Neler Yeni

Çözüldü✓ Flash bellek sorunu!

Gusto

80+
Merhabalar sevgili donanım Arşivi forum sakinleri.
Oncelikle yazım yanlışı yaparsam affola çünkü Türkiye'de yaşamıyorum ve Türkçem bozuk xD
Herneyse sorum şu : Flash bellegimi format gerektirmeden içindeki dosyaları kurtarabilirmiyim? Youtubedeki cmd kodlarıyla denedim fakat nafile sonuç yok sizin bana yardımcı olabiliceğinizi düşündüm
Şimden teşekürler ve iyi forumlar :)

Ve bu arada bilgisayarim bulgar dilinde burda yasadigim icin boyle :)
chkdsk /X/F F: denedim fakat olmuyor yinede :(

1655673182550.png

1655673235910.png

1655673271074.png

1655673475759.png

1655673632069.png

xmert96x

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Mert Çevik
Recuva ile dener misin bide ,Can you try it with Recuva

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
/x /f denediğini yazmışsın. /r de denedin ama belirtmedin mi açıklamada ?

HayLo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
191
İsim
Umo
Bende yanlışlıkla hardiski biçimlendirdim. Piyasada bulunan bütün programları denedin ama sonuç alamadım. Geri getirildi hepsi ama hiçbiri açılmadı. Hata verdi 😢 Gidenlere üzülmezdim ama yıllarca biriktirdiğimiz aile resimleriydi hep..

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Merhabalar sevgili donanım Arşivi forum sakinleri.
Oncelikle yazım yanlışı yaparsam affola çünkü Türkiye'de yaşamıyorum ve Türkçem bozuk xD
Herneyse sorum şu : Flash bellegimi format gerektirmeden içindeki dosyaları kurtarabilirmiyim? Youtubedeki cmd kodlarıyla denedim fakat nafile sonuç yok sizin bana yardımcı olabiliceğinizi düşündüm
Şimden teşekürler ve iyi forumlar :)

Ve bu arada bilgisayarim bulgar dilinde burda yasadigim icin boyle :)
chkdsk /X/F F: denedim fakat olmuyor yinede :(

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Partition Recovery programı ile bozuk diski seçip dosyaları kurtarabilirsin. İşlemler bittikten sonra silinmiş dosya ekranı çıkacak. Orada, istediğin dosyaya sağ click>Recovery seçtiğinde dosyayı alabilirsin.

RAW formatındaki diskler chkdsk yapılamaz genelde. Bu durumda diski kullanabilmek için NTFS ye çevirmek gerekli. Bunun için biçimlendirme yapmalısın. Bu tüm verileri yok eder. Bahsettiğim yöntemi dener misin?

Jackk_Sparrow

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
Mikail
İlgilendiği Kategoriler
Müzik, Para
Discord
Jackk_Sparrow#0001
Flaş diski cd olarak görüyor. Bu problemi 2 gün önce yaşadım DiskInternals falan kullanmıştım ama uygulamada usb gözükmüyordu benim usb de gitti sanırım içindeki veriler çok önemliydi.

Gusto

80+
Partition Recovery programı ile bozuk diski seçip dosyaları kurtarabilirsin. İşlemler bittikten sonra silinmiş dosya ekranı çıkacak. Orada, istediğin dosyaya sağ click>Recovery seçtiğinde dosyayı alabilirsin.

RAW formatındaki diskler chkdsk yapılamaz genelde. Bu durumda diski kullanabilmek için NTFS ye çevirmek gerekli. Bunun için biçimlendirme yapmalısın. Bu tüm verileri yok eder. Bahsettiğim yöntemi dener misin?
Denerim tabikide saat 13:00 14:00 gibi denerim sinavimdan sonra ve foruma gelismeleri aktaracagim tesekur ederim tavsiyen icin :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Aziz balcı
Öncelikle merhabalar , dostum ilk olarak rufus programından flash belleğinin formatını değiştirmeye calis olmuyorsa altta vermiş olduğum yöntemi uygula genelde göstereceğim yöntemi adli bilişim uzmanlari , siber güvenlikçiler defansif ve ofansif hackerler veri kurtarmak için kullanır çok basit bir yontemdir bilen için

Öncelikle boş bir flash belleğe kali linuxu kur mantık şu flash belleğe linux kurup formatını değiştiriyoruz ardından biostan flash bellegi seçip sistemi flash bellekten çalıştırıyoruz sistemimiz linux işletim sistemi olarak flash bellek üzerinden çalışıyor işimiz bitince tekrar biostan SSD veya m2 sizde hangisi varsa Windows işletim sistemi hangisinde yüklüyse onu seçip geri acabiliyoruz windowsu linuxu sistemi açtıktan sonra orda SSD nizi m2 nizi ve formatı değişmiş flash belleğinizi göreceksiniz komut diziminden flash belleğinizi girerek verileri SSD nize kopyalayabilirsiniz belirli komutlar ile şimdi size linux flashtan nasıl açılır nasıl kurulur linkini bırakıyorum

Komut dizinine girdikten sonra yapmanız gerekenler öncelikle root nasıl olunur bunu araştırarak ogrenin root olduktan sonra komut dizininde şunları kendi sisteminize göre yazicaksiniz dosya isimlerinin farklı olabilir ve büyük küçük harf nokta virgülüne kadar yazicaginiz dosya isimler birebir aynı olmalıdır root olduktan sonra geri dönüşü yok hata bu saatten sonra kurtarilmaz hata yapmayın komut şu mv komutu bir dosyayı başka bir dosyaya taşır flash içindeki dosyayı başka bir dosyaya taşır örnek mv dosya1 dosya2 burda şu komutu vermis oluyorsunuz dosya1 i dosya2 ye taşı , dosyanızın konumunu bulun taşıyacağınız dosyayı mv komutunun yanına ekleyin hemen yanınada taşımak istediğiniz dosyanın adını yazın enter diyin ve bütün verilerinizi kurtarsın ☺️ biraz karışık anlatmış olabilirim kusura bakmayın lakin siz internetten araştırıp ta yapabilirsiniz anlatımım pek iyi değildir ☺️
Mesaj otomatik birleştirildi:

Burdanda komutlara göz atabilirsin.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,026,341
Üyeler