Neler Yeni

Forumda Koronavirüs Gerçeği

kolonya

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Kasımdan beri evden çıkmıyorum. Çok nadiren markete bakkala gidiyorum toplasan 3-4 zor eder. Pazartesi günü parka gittim. Yanıma 3 tane kolonyalı mendil alıp her yeri sildim. Yardım edin. Beni bu durumdan kurtarın BAY GORDON FREEMAN!

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
İsim
.
Ben de 1 hafta önce 2-3 gün vücut ağrıları ve halsizlik yaşamıştım, sizce virüsten olma ihtimali ne kadar?

Canxkarax

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,260
İsim
Can
Fahrettin Koca’nın korona ilk Türkiyeye geldi haberinden 1 hafta önce(test olmadık ama %100 eminiz) tüm belirtileri yaşadık, annem ağır geçirdi. Bi komşumuz vardı annem ile babam ona gitmişti yardıma, yaşlı biriydi. Biz olduktan 1 hafta sonra komşumuz koronadan vefat etti. Daha korona türkiyede duyulduktan 2 hafta sonra.

prmdmnn

80+ Bronze
Merhabalar,

Değerli forum üyeleri; biliyorsunuz "korona" ülkemizde hala can almaya devam ediyor. Bende aramızda virüsü atlatan geçirmekte olan varsa neler yaşadığını anlatsın bizlerde bilinçlenelim. Bu olayı ailenizden akrabalarından tanık olanlar da belirtebilirler.

Bu konuyu açma sebebim; artık insanlar sanki pandemi yok gibi davranıyorlar, "korona" gerçeğini unuttular. Hala maske takmayan var! Ben bile sanki eskiye dönmüşüz gibi hissetmeye başladım. Alıştık sanki ama bu durum tebdir almamızı zorlaştırıyor.

Yaşayanlar veya tanık olanlar tekrardan hepinize geçmiş olsun! Ben yaşamadım şükürler olsun ki, sizlerden dinlemek bu gerçeği bir nebze de olsa anlamamıza yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.

2019'un Kasım ayının sonlarında koronaya çok benzer belirtiler gösteren bir hastalığa kapmıştım ve bütün ailem böylecene hastalanmıştı. Kesin bir şekilde korona diyemem ama göğüs ağrısı, çabuk bir şekilde yayılma, kuru öksürük gibi birçok belirtiler vardı. Ayrıca Bodrum'da bir kesim böyle olmuştu. Büyük ihtimalle Covid-19 idi o. Hatta evde tamamen iyileşip, 31 Aralık 2019'da yılbaşı etkinliğine de gitmişliğim vardı. Hatta bir akbaram bir kaç ay önce virüs kapmış fakat Allah'a şükür atlatmıştı.

Urthemiel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Alperen
Bu konuyu açma sebebim; artık insanlar sanki pandemi yok gibi davranıyorlar, "korona" gerçeğini unuttular. Hala maske takmayan var! Ben bile sanki eskiye dönmüşüz gibi hissetmeye başladım. Alıştık sanki ama bu durum tebdir almamızı zorlaştırıyor.
Artık alışmanız lazım pandemiye yok gibi davranamazsınız fakat eskisi gibi yaşamamız şart. Maske takmamak bunun bahanesi değil maske şart.
Yaklaşık 1-2 ay önce ailemdeki 3 kişi korona geçirdi evde yaklaşık 1 ay karantinada kaldık yüzeysel bir tecrübe aktarımı yapayım.
Korona evimize babamın işyerinden dolayı geldi. İlk başta kendisi de anlayamadı ne olduğunu çünkü gripten çok farksızdı. 2-3 gün sonra hafif bir kırgınlık (halsizlik, hassaslık vs.) hissinden sonra test yaptırmaya gitti ve testi pozitif çıktı. Doktorun verdiği Favirapiravir hapını ilk gün 8 adet (eğer yanlış hatırlamıyorsam) diğer günler 3'er adet (bunuda yanlış hatırlıyor olabilirim doktorunuz sizi bilgilendirecektir) alarak kullandık. 3 kişi korona olduğu için evin yemeğini suyunu benim yapmam gerekti. Yemek servislerinde kesinlikle hiç bir yere dokunmadan yemeği tepsi üzerinde kapıdan içeri bırakıp çıktım. Doktor tavsiyesi üzerine günlük C vitamini (hap) kullandık. Doktorun en önemli tavsiyelerinden biri uyku diğeri ise su oldu bizim için. Mümkünse uyuyabildiğimiz kadar uyumamızı önermişti. Onun dışında yemek, erzak alışverişlerini varsa tanıdık yoksa zabıta yoluyla getirtebiliyorsunuz. Her gün doktor tarafından aranıp bilgilendirilip günün kritiği yapıldı. İstediğimiz zaman kapımızın önünde test yapmaya geldiler. Testler e-Nabız üzerinden kontrol edildiği için arama vs. gereksiniminde bulunmadık. Zabıta her gün farklı saatlerde bir kez kontrole geldi (karantinada mısınız değil misiniz) o yüzden ''ben korona olmadım çıkayım da ekmek alayım iki de soluklanırım'' düşüncesi oluşmasın kafanızda zira korona olmasanız bile taşıyıcı durumunda oluyorsunuz. İşin aklıma gelen tek eksik gördüğüm yanı karantina süresi bitince test yapılmadan sokağa çıkma yasağımız kalktı. Koronanın bitip bitmediğini bilemiyorsunuz o yüzden biz ek olarak 2 gün daha evde kaldık vebal altına girmemek için. Aklınıza takılan bir soru varsa bilgim dahilinde cevaplayabilirim.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,764
İsim
Eren Yeager
Benim babaannem halamlara gitmişti halamlar koronavirus olunca ona da bulaştı haliyle halamlar ise gidiyordu çünkü Allah'tan babaannem oradan hemen bize dönmedi ben babam annem hiç yaşamadık babaannem çok şükür halamlarla beraber atlattı babaannem anlatırken tat ve koku almada sıkıntı çektiğini geceleri aşırı şekilde terlediğini söylemişti hala da söyler ben o terleme sayesinde attım diye
Hangimiz olursak olalım hala tam dikkatli olmuyoruz bir şeyleri ne olursa olsun ihmal ediyoruz ilk önce başımıza gelmesi gerek dikkatli olmak için bu böyledir değişmez Allah kimsenin başına vermesin yaşayanlarada Allah acil şifalar versin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,065
Üyeler
163,768
Son üye
incebey
Top Bottom