Önemli olan şey paranın miktarı değil, gerçekleşen olay. İki tarafta da bir şey çalınıyor, bir tarafta fiziksel bir obje, diğer tarafta dijital bir yazılım.bu konuyla o konu ayrı bana kalırsa bi 200 300tl lik şeylerden bahsediyoruz birde 50 bin 60 bin lik şeylerden ayrıca oyun fiyatlarını belirleyenler kimse onları yargılamamız gerekir neyse sonuçta korsan cidden kötü bir şey ama korsan kullananlara da bu olaylar yüzünden pek laf edesim gelmiyor açıkçası.
ben fark görüyorumÖnemli olan şey paranın miktarı değil, gerçekleşen olay. İki tarafta da bir şey çalınıyor, bir tarafta fiziksel bir obje, diğer tarafta dijital bir yazılım.
"Bu araba çok pahalı, her şey devletin suçu. En iyisi ben bunu çalayım."
"Bu oyun çok pahalı, her şey platformların suçu. En iyisi ben bunu korsan indireyim"
Arada fark göremiyorum
biri suç, biri değil.Önemli olan şey paranın miktarı değil, gerçekleşen olay. İki tarafta da bir şey çalınıyor, bir tarafta fiziksel bir obje, diğer tarafta dijital bir yazılım.
"Bu oyun çok pahalı, her şey platformların suçu. En iyisi ben bunu korsan indireyim"
Arada fark göremiyorum
ya sonuçta herkesin fikri farklı kusura bakmaÖnemli olan şey paranın miktarı değil, gerçekleşen olay. İki tarafta da bir şey çalınıyor, bir tarafta fiziksel bir obje, diğer tarafta dijital bir yazılım.
Arada fark göremiyorum
Biri suç, diğeri de suç.biri suç, biri değil.
Bir şey demedim zaten, herkesin fikri hürdürya sonuçta herkesin fikri farklı kusura bakma
o suçla araba çalma suçunu bir mi tutuyosun cidden?Evet suç;
"Lisanssız yazılım kullanma suçu Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun 75. maddesine göre şikayete bağlı bir suç olup suçun takibi ve cezalandırılması şikayete bağlıdır."
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bir şey demedim zaten, herkesin fikri hürdür
herkes suç mu işledi o zaman çoğu kişi küçüklüğünde korsan oyun indirdi.Biri suç, diğeri de suç.
"Lisanssız yazılım kullanma suçu Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun 75. maddesine göre şikayete bağlı bir suç olup suçun takibi ve cezalandırılması şikayete bağlıdır."
Bir şey demedim zaten, herkesin fikri hürdür
Ticari olmadığı sürece kişinin cezalandırılması zor ancak bu değişken eylemin suç olduğunu değiştirmiyor.o suçla araba çalma suçunu bir mi tutuyosun cidden?
lisanssız yazılımdan kimin başına bişe gelmiş?
Evet.herkes suç mu işledi o zaman çoğu kişi küçüklüğünde korsan oyun indirdi.
sende dahilTicari olmadığı sürece kişinin cezalandırılması zor ancak bu değişken eylemin suç olduğunu değiştirmiyor.
Ben cezalandırmalarını bir tutmuyorum. İki olayın ne kadar benzer olduğunu anlatmaya çalışıyorum.
Evet.
evet benziyor ama "arada bir fark göremiyorum" diyecek kadar değil.Ticari olmadığı sürece kişinin cezalandırılması zor ancak bu değişken eylemin suç olduğunu değiştirmiyor.
Ben cezalandırmalarını bir tutmuyorum. İki olayın ne kadar benzer olduğunu anlatmaya çalışıyorum.
Evet.
Bence çok yakın iki olay. Sadece yaptırımları arasında büyük fark mevcut.evet benziyor ama "arada bir fark göremiyorum" diyecek kadar değil.
abartı.