"Fitness boyunun uzamasını engeller" doğrumudur?

shiinacim

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
178
Merhaba ben 16 yaşındayım ve birazda cılızım açıkçası özgüvenim var ama biraz vücut geliştirmek istiyorum ailemle konuştuğumda babam destekledi annem ise boyun uzamaz gibi bir şey dedi birkaç arkadaşımda aynı şekilde bu doğru bir bilgimi spora başlamalı mıyım?

Merhaba ben 16 yaşındayım ve birazda cılızım açıkçası özgüvenim var ama biraz vücut geliştirmek istiyorum ailemle konuştuğumda babam destekledi annem ise boyun uzamaz gibi bir şey dedi birkaç arkadaşımda aynı şekilde bu doğru bir bilgimi spora başlamalı mıyım?
yaptığın hareketlere bağlı halter kaldırırsan ve squad onlar durduruyor boyu uzamasını

fazla süre ayakta halter ve dumbell ile çalışırsan olabilir kemiklerin arasında ki boşluk kısalacağı için boyun biraz kısar

Fitness boy kısaltmaz aksine bazı hareketler uzatır bile.Ancak yanlış çalışma yani hareketin düzgün veya kambur yapılması halinde sorunlar çıkartabilir.

doğru yaparsan boyunu uzatır bile ama asla sana dezavantajı olmaz

Kim uydurmuş merak ediyorum. Balık yedikten sonra süt içilmez bile daha mantıklı gözüküyor.

fazla süre ayakta halter ve dumbell ile çalışırsan olabilir kemiklerin arasında ki boşluk kısalacağı için boyun biraz kısar
13 yaşındayım günde 1 saat ayakta dumbell çalışan benim sıfad-ı eşgal-ü aziziye:

oyun_1329.jpg

Doğru hareketlerti düzgün bir şekilde yaparsan uzamasına engel değil.

Uzarsın

Fitness boy kısaltmaz aksine bazı hareketler uzatır bile.Ancak yanlış çalışma yani hareketin düzgün veya kambur yapılması halinde sorunlar çıkartabilir.
düz gitmeyi değilde bir hocanın yardımıyla yapmayı düşünüyorum

Deadlifti ve squatı ağır yapma, squatı hafif çok tekrar yap.

Öyle bir şey yok tamamen genetikle alakalı dünyaca ünlü bir sürü sporcu var bunlar bu işi küçük yaşlarda başlıyorlar hepside dev gibi boy uzamasını durdursa onlar kısa kalırdı gelişme çağında yapılan spor boy uzamasına yararı vardır..

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,162,722
Üyeler
184,671
Son üye
Asterix
Geri