Neler Yeni

Fon alırken repo nedir ?

qRenk0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Yusuf Yavuz
İş bankasından AFT fon siparişi verdim 14'ünde.Bugün girdiğimde portföyde repolarım kısmı açılmış.Faiz oranı,stopaj oranı vs diyor fakat bir şey anlamadım.Ne oluyor bu repo tam olarak ?

zorlu123123

80+ Bronze
İş bankasından AFT fon siparişi verdim 14'ünde.Bugün girdiğimde portföyde repolarım kısmı açılmış.Faiz oranı,stopaj oranı vs diyor fakat bir şey anlamadım.Ne oluyor bu repo tam olarak ?
belli bir faiz oranıyla yada koşullar altında satan kişinin geri alıcagına dair güvencedir geri satın alıcam demek kısaca siz kiralayıcı bir durumdasınız gibi düşünebilirsin risksiz bir yatırımdır genelde sizde kaldıgı süreç önemli

Dahası  
Reaksiyon skoru
221
İsim
crazy
saat kaçta almıştın, 13.30 dan önce almadın sanırım, aft nin alış valörü 1 gözüküyor, alış gerçekleşene kadar repoda faizlendiriyor, yarın 15.00 gibi parayı alır fonu hesaba verir

qRenk0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Yusuf Yavuz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
saat kaçta almıştın, 13.30 dan önce almadın sanırım, aft nin alış valörü 1 gözüküyor, alış gerçekleşene kadar repoda faizlendiriyor, yarın 15.00 gibi parayı alır fonu hesaba verir
15:28'de almışım.13.30'den önce alınca ne oluyor peki tam olarak ? Diğer fonlardan alım yaparken daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
221
İsim
crazy
15:28'de almışım.13.30'den önce alınca ne oluyor peki tam olarak ? Diğer fonlardan alım yaparken daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadım.
genelde fon alınca gecelik repoya yani faize atıyor, ertesi gün paraya geri dönüştürüyor, 13.30 dan önce alırsan fon valörü t+1 olanlar ertesi gün hesaba geçer, 15.28 de aldığın için ertesi gün değil 2 gün sonra hesaba geçiyor, yani fon alıcaksan 13.30 dan önce almakta fayda var

qRenk0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Yusuf Yavuz
genelde fon alınca gecelik repoya yani faize atıyor, ertesi gün paraya geri dönüştürüyor, 13.30 dan önce alırsan fon valörü t+1 olanlar ertesi gün hesaba geçer, 15.28 de aldığın için ertesi gün değil 2 gün sonra hesaba geçiyor, yani fon alıcaksan 13.30 dan önce almakta fayda var
Peki bu her fon için mi geçerli yoksa belli başlı fonlarda mı var,yani fon almadan önce bakabilme şansım var mı ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
221
İsim
crazy
Peki bu her fon için mi geçerli yoksa belli başlı fonlarda mı var,yani fon almadan önce bakabilme şansım var mı ?
repoyu diyosan evet, alış satış valörlerini soruyorsan fonun kendi sayfasında, tefasta ve fintableste alış satış valörü belirtiliyor, 13.30 a kadar alış yada satış talimatı vermezsen valöre 1 gün daha eklemiş gibi oluyorsun, ayrıca fonun türü, yani hisse senedi olur, altın olur, ppf olur, türüne göre süre değişiyor

qRenk0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Yusuf Yavuz
repoyu diyosan evet, alış satış valörlerini soruyorsan fonun kendi sayfasında, tefasta ve fintableste alış satış valörü belirtiliyor, 13.30 a kadar alış yada satış yapmazsan valöre 1 gün daha eklemiş gibi oluyorsun, ayrıca fonun türü, yani hisse senedi olur, altın olur, ppf olur, türüne göre süre değişiyor
Tamamdır,çok teşekkür ettim.

Top Bottom