Merhabalar sevgili donanım Arşivi forum sakinleri.
Oncelikle yazım yanlışı yaparsam affola çünkü Türkiye'de yaşamıyorum ve Türkçem bozuk xD
Herneyse sorum şu : Flash bellegimi format gerektirmeden içindeki dosyaları kurtarabilirmiyim? Youtubedeki cmd kodlarıyla denedim fakat nafile sonuç yok sizin bana yardımcı olabiliceğinizi düşündüm
Şimden teşekürler ve iyi forumlar
Ve bu arada bilgisayarim bulgar dilinde burda yasadigim icin boyle
chkdsk /X/F F: denedim fakat olmuyor yinede
Bende yanlışlıkla hardiski biçimlendirdim. Piyasada bulunan bütün programları denedin ama sonuç alamadım. Geri getirildi hepsi ama hiçbiri açılmadı. Hata verdi Gidenlere üzülmezdim ama yıllarca biriktirdiğimiz aile resimleriydi hep..
Merhabalar sevgili donanım Arşivi forum sakinleri.
Oncelikle yazım yanlışı yaparsam affola çünkü Türkiye'de yaşamıyorum ve Türkçem bozuk xD
Herneyse sorum şu : Flash bellegimi format gerektirmeden içindeki dosyaları kurtarabilirmiyim? Youtubedeki cmd kodlarıyla denedim fakat nafile sonuç yok sizin bana yardımcı olabiliceğinizi düşündüm
Şimden teşekürler ve iyi forumlar
Ve bu arada bilgisayarim bulgar dilinde burda yasadigim icin boyle
chkdsk /X/F F: denedim fakat olmuyor yinede
Partition Recovery programı ile bozuk diski seçip dosyaları kurtarabilirsin. İşlemler bittikten sonra silinmiş dosya ekranı çıkacak. Orada, istediğin dosyaya sağ click>Recovery seçtiğinde dosyayı alabilirsin.
RAW formatındaki diskler chkdsk yapılamaz genelde. Bu durumda diski kullanabilmek için NTFS ye çevirmek gerekli. Bunun için biçimlendirme yapmalısın. Bu tüm verileri yok eder. Bahsettiğim yöntemi dener misin?
Flaş diski cd olarak görüyor. Bu problemi 2 gün önce yaşadım DiskInternals falan kullanmıştım ama uygulamada usb gözükmüyordu benim usb de gitti sanırım içindeki veriler çok önemliydi.
Partition Recovery programı ile bozuk diski seçip dosyaları kurtarabilirsin. İşlemler bittikten sonra silinmiş dosya ekranı çıkacak. Orada, istediğin dosyaya sağ click>Recovery seçtiğinde dosyayı alabilirsin.
RAW formatındaki diskler chkdsk yapılamaz genelde. Bu durumda diski kullanabilmek için NTFS ye çevirmek gerekli. Bunun için biçimlendirme yapmalısın. Bu tüm verileri yok eder. Bahsettiğim yöntemi dener misin?
Öncelikle merhabalar , dostum ilk olarak rufus programından flash belleğinin formatını değiştirmeye calis olmuyorsa altta vermiş olduğum yöntemi uygula genelde göstereceğim yöntemi adli bilişim uzmanlari , siber güvenlikçiler defansif ve ofansif hackerler veri kurtarmak için kullanır çok basit bir yontemdir bilen için
Öncelikle boş bir flash belleğe kali linuxu kur mantık şu flash belleğe linux kurup formatını değiştiriyoruz ardından biostan flash bellegi seçip sistemi flash bellekten çalıştırıyoruz sistemimiz linux işletim sistemi olarak flash bellek üzerinden çalışıyor işimiz bitince tekrar biostan SSD veya m2 sizde hangisi varsa Windows işletim sistemi hangisinde yüklüyse onu seçip geri acabiliyoruz windowsu linuxu sistemi açtıktan sonra orda SSD nizi m2 nizi ve formatı değişmiş flash belleğinizi göreceksiniz komut diziminden flash belleğinizi girerek verileri SSD nize kopyalayabilirsiniz belirli komutlar ile şimdi size linux flashtan nasıl açılır nasıl kurulur linkini bırakıyorum
Komut dizinine girdikten sonra yapmanız gerekenler öncelikle root nasıl olunur bunu araştırarak ogrenin root olduktan sonra komut dizininde şunları kendi sisteminize göre yazicaksiniz dosya isimlerinin farklı olabilir ve büyük küçük harf nokta virgülüne kadar yazicaginiz dosya isimler birebir aynı olmalıdır root olduktan sonra geri dönüşü yok hata bu saatten sonra kurtarilmaz hata yapmayın komut şu mv komutu bir dosyayı başka bir dosyaya taşır flash içindeki dosyayı başka bir dosyaya taşır örnek mv dosya1 dosya2 burda şu komutu vermis oluyorsunuz dosya1 i dosya2 ye taşı , dosyanızın konumunu bulun taşıyacağınız dosyayı mv komutunun yanına ekleyin hemen yanınada taşımak istediğiniz dosyanın adını yazın enter diyin ve bütün verilerinizi kurtarsın biraz karışık anlatmış olabilirim kusura bakmayın lakin siz internetten araştırıp ta yapabilirsiniz anlatımım pek iyi değildir