Evet olabilir. Arka planda çalışan uygulamalar vb. azaltın. Ayrıca sıcaklık kaynaklı da olabilir, dizüstüler daha çok bakıma ihtiyaç duyuyor. İşlemci ve GPU yapsanız da anakart üzerindeki pedler de eskimiş olabilir. İmkanınız varsa videodaki kanalın sahibine de gönderebilirsiniz.
Bilgisayar dükkanımda olan ilginç diyalogları ve bilgileri sizinle paylaşıyorum. Ayrıca bilgisayar, telefon, tablet hakkında bilgi ve incelemelerde var. Videolardaki konuşmalar ve diyaloglar mizah amaçlıdır. Gerçeği yansıtmamaktadır. Eğlence amacıyla yapışmıştır.
www.youtube.com
Sıcaklıklar yüksekse frekans kısar. Açıkcası RDR2 ultra ayar ve FPS limitsiz oynamak hiç de mantıklı değil. Bileşeni ne olursa olsun, dizüstü bir el konsolu gibi düşünün. Soğutması iyi olmadığından FPS sabitlemek ve bazı ayarları orta seviyelere çekmenin faydasını görürsünüz.
Dizüstü için önerdiğim ayarları da uygulayabilirsiniz. Buradaki yöntemler bellek tüketimini azaltmaya da etki eder. Mesela orada önermemişim, arka planda tarayıcı açıksa Ublock Origin yükleyip kullanın, kaliteli reklam engelleyen bir uzantı sitelerin kaynak tüketimini %80 yakın azaltıyor.
uBlock Origin is not just an “ad blocker“, it's a wide-spectrum content blocker with CPU and memory efficiency as a primary feature. Developed by Raymond Hill.
ublockorigin.com
Diğer reklam engelleyen uzantıları kaldırın, gereksiz uzantılar kullanmayın. Hatta benim gibi şu uzantı ile bazı durumlarda kullanılan uzantıları tek tıkla devredışı bırakabilirsiniz. Kısaca uzantıya tıkladıktan sonra devredışı bırakmak istediğin uzantının üstüne tıklaman yeterli. Ben mesela Shazam ve Bitwarden sürekli çalıştırmıyorum.
Uzantılarınızı kolayca görüntüleyin, etkinleştirin, devre dışı bırakın, kaldırın.
chromewebstore.google.com
Alıntıyı görüntüle
Dizüstü için masaüstüne göre sıcaklıkların yüksek olması olagan bir şey. Yine de azaltabilirsiniz.
Öncelikle daha kaliteli bir termal macun veya ped geçiş yapın. İşlemciler için de pedler var.
Selam, 9 ay önce satın aldığım 40*40 boyutundaki PTM7950'yi incelemek istedim. Sıcaklıklar konusunda oldukça fark yarattığını söyleyebilirim. Ürünü aldığım link...
techolay.net
Ayrıca dizüstü yükseltici bir aparat alın. Bu fanın alt kısımdan daha rahat soğuk atmasını sağlar. İsterseniz fana da alınabilir, ama fanlar ters üflediğinden bence mantıklı değil. Ayrıca gereksiz bir güç tüketimi de oluyor. Hem fan hem dizüstü yükselticilerin etki ettiği derece aynı oluyor. Kabaca -10 derece fark...