Format Sonrası FPS Drop Sorunu

erensnmez

80+
Reaksiyon skoru
0
Herkese iyi forumlar. Yaklaşık 1 hafta önce format attırdım Laptop bilgisayara. Windows 10 vardı, onu Windows 11 Pro'ya yükselttim. Lenovo Legion 5, 16 GB RAM, GTX 1660 Ti, Intel i7 10. nesil bilgisayar. Bugün RDR2 oyununa girdim. Formattan önce oynuyordum zaten, 1 kere bitirdim ve grafik ayarları yüksek ve ultra'daydı sorunsuz, kasma olmadan bitirdim. Fakat şimdi oyunda tüm grafik ayarlarına düşüğe almama rağmen her 5 saniyede bir FPS drop yiyorum. Bunu yaşayan çok insan olmuş. Denilen her şeyi yaptım, olmuyor. Yardım edin. NVIDIA App'ten grafik kartımı güncelledim, Windows Update'de ne varsa güncelledim, her şeyiniz güncel diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum, sabahtan beri araştırıyorum. Herkes bu sorunu yaşamış ama kimse çözümünü söylememiş. Yardım edin. Teşekkürler. Sorunu çözene ibandan direkt 500 atacam vallaha.

Şunu bir dene nvidia aplikasyonunu açtıktan sonra ALT+Z yapınca ayarlar çıkacak. Anında yeeniden oynat sekmesi var ona tıkla ve anında yeniden oynat seçeneğini kapat. Eskiden bu ayar problem çıkartıyordu fakat düzelttiler ama eski sisteemlerde sorun çıkartıyor mu hala bilmiyorum.

Screenshot_1.webp

Screenshot_2.webp

Windows ayarlarında oyun seçeneklerinde Game Bar var. Buradaki seçenekleri kapatmayı dene.

Eski ekran kartı sürücülerini kurmayı denedin mi ? Gameready sürücülerini kur, eğer studio sürücüsünü kurduysan o sorun çıkartıyor olabilir belki.

Screenshot_1.webp

Screenshot_2.webp

Windows ayarlarında oyun seçeneklerinde Game Bar var. Buradaki seçenekleri kapatmayı dene.

Eski ekran kartı sürücülerini kurmayı denedin mi ? Gameready sürücülerini kur, eğer studio sürücüsünü kurduysan o sorun çıkartıyor olabilir belki.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
dediğinizi kapattım hala aynı. hayır eski ekran kartı sürücüsünü yüklemeyi denemedim hepsini güncelleştirdim. stüdio da yüklemedim

Yakalamalar ve oyun modu kısmında da seçenekler var. bir de onları kapatmayı dene diyeceğim ama çözüm olur mu bilemiyorum.

Eski sürücüleri dene ama temiz kurulum yap seçeneğini seç kurarken.

Screenshot_1.webp

Yakalamalar ve oyun modu kısmında da seçenekler var. bir de onları kapatmayı dene diyeceğim ama çözüm olur mu bilemiyorum.

Eski sürücüleri dene ama temiz kurulum yap seçeneğini seç kurarken.

Alıntıyı görüntüle
Tamamdır hocam deneyeyim Bunu. Bir de 16gb ram var oyun açıkken bellek 15gb kullanılıyor ondan drop yiyor olabilir mi acaba? W11 kurduktan sonra belleğe çok yük binmeye başladı

Tamamdır hocam deneyeyim Bunu. Bir de 16gb ram var oyun açıkken bellek 15gb kullanılıyor ondan drop yiyor olabilir mi acaba? W11 kurduktan sonra belleğe çok yük binmeye başladı
Evet olabilir. Arka planda çalışan uygulamalar vb. azaltın. Ayrıca sıcaklık kaynaklı da olabilir, dizüstüler daha çok bakıma ihtiyaç duyuyor. İşlemci ve GPU yapsanız da anakart üzerindeki pedler de eskimiş olabilir. İmkanınız varsa videodaki kanalın sahibine de gönderebilirsiniz.

Sıcaklıklar yüksekse frekans kısar. Açıkcası RDR2 ultra ayar ve FPS limitsiz oynamak hiç de mantıklı değil. Bileşeni ne olursa olsun, dizüstü bir el konsolu gibi düşünün. Soğutması iyi olmadığından FPS sabitlemek ve bazı ayarları orta seviyelere çekmenin faydasını görürsünüz.

Dizüstü için önerdiğim ayarları da uygulayabilirsiniz. Buradaki yöntemler bellek tüketimini azaltmaya da etki eder. Mesela orada önermemişim, arka planda tarayıcı açıksa Ublock Origin yükleyip kullanın, kaliteli reklam engelleyen bir uzantı sitelerin kaynak tüketimini %80 yakın azaltıyor.

Diğer reklam engelleyen uzantıları kaldırın, gereksiz uzantılar kullanmayın. Hatta benim gibi şu uzantı ile bazı durumlarda kullanılan uzantıları tek tıkla devredışı bırakabilirsiniz. Kısaca uzantıya tıkladıktan sonra devredışı bırakmak istediğin uzantının üstüne tıklaman yeterli. Ben mesela Shazam ve Bitwarden sürekli çalıştırmıyorum.

2026-01-08_01-52.webp

Evet olabilir. Arka planda çalışan uygulamalar vb. azaltın. Ayrıca sıcaklık kaynaklı da olabilir, dizüstüler daha çok bakıma ihtiyaç duyuyor. İşlemci ve GPU yapsanız da anakart üzerindeki pedler de eskimiş olabilir. İmkanınız varsa videodaki kanalın sahibine de gönderebilirsiniz.

Sıcaklıklar yüksekse frekans kısar. Açıkcası RDR2 ultra ayar ve FPS limitsiz oynamak hiç de mantıklı değil. Bileşeni ne olursa olsun, dizüstü bir el konsolu gibi düşünün. Soğutması iyi olmadığından FPS sabitlemek ve bazı ayarları orta seviyelere çekmenin faydasını görürsünüz.

Dizüstü için önerdiğim ayarları da uygulayabilirsiniz. Buradaki yöntemler bellek tüketimini azaltmaya da etki eder. Mesela orada önermemişim, arka planda tarayıcı açıksa Ublock Origin yükleyip kullanın, kaliteli reklam engelleyen bir uzantı sitelerin kaynak tüketimini %80 yakın azaltıyor.

Diğer reklam engelleyen uzantıları kaldırın, gereksiz uzantılar kullanmayın. Hatta benim gibi şu uzantı ile bazı durumlarda kullanılan uzantıları tek tıkla devredışı bırakabilirsiniz. Kısaca uzantıya tıkladıktan sonra devredışı bırakmak istediğin uzantının üstüne tıklaman yeterli. Ben mesela Shazam ve Bitwarden sürekli çalıştırmıyorum.

Alıntıyı görüntüle

Teşekkür ederim hocam 🙏 vakit ayırıp yazmışsınız. Deneyeceğim önerilerinizi

Geri