Neler Yeni

Fitness için Supplement önerisi

YigitE

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
245
İsim
Yiğit Elçin
6 aydır spora gidiyordum fakat 3 haftadır felan gitmedim ve yağlandım.
adam akıllı spora geri başlayacağım yağ yakıp kas kütlesi koruma/arttırma amacıyla creatine harici hangi supplementi önerirsiniz?

Hülagühan88

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
355
İsim
Dax Saz
Whey protein tozu, creatine ve l-carnitine. Pump artışı istiyorsan da nox veya direk citrulline malatate. Gerisine hiçbir biçimde para verme. Sakın, sakın ama sakın bcaa'ya para verme. Şu anda yeşilmarka'da indirim var sanıyorum. Sağlıklı ürünleri var. Bir bak derim. Bcaa alma.

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Enes Buğra Damar
Whey protein tozu, creatine ve l-carnitine. Pump artışı istiyorsan da nox veya direk citrulline malatate. Gerisine hiçbir biçimde para verme. Sakın, sakın ama sakın bcaa'ya para verme. Şu anda yeşilmarka'da indirim var sanıyorum. Sağlıklı ürünleri var. Bir bak derim. Bcaa alma.
l-carnitine de tamamen gereksiz bir supplement etkisi çok az gözüküyor creatine ve protein tozu yeterli olacaktır

Hülagühan88

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
355
İsim
Dax Saz
l-carnitine de tamamen gereksiz bir supplement etkisi çok az gözüküyor creatine ve protein tozu yeterli olacaktır
Termojenik etkisi ile su attırma özelliği var. Ancak evet whey ve creatine harici olanlar son derece keyfe keder. Ben de şahsen carnitine kullanmıyorum zira powerlifting yaptığım için yağ oranı su oranı gibi çok da derdim yok. Paso yiyorum.

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,288
İsim
Berkecan Ergin
Spordan anlıyor olsaydın, bence proteın tozu önermezdin zaten

bitakte

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
muhammed şuayip
adam akıllı spora geri başlayacağım yağ yakıp kas kütlesi koruma/arttırma amacıyla creatine harici hangi supplementi önerirsiniz?
ashwagandha kullanabilirsin

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,288
İsim
Berkecan Ergin
D vitamini al(solgar olsun), yaza kadar idare edecek şekilde balık yağı ve zma al.
Pre workout al l carnitine yerine daha iyidir. Beslenmede sorun yoksa protein tozuna boşuna para verme gereksiz. He diyorsan ben sabah kahvaltı yiyemem spordan sonra yemek hazırlayamam o zaman sporada gitme bence. Bcaa gereksiz demişler yalnız kilo verirken kas kütleni koruyabileceğin en iyi suplement bence bcaa ama 2.1.1 değilde 4.1.1 olanı alırsan tadından yenmez

Hülagühan88

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
355
İsim
Dax Saz
Peki neden belirtebilir misin? Yalnızca suçlama, aşağılama var dilinde. Bir iddia atıyorsan ortaya altını doldurman gerek. Zira hemen hemen tüm ciddi sporcular protein tozu kullanırlar ve de önerirler. Protein dengesini korumanın en kolay ve etkili yoludur. 20 yıldan fazla süredir spor yapıyorum ve 42 yaşında olmama karşın hala çok ciddi ağırlıklarla çalışıyorum. Sana çok sayıda referans gösterebilirim ancak değecek gibi durmuyor. Zaten böyle saçma sapan bir iddia ortaya atan birine ancak gülünür. Üstüne bir de bcaa önermiş :) Bcaa dediğin şey kalori noksanlı diyette kas kütlesini korumak için yalnızca ve yalnızca elit seviye sporcular, özellikle et tüketmeyen sporcular (vejeteryenler ,veganlar) tarafından kullanımı olan bir supplementtir ve normal bir diyette yararlı olduğuna dair kesin ve net veriler bulunmamaktadır. Buna ek olarak kas yapımı için gerekli aminoasitleri tam olarak içeren whey'den farklı olarak yalnızca 3/9 esansiyel aminoasiti içerir. Birçok kaynakta da para tuzağı olduğu belirtilmektedir. 6 aylık spor geçmişi olan adama bcaa önermek gerçekten pastanın üstündeki çilek olmuş. Trollemek için yapıyorsan komik değil. Yok yapmıyorsan hiç komik değil. Yine de buraya bir kaynak bırakayım da insanları yanlış yönlendirmenin önüne geçeyim: https://builtwithscience.com/supplements/bcaas-benefits/

Son düzenleme:

Hülagühan88

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
355
İsim
Dax Saz
Arkadaşım sen de forumda rasgele insanların dediklerine takılma. Kendi araştırmanı, itibarlı doğru dürüst kaynakları dikkate alarak yap. Burada işkembeden sallayan insanlar yüzünden paranı boşa harcama, sağlığını riske atma. Serkan Yimsel'i takip etmeni öneririm. Konusunun uzmanı olan insanlar en doğru yolu gösterir sana.

Berk58

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
Berk kaşkaya
Ne alaka başkan
Mesaj otomatik birleştirildi:

Protein tozu da önemli eğer günlük protein açığını dolduramiyorsan.l-carnitine olarak da bir arkadaş etkisi çok az görülüyor demiş ama bu senin bunyene bağlı bazılarına gerçekten ciddi etki gösteriyor bazılarına çok bir etkisi olmuyor deneyip test edebilirsin.

no-name

80+ Silver
Protein tozu da zorunlu değildir keyfe bağlı bence, tavuk pişirebiliyorsan protein tozuna gerek yok ilk etapta

Hülagühan88

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
355
İsim
Dax Saz
Protein tozu da zorunlu değildir keyfe bağlı bence, tavuk pişirebiliyorsan protein tozuna gerek yok ilk etapta
Zaten hiçbir supplement zorunlu değildir. Adı üstünde ek besin. Asıl olan her zaman dengeli beslenmedir. Protein tozu ve creatine ise ek besinlerin, etkisi kanıtlanmış, en yararlı olanlarıdır.

AlphaOMG

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
725
İsim
Ömer Keskin
Protein tozu , BCAA , Creatine. Bu üçü yeterlidir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,201
Üyeler
168,258
Son üye
by_dj_omar
Top Bottom