Neler Yeni

Forumdaki İtopya - Teknobiyotik savaşı?

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Forumun sahibi Abdullah Hacıgül ve kendisi defalarca İtopya ile sistem toplamış birisi. Bu bile yeterince yeterli bir güven kaynağıyken, forumdaki çoğu insan başlıkta " İtopya sistem önerisi " yazarken dahi İtopya'nın kötü ve güvenilmez olduğunu belirtip onun yerine Teknobiyotik sitesinden sistemler öneriyor. Burda sorun Teknobiyotik'in öne çıkarılması değil de İtopya'ya olan güvensizliğin sebebinin bir türlü ortaya çıkmaması. Bir başlık altında bir kullanıcı "İtopya kötü hava akımlı kasalar kullanıyor" "İtopya sistemlere 600w koymuyor anakarttan işlemciden kısıyor" gibi saçma ifadeler kullanıp ardından aynı başlığın altında Teknobiyotik'ten 500w'luk bir sistem öneriyor... Sürekli birileri İtopya'yı kötülüyor ama doğru düzgün bir sebep ortada yok. Burda amacım İtopya fanboyluğu yapmak değil. Hepimizin istiyoruzki F/P sistemler ve ürünler alabilelim. Fakat sürekli başlıklar altında herkes birbirinin aklını bulandırıyor. Ben önümüzdeki 1-2 hafta içinde bir sistem siparişi vereceğim. Almak istediğim sistem İtopya üzerinde ama sürekli birilerinin İtopya'yı kötülemesi ama bunu tam inandırıcılıkla yapamaması aklımı karıştırıyor. Eğer birinin İtopya üzerinden bir sistem almaması için gerekli sebepleriniz varsa lütfen bu başlık altında sunun.
İtopyadan ürün aldığında sorun çikarsa telefonlarina ve maillerine bakmiyorlar uğraşıp duruyorsun bu can sıkıcı bir durum.

DrWaterbender

80+ Bronze
Bulunduğun forum Donanım Arşivi forumu ve sen Donanım Arşivi'nin de içinde olduğu indirimli hazır sistemlere suçlama yapıyorsun... Bakın ben sadece kanıt istiyorum yıllardır alma umudunda olduğum sistemi sonunda alabileceğim ama her kafadan ayrı bir ses var ve doğrunun ne olduğunu bulmak çok zorlaştı.
Adam bir suçlama yapmamış açılan konulardan gördüğünü dile getirmiş teknoloji biraz şans işi en ufak örnek AMD kartlarından sıkıntı çeken bir sürü insan var ama hiç sıkıntı yaşamayanlarda var hazır sistemde bu şekilde sıkıntı yaşamayanlarda var ama benimde gördüğüm bir çok insan burda konu açtı sorunlardan dolayı, bunun itopyası incehesabı teknobiyotiği yok nerde hangi eşya daha alınabilir makul fiyattaysa onu öneriyorlar bir forumda bulunan konulara göz gezdir hazır sistemden şikayet edenleri burası a formu olmuş b formu olmuş ne farkı var adam sorun yaşıyorsa söylüyor bunu sorunların çoğu satın alırken değil zaten aldıktan sonra bir sıkıntı yaşarlarsa adam akıllı ilgilenen birisi bulamadıklarından

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Yayın yapmaya internetim müsait değil ama interneti değiştirme ihtimalim var. Yayın yapmak istiyorum. Karmaşık yani biraz. Ama yayına uygun olursa daha iyi olur.

İşlemci: https://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-amd-ryzen-5-2600-alti-cekirdek-3-40-ghz-fiyati,253558099.html 1189 TL
Anakart: https://www.akakce.com/anakart/en-u...-amd-am4-ddr4-micro-atx-fiyati,408189054.html 502 TL
RAM: https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-cl16-f4-3200c16d-16gvkb-fiyati,17410086.html 549 TL
Ekran kartı: https://www.akakce.com/ekran-karti/...x7oc-192-bit-gddr6-6-gb-fiyati,594451548.html 2925 TL
SSD: https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...ds240g2g0a-2-5-sata-3-0-fiyati,107767665.html 238 TL
Kasa: https://www.akakce.com/bilgisayar-k...D-fanli-atx-oyuncu-kasa-fiyati,506019168.html 525 TL
PSU: https://www.akakce.com/power-supply...rmizi-fanli-guc-kaynagi-fiyati,777674249.html 350 TL

6278 TL tutuyor, kasa daha güzel.

Aşım yapamazsan o sistem en uygunu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yayın yapmaya internetim müsait değil ama interneti değiştirme ihtimalim var. Yayın yapmak istiyorum. Karmaşık yani biraz. Ama yayına uygun olursa daha iyi olur.

Hocam https://www.teknobiyotik.com/teknobiyotik-e15-versiyon-2020-oyuncu-bilgisayari.html böyle bir sistem buldum.

Kasayı Dark Guardian Pro, anakartı B450 S2H, ekran kartını Galax RTX 2060, PSU'yu High Power 500W yaparsanız 5950 TL oluyor.

Kasanın dış görünüşü https://www.gelbura.com/urun/dark-g...LeIZcf7cwfDteM-ofSu6uyMpV7DZkeOQaAvnzEALw_wcB böyle.

Son düzenleme:

Deepnise

80+
N11 hepsinden daha iyi ;) Adamlar şu fırsat, bu fırsat kasa diyor. Bakıyorum sistemde olan parçalara indirimsiz fiyatlarıyla bile en az 150tl daha ucuza geliyor n11 den aynı sistemi toplayınca. Bu nasıl kampanyalı hazır sistem la ?

Erol Aksu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
260
İsim
Erol Aksu

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Attığın P2.5 sistemi 3500x veya 2600x işlemciye çekip kasasını senin şuan attığın kasayla aynı yapınca 6.382,64 ₺ tutuyor. 100tl verip hepsini bir arada almak mantıklı olur mu?

Hocam yeni sistem attım, ona bakın.

Kasası attığım kasadan daha güzel işlemcisi 2600 ve 5950 TL.

Erol Aksu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
260
İsim
Erol Aksu
Aynı sisteme aynı şeyi ben yaptım ve sonra sistemin 8 gb RAM'e sahip olduğunu gördüm ram'i yükseltince aynı paraya geliyor yine :(

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Aynı sisteme aynı şeyi ben yaptım ve sonra sistemin 8 gb RAM'e sahip olduğunu gördüm ram'i yükseltince aynı paraya geliyor yine :(

O kısmı atlamışız.

RAM eklersen 6300 TL oluyor.

Az önce 6300 TL'ye alabileceğini söyledin.

Attığım sistemi 6300 TL'ye alırsan kasanın dış görünüşü ve hava akışı daha iyi olacak.

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,228
İsim
haro
İtopya ülkenin en iyi teknolojik satış dükkanı olacakken bunu elinin tersiyle itiyor. Bir parça bozuk çıktı diyelim arkasında durmuyor aylarca insanları oyalıyor. Mesela benim ekran kartının garanti kitapçıgında yazıyor 1 haftadan uzun sürecekse garanti süreci onun yerine 0 ekran kartını verip müşteriyi magdur etmeme şartı var. Bu garanti şartına uyacaklarmıydı acaba? Sanmıyorum. Adamların müşteri hizmetlerine bile ulaşamıyorsun. Sattıgı ürünler güzel olsada ürünlerinin arkasında durmadıgı için itopya gözümden düşüyor benim. Tüketici olarak. Teknobiyotikten alışveriş yapmadım o yüzden onlar hakkında yorum yapamayacagım. Kısacası insanlar itopyanın müşteri desteginden memnun olmadıgı için teknobiyotigi öneriyorlar gibime geliyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Ali Karadağ
Forumun sahibi Abdullah Hacıgül ve kendisi defalarca İtopya ile sistem toplamış birisi. Bu bile yeterince yeterli bir güven kaynağıyken, forumdaki çoğu insan başlıkta " İtopya sistem önerisi " yazarken dahi İtopya'nın kötü ve güvenilmez olduğunu belirtip onun yerine Teknobiyotik sitesinden sistemler öneriyor. Burda sorun Teknobiyotik'in öne çıkarılması değil de İtopya'ya olan güvensizliğin sebebinin bir türlü ortaya çıkmaması. Bir başlık altında bir kullanıcı "İtopya kötü hava akımlı kasalar kullanıyor" "İtopya sistemlere 600w koymuyor anakarttan işlemciden kısıyor" gibi saçma ifadeler kullanıp ardından aynı başlığın altında Teknobiyotik'ten 500w'luk bir sistem öneriyor... Sürekli birileri İtopya'yı kötülüyor ama doğru düzgün bir sebep ortada yok. Burda amacım İtopya fanboyluğu yapmak değil. Hepimizin istiyoruzki F/P sistemler ve ürünler alabilelim. Fakat sürekli başlıklar altında herkes birbirinin aklını bulandırıyor. Ben önümüzdeki 1-2 hafta içinde bir sistem siparişi vereceğim. Almak istediğim sistem İtopya üzerinde ama sürekli birilerinin İtopya'yı kötülemesi ama bunu tam inandırıcılıkla yapamaması aklımı karıştırıyor. Eğer birinin İtopya üzerinden bir sistem almaması için gerekli sebepleriniz varsa lütfen bu başlık altında sunun.
Bende buna katılıyorum ama itopya olarak değil incehesapdan bir sistem sipariş vereceğim sistem iyi güzel ama biri yok bunun PSU su kötü sen bunu al diye teknobiyotik sistemi yolluyo sonra rami 8 yap aynı fiyat diyor fakat sorun benim sistemimin hem işelmci hem ram olarak daha iyi olması.

Erol Aksu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
260
İsim
Erol Aksu
Bende buna katılıyorum ama itopya olarak değil incehesapdan bir sistem sipariş vereceğim sistem iyi güzel ama biri yok bunun PSU su kötü sen bunu al diye teknobiyotik sistemi yolluyo sonra rami 8 yap aynı fiyat diyor fakat sorun benim sistemimin hem işelmci hem ram olarak daha iyi olması.
Ama PSU önemli konu yine de güvenilir PSU al :)

crazyboy40

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,558
İsim
Samet Kaya
Hocam teknobiyotikten daha fazla şikayeti olduğu için itopya kötüleniyor çünkü adamların sütten ağzı yanmış bir kere ayrıca Abdullah reisin kullanıp da sonradan kullanmasaydım dediği şeyler de var mesela team gx1 SSD kronik sorunlu gibi

Restorgen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,038
İsim
Yusuf
game garaj: hold my beer

Top Bottom