Neler Yeni

Rehber Forumda Kullanılan Bazı Kısaltmaların Anlamları ve Açılımları

UmutYiğit

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,322
İsim
Umut Yiğit Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Klavye
Arkadaşlar bu konuyu artık bazı şeylerden rahatsız olduğum için açıyorum moderatör dostlarımız bir hata görürse konumu kaldırabilir/kitleyebilir.İsteyen varsa ekleme yapabilir.

F/P(Fiyat performans): Fiyatını hakeden ya da üstünde performans veren ürünler için kullanılması gereken kelimedir. Örnek olarak bu yılın başında Redragon Indrah F/P konusunda çok üst düzeydi ama artık fiyatını çokta haketmiyor.Eğer 10K ya 3090 bulursanız bu f/p ürünüdür ama 100K ya bulursanız değildir.

H.O: Hayırlı olsun demektir.

G.O: Geçmiş olsun demektir.

AMD R3 gibi kısaltmaları: Amd'nin ryzen işlemci serisinin kısaltmasıdır.

OC: İngilizcesiyle overclock demektir,Türkçe hız aşırtma denilebilir,ürünün performansını arttırmak için yapılır fakat yanlış olursa felakete yol açar.

D.A: Donanım Arşivi demektir.

APU,iGpu(Dahili grafik birimi): İşlemci'nin kendi içinde varsa grafik birimidir.

Multi: Çoklu demektir.

JD ve GP: James Donkey ve Gamepower markalarının kısaltımıdır.

Up'lamak(İngilizce fakat Türkçe'ye çevirme gereği duydum): Yükseltmek demektir,konunuz beklediğiniz etkileşimi alamadıysa konu başlığının yanında "YÜKSELT" butonuna basarak konunuzu tekrar öne çıkarabilirsiniz.(günlük sınırı var)

Benden bu kadar arkadaşlar bu konu bazen can sıkıcı oluyor isteyen arkadaşlar okur hatası varsa moderatörler kaldırır minimodluk yapmanıza gerek yok raporlayıp geçebilirsiniz.

Son düzenleme:

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,561
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar bu konuyu artık bazı şeylerden rahatsız olduğum için açıyorum moderatör dostlarımız bir hata görürse konumu kaldırabilir/kitleyebilir.İsteyen varsa ekleme yapabilir.

F/P(Fiyat performans):Fiyatını hakeden ya da üstünde performans veren ürünler için kullanılması gereken kelimedir. Örnek olarak bu yılın başında Redragon Indrah F/P konusunda çok üst düzeydi ama artık fiyatını çokta haketmiyor.Eğer 10K ya 3090 bulursanız bu f/p ürünüdür ama 100K ya bulursanız değildir.

APU(Dahili grafik birimi):İşlemci'nin kendi içinde varsa grafik birimidir.

Up'lamak(İngilizce fakat Türkçe'ye çevirme gereği duydum):Yükseltmek demektir,konunuz beklediğiniz etkileşimi alamadıysa konu başlığının yanında "YÜKSELT" butonuna basarak konunuzu tekrar öne çıkarabilirsiniz.(günlük sınırı var)

Benden bu kadar arkadaşlar bu konu bazen can sıkıcı oluyor isteyen arkadaşlar okur hatası varsa moderatörler kaldırır minimodluk yapmanıza gerek yok raporlayıp geçebilirsiniz.
H.O ve G.O kısaltmaları nerede?

UmutYiğit

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,322
İsim
Umut Yiğit Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Klavye
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

UmutYiğit

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,322
İsim
Umut Yiğit Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Klavye
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5

F/P(Fiyat performans): Fiyatını hakeden ya da üstünde performans veren ürünler için kullanılması gereken kelimedir. Örnek olarak bu yılın başında Redragon Indrah F/P konusunda çok üst düzeydi ama artık fiyatını çokta haketmiyor.Eğer 10K ya 3090 bulursanız bu f/p ürünüdür ama 100K ya bulursanız değildir.

H.O: Hayırlı olsun demektir.

G.O: Geçmiş olsun demektir.

D.A: Donanım Arşivi demektir.

APU(Dahili grafik birimi): İşlemci'nin kendi içinde varsa grafik birimidir.

Up'lamak(İngilizce fakat Türkçe'ye çevirme gereği duydum): Yükseltmek demektir,konunuz beklediğiniz etkileşimi alamadıysa konu başlığının yanında "YÜKSELT" butonuna basarak konunuzu tekrar öne çıkarabilirsiniz.(günlük sınırı var)

Biz bu duruma düşecek ne yaptık acaba :D

UmutYiğit

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,322
İsim
Umut Yiğit Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Klavye
İroni değil bu konu ciddi ciddi açtım.Cidden ironi olması gerekiyor gibi ama değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Biz bu duruma düşecek ne yaptık acaba :D
Son zamanlarda çok arttı bilmeyenler.Hocam bütçe soruyoruz F/P olsun diyor bütçe diyorum F/P diyor atıcam önüne en pahallı ürünü al sana F/P diyeceğim.

Atyxah

80+ Silver
  • Beğen
Reaksiyonlar: java

UmutYiğit

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,322
İsim
Umut Yiğit Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler