Neler Yeni

Formattan sonra ufak ufak sık droplar

dijoo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
dijle sa
Arkadaşlar merhaba,

Bilgisayarı 2. el olarak yeni aldim.
Aldiktan sonra format atıp kullanmaya başladım bi sıkıntı yoktu. Sonradan bios sürümünün çok eski olduğunu öğrendim ve güncelledim, bios güncelledikten sonra sistem daha stabil olsun diye format attim. Fakat formattan sonra oyunlarda anlik milisaniyelik ama çok sık gerçekleşen droplar başladı. Konu hakkinda yardımcı olabilecek birileri varsa sevinirim.

Dipnot: Bilgisayarda bazen donma sorunuda mevcut ekran bir anda karariyor ve reset atana kadar geri gelmiyor. Tekrar açıldığı zamanda " AMD radeon Wattman ayarları sıfırlandı" diyor.

Sistemim GameGarajin hazir kasalarindan:
PowerColor RX580
Ryzen 5 2600
Biostar B450mh
Crucial 16gb ram (8x2)
GameGaraj 550w 80+ bronz

Araştırmalarimdan öğrendiklerim;
Sorunun güç kaynakli olabileceği veya anakart kaynaklı olabileceği.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şoylede ufak bir bilgi ekleyeyim ekran kartını (RX580 i yani) bu kasayi almadan önce msi h110m pro vd anakartli xigmatek 500w 80plusli kasada kullandım böyle bir sorun yoktu.

Şoylede ufak bir bilgi ekleyeyim ekran kartını (RX580 i yani) bu kasayi almadan önce msi h110m pro vd anakartli xigmatek 500w 80plusli kasada kullandım böyle bir sorun yoktu.

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
Yasin
Kardeş o ekran kararma olayını ben yaklaşık 1 yıl çektim sıfır aldığım sistemde. Bios ayarlarindan PSU güç ayarlariyla ilgili bir hata voltajla ilgili yani. Zor çözersin ben ayarları kurcalayarak çözüp sattım pcyi eğer uğraşırım dersen benim açtığım konuları inceleyebilirsin zamanında çözümü yazmıştım şuan hatırlamıyorum

dijoo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
dijle sa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bende power yada anakart kaynaklı olduğunu düşünüyorum (droplarin bile) çünkü ekran kartını yaklaşık 1 2 ay baska kasada kullandim 1 defa böyle bir hata vermedi. Şuan telefondayim yarın gündüz vakti inceleyecegim konularını teşekkürler.

Kardeş o ekran kararma olayını ben yaklaşık 1 yıl çektim sıfır aldığım sistemde. Bios ayarlarindan PSU güç ayarlariyla ilgili bir hata voltajla ilgili yani. Zor çözersin ben ayarları kurcalayarak çözüp sattım pcyi eğer uğraşırım dersen benim açtığım konuları inceleyebilirsin zamanında çözümü yazmıştım şuan hatırlamıyorum
https://forum.donanimarsivi.com/kon...ekran-veriyor-ama-kasa-calisiyor-yardim.9045/ - Senin açtığın konuyu buldum fakat çözümü tam olarak göstermemişsin maalesef

Son düzenleme:

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
Yasin
Bende power yada anakart kaynaklı olduğunu düşünüyorum (droplarin bile) çünkü ekran kartını yaklaşık 1 2 ay baska kasada kullandim 1 defa böyle bir hata vermedi. Şuan telefondayim yarın gündüz vakti inceleyecegim konularını teşekkürler.

https://forum.donanimarsivi.com/kon...ekran-veriyor-ama-kasa-calisiyor-yardim.9045/ - Senin açtığın konuyu buldum fakat çözümü tam olarak göstermemişsin maalesef
Muhtemelen başkasının benzer bi konusuyla alakalı olana yazmışımdır ama yazdım yani biliyorum. Birde eğer hiç bir şey yapamazsan sistemdeki bütün o.c ları iptal et. Ram hızını anakarta göre değil işlemciye göre ayarla bide öyle takip et sistemini.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,048,033
Üyeler
166,315
Son üye
ataberk1443
Top Bottom