Forumlar bitiyor mu?

Reaksiyon skoru
271
Merhaba, sizce forumların eski tadı kaldı mı? Bu forumda da görüyorum, diğer forumlarda da, örneğin birisi konu açıyor, altına "google'da araştırsan öğrenirdin" gibi şeyler yazıyorlar. Zaten forumların amacı bu değil mi? Google'da aramak yerine forumda insanlara sormak ve beraber bir sonuca varmak. Siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?

Aşırı basit bir şeyi googleye yazıp 10 saniyede öğreneceğine konu açanlara ben de anlam veremiyorum.
Forumu Google olarak görmüyorum ben.
Aşırı basit bir şey olsa bile forumların amacı yardımlaşmak zaten, yani karşılıklı diyalog kurulduğu için daha iyi bir etkileşim olur. Forum kültürü buradan geliyor zaten.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bitmez ama eski tadının kalmadığı doğru.

Bir de bazen iki saniyelik aramayla bulunacak şeyler için başlık açanlar olabiliyor gerçekten. Hani konu açmak daha uğraştırıcı öyle söyleyeyim.
Eski tadın geri gelmesi için ne yapılabilir sizce?

Merhaba, sizce forumların eski tadı kaldı mı? Bu forumda da görüyorum, diğer forumlarda da, örneğin birisi konu açıyor, altına "google'da araştırsan öğrenirdin" gibi şeyler yazıyorlar. Zaten forumların amacı bu değil mi? Google'da aramak yerine forumda insanlara sormak ve beraber bir sonuca varmak. Siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?
bazı şeyler google da çıkmıyor
bazen çok karmakarışık bir işin oluyor insanlardan bu konuda yardımlarını düşüncelerini istiyorsun bunu yaparkende sosyalleşiyorsun o yüzden forumların daimi üyeleri olduğu sürece kolay kolay kapanmaz

Aşırı basit bir şey olsa bile forumların amacı yardımlaşmak zaten, yani karşılıklı diyalog kurulduğu için daha iyi bir etkileşim olur. Forum kültürü buradan geliyor zaten.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eski tadın geri gelmesi için ne yapılabilir sizce?
Önce ekonominin düzelmesi lazım. İnsanlar maddi olarak erişemedikleri şeyleri araştırmaya da gerek duymuyor doğal olarak. Eskiden her şey daha ulaşılabilirdi, her platformda aktiflik daha yüksekti, örneğin indirim görüyorduk 20-30 TL'ye ucuz ucuz bir sürü ürün alıyorduk, sonra o ürünler hakkında konuşuyorduk vs. içerik oluyordu. Şimdi bir harcarken bin düşünüyoruz. Sadece forumların değil hayatın da tadı kalmadı.

Okullar açık olduğu sürece forumlar ölmez. Ne zaman okullar tatil olsa forumlardan soğuyorum.

Tabi ki eski tadı kalmadı o bir gerçek ben 2 3 yıl önceki tadı alamıyorum ve zaten basit konular için bir sürü insan var hadi bunu geçtin zor bir konu soruyorsun adamlar ona yanıt veremiyorlar o yüzden bana göre öldü bir kaç kale gibi forum kaldı işte onlar ise belli.

Ben ilk geldiğimde mükemmeldi :/

Geri