kas kütlesini arttırmak fakat öyle hulk gibi bir vücut istemiyorum.
Öncelikle herkesin beslenme planı farklı olabiliyor o yüzden senin ölçümlerine dayanılarak yapılmış programlar kullanmak en iyisi ha adam veriyor herkese aynı programı fakat herkes aynı verimi alamıyor. En mantıklı seçenek kendi programını hazırlamaktır benimde kendime özgü diyet-spor programım var fakat sana göre olmayabilir.
Atacağım videoyu mutlaka sonuna kadar izle eminim ki işine yarayacak. günlük kalorini hesapla alman gereken protein , karb. ve yağ gramını ve ona göre bir beslenme programı çıkar diyeceksin ki ben bunları nasıl ölçücem , FATSECRET adlı bir uygulama var onun beslenme kısmında her besinin makroları kalorisi bulunuyor oradan kalori hesabını yaparak kendine uygun bir beslenme programı düzenleyebilirsin çok zor değil.
kas gelişimi için kilo başına 1.8 - 2gr protein almak senin işini görür uzak durman gereken besinlere yağlı kızartmalar diyebilirim. Döner falan yiyebilirsin yani o kadar değil de hamburger pizza lahmacun gibi şeylerden uzak dur kilo olmana sebebiyet verir
protein alımı en zor şeylerden birisi şu anda baklagillerden alabiliyorsun ama gramaj olarak düşük kalıyor hayvansal proteinlere de ağırlık vermek gerek yumurta , süt ürünleri ve tavuk tüketmek lazım kırmızı et tüketmek çok pahalıya gelebilir o yüzden ben balık-tavuk-hindi tüketmeyi tercih ediyorum ağırlıklı olarak. Özellikle lor peyniri müthiş bir protein kaynağı ucuz ve proteini de yüksek.
supplement olarak ne almak istersin bilmem ama , Creatine önerebileceğim ilk takviye olur Kas kütlesinin artışı ve onarımında ve vücutta su tutarak kaslara hacim kazandırmada büyük rol oynar ve en ucuz takviye gıdadır. 1 kilo ette 1 gram bulunur fakat ölçeğinde 5gram bulunuyor gerçekten en iyi takviye gıda. Marka olarak Hardline , bigJoy tercih edebilirsin. 2. olarakta Whey protein ama sağlam beslenme yapabiliyorsan protein tozu almana gerek yok günlük protein eksiğin olursa diye kullanılan bir üründür yani aynı etkiyi et-süt tüketerek karşılıyabiliyorsun.