldir. Yani 1 litreye 60 gram kahve. Hangi bardakta içiyorsan ona göre ölçü alabilirsin:
200 ml
(su bardağı) = 12 gram (2 yemek kaşığı/tepeleme 2 çay kaşığı)
250 ml (kulplu bardak) = 15 gram (tepeleme 3 çay kaşığı)
400 ml (kupa bardak) = 24 gram (4 yemek kaşığı/tepeleme 4 çay kaşığı)
250 gramlık bir paket ortalama 16 bardak içim sağlar.
Yani karşılaştığın fiyatları 16'ya bölerek bardak başı mâliyeti hesaplayabilirsin.

1-
Endonezya Toraja Sulawesi (ender bulunan arabica çekirdeklerinden biri)
2- Kilimanjaro (Tercihen AA)
3- Yemen
4- Kenya (AA)
4- Nikaragua

Tatmadığım birkaç öneri, denenebilir:
Jamaika, Santos, Antigua, Honduras

2- Kahveleri çekirdek ve 500g üzeri olarak alıp kendin öğütüp tüketerek daha ucuza getirmek.

3- Beğendiğin orjinleri belirledikten sonra kiloluk çiğ çekirdek alıp, tavada veya 200 derece fırında kavurmak ve 10-14 gün dinlendirip afiyetle tüketmek.
Az-orta kavrulmuş için tavsiyem 12-14 dakikadır.
Orta kavrulmuş kıvam isteniyorsa 2. çıtırtı sesleri gelmeye başladıktan 15 saniye sonra fırını kapatıyoruz.
İlk ertuğrul koçlar denemesi
23123.JPG

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,028,076
Üyeler
162,905
Son üye
adanarepublic
Top Bottom