Neler Yeni

Format attıktan sonra depolama alanı sorunu?

Tryian

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mustafa Çalışkan
Merhaba,
Bugün pc ye format atmaya karar verdim ve bunu Microsoft'un kendi sitesindeki orijinal Windows 10 iso dosyası ile yaptım. Her şey buraya kadar sıkıntısız bir şekilde ilerledi, kurulum aşamasında bütün dosyaları , her şeyi sil şeklinde işaretledim. Her şey silindi tertemiz ve sorunsuz bir şekilde açıldı pc fakat. Depolama alanına baktığımız zaman 450 GB lık ssd nin sadece 200 gb'ı boş olarak gözüküyor. Görünürde yüklü bir şey olamaz, herşeyi sil dedim zaten. 200 gb göstermesinin nedeni ne olabilir sizce?

kingdaina

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Uzay Kıraç
Diski ikiye ayırıp bir kısmına windows yüklemiş olabilirsin

Tryian

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mustafa Çalışkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Diski ikiye ayırıp bir kısmına windows yüklemiş olabilirsin
İkiye ayırma işlemi gibi bir işlem yapmadım. Tek disk gözüküyor, zaten format atmadan önce 50gb gibi bir boş alan vardı.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,581
İsim
Hakanbey
Format periyotlarında Disk Komple silip Tekrardan oluşturarakmı ilerleme yaptınız yoksa farklı birşeymi seçtiniz ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

1624437307633.png

Bu alanda ne yaptınız ?

Tryian

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mustafa Çalışkan
Format periyotlarında Disk Komple silip Tekrardan oluşturarakmı ilerleme yaptınız yoksa farklı birşeymi seçtiniz ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Bu alanda ne yaptınız ?
Direkt Normal Windows 10 iso dosyasını indirdim. Bu pc de ki her şeyi sıfırla dedim ve Windows 10 yükle dedim. Böyle bir disk seçme ekranı gelmedi. Öncesinde 50 gb boş alanım vardı 200gb boş alana çıktı ama. Diğer 200gblık alanı kaplayan nedir? Bilgisayarımda sadece yerel disk gözüküyor, ve içine baktığım zaman dosya da yok, normal her şey yani.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,581
İsim
Hakanbey
indirdiğiniz iso dosyasını Rufus programı yardımıyla USB ye kopyalayıp Daha sonra USB den boot ederek format atmanız gerekiyor Çalışan işletim sistemi üzerinden Sıfırlama yaptığınızda sağlıklı sonuçlar vermiyor. Şuanki sorununuzun ne olduğunu oyüzden anlıyamıyorum.

Tryian

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mustafa Çalışkan
indirdiğiniz iso dosyasını Rufus programı yardımıyla USB ye kopyalayıp Daha sonra USB den boot ederek format atmanız gerekiyor Çalışan işletim sistemi üzerinden Sıfırlama yaptığınızda sağlıklı sonuçlar vermiyor. Şuanki sorununuzun ne olduğunu oyüzden anlıyamıyorum.
Dostum biraz kurcaladım diski, çünkü her şeyi doğru yaptığıma emindim. Tamamen sıfırladığıma ve yerel disk de Windows.old diye bir klasör gördüm, Windows klasörü ile aynı içerikteydi fakat. Onedrive sağolsun eski windowsdaki programları Windows.old diye bir klasör oluşturup içine koymuş diye düşünüyorum. Şimdi o klasörün boyutu da yaklaşık 200gb onu sildiğim zaman tamamen yenilenmiş olacak diye düşünüyorum.

Tryian

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mustafa Çalışkan
@hakan32 @Psyduck Windows.old klasörünü sildim şimdi, 200gb lık gereksiz alan gitti ve şuan 405 gb boş alan var. Windows.old klasörü işi bozdu anlaşılan. Temiz kurulum yaptığımdan eminim ve youtube da ki videoları baz alarak yaptım. Ama şu Windows.old ne iş anlamadım :)

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
@hakan32 @Psyduck Windows.old klasörünü sildim şimdi, 200gb lık gereksiz alan gitti ve şuan 405 gb boş alan var. Windows.old klasörü işi bozdu anlaşılan. Temiz kurulum yaptığımdan eminim ve youtube da ki videoları baz alarak yaptım. Ama şu Windows.old ne iş anlamadım :)
yaptığın temiz kurulum değil. temiz kurulum için içerisinde windows isosunun yazılı olduğu bir flash belleğe ihtiyacın var. biostan boot sırasında o flash belleği en öne alman lazım. daha sonra format ekranında(yukarıda arkadaş atmış) diskin bütün bölümlerini sileceksin ve yeniden oluşturacaksın. yeni oluşturduğun kısma windowsu kuracaksın. temiz kurulum böyle olur.

kingdaina

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Uzay Kıraç
Windows.old, geri dönüşüm noktası oluşturulduğunda gelen bir dosya, yedekleniyor yani tüm dosyaların ayarların. Sonuç olarak eski windowsunu bir dosyaya koyup yeni ayarsız dosya sistemini yeniden kurmuşsun.

Tryian

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mustafa Çalışkan
yaptığın temiz kurulum değil. temiz kurulum için içerisinde windows isosunun yazılı olduğu bir flash belleğe ihtiyacın var. biostan boot sırasında o flash belleği en öne alman lazım. daha sonra format ekranında(yukarıda arkadaş atmış) diskin bütün bölümlerini sileceksin ve yeniden oluşturacaksın. yeni oluşturduğun kısma windowsu kuracaksın. temiz kurulum böyle olur.
Tekrar flash bellek ile temiz kurulum yapmaya gerek var mı peki şuan için? Yoksa böyle de iş görür mü?

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Tekrar flash bellek ile temiz kurulum yapmaya gerek var mı peki şuan için? Yoksa böyle de iş görür mü?
yani ben olsam yapardım. bu şekilde de iş görür ama öbürü daha kesin. sonuçta yeni formatladığın için kurulu bir program oyun falan da yoktur. zorlanmazsın.

Top Bottom