belli bir faiz oranıyla yada koşullar altında satan kişinin geri alıcagına dair güvencedir geri satın alıcam demek kısaca siz kiralayıcı bir durumdasınız gibi düşünebilirsin risksiz bir yatırımdır genelde sizde kaldıgı süreç önemliİş bankasından AFT fon siparişi verdim 14'ünde.Bugün girdiğimde portföyde repolarım kısmı açılmış.Faiz oranı,stopaj oranı vs diyor fakat bir şey anlamadım.Ne oluyor bu repo tam olarak ?
15:28'de almışım.13.30'den önce alınca ne oluyor peki tam olarak ? Diğer fonlardan alım yaparken daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadım.saat kaçta almıştın, 13.30 dan önce almadın sanırım, aft nin alış valörü 1 gözüküyor, alış gerçekleşene kadar repoda faizlendiriyor, yarın 15.00 gibi parayı alır fonu hesaba verir
genelde fon alınca gecelik repoya yani faize atıyor, ertesi gün paraya geri dönüştürüyor, 13.30 dan önce alırsan fon valörü t+1 olanlar ertesi gün hesaba geçer, 15.28 de aldığın için ertesi gün değil 2 gün sonra hesaba geçiyor, yani fon alıcaksan 13.30 dan önce almakta fayda var15:28'de almışım.13.30'den önce alınca ne oluyor peki tam olarak ? Diğer fonlardan alım yaparken daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadım.
Peki bu her fon için mi geçerli yoksa belli başlı fonlarda mı var,yani fon almadan önce bakabilme şansım var mı ?genelde fon alınca gecelik repoya yani faize atıyor, ertesi gün paraya geri dönüştürüyor, 13.30 dan önce alırsan fon valörü t+1 olanlar ertesi gün hesaba geçer, 15.28 de aldığın için ertesi gün değil 2 gün sonra hesaba geçiyor, yani fon alıcaksan 13.30 dan önce almakta fayda var
repoyu diyosan evet, alış satış valörlerini soruyorsan fonun kendi sayfasında, tefasta ve fintableste alış satış valörü belirtiliyor, 13.30 a kadar alış yada satış talimatı vermezsen valöre 1 gün daha eklemiş gibi oluyorsun, ayrıca fonun türü, yani hisse senedi olur, altın olur, ppf olur, türüne göre süre değişiyorPeki bu her fon için mi geçerli yoksa belli başlı fonlarda mı var,yani fon almadan önce bakabilme şansım var mı ?
Tamamdır,çok teşekkür ettim.repoyu diyosan evet, alış satış valörlerini soruyorsan fonun kendi sayfasında, tefasta ve fintableste alış satış valörü belirtiliyor, 13.30 a kadar alış yada satış yapmazsan valöre 1 gün daha eklemiş gibi oluyorsun, ayrıca fonun türü, yani hisse senedi olur, altın olur, ppf olur, türüne göre süre değişiyor