Neler Yeni

Fps çok iyi ama oyunlar akıcı değil

Formander

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Formander
Hocam bende de sizin işlemciden var. Şöyle ki işlemcinin hızını otomatik belirliyor. Sadece 3.6Ghz de çalıştırmıyor. Bunu gerektiği yerde 4.6Ghz kadar çıkarıyor. Bi de güç planından nihai performans veya yüksek performans seçin. Muhtemelen açıktır bunlar ama yine de kontrol etmekte fayda olabilir. Bu arada ben sistem geri yükleme noktası oluşturup driverlar, ayarlar falan baya bi kurcalamıştım. Sil yükle falan sizde bunu oluşturup kurcalama yapabilirsiniz. Tabi OC için rastgele şeyler yapmayın zaten ona pek gerek yok.
Hocam güç seçeneklerinde nihai performans yok yüksek performans var o seçili boost nasıl yapıcam bide o.c anlamınamı geliyo anakartımda malesef oc desteği yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu sorun için ve benim belirttiğim sorun için kesin çözüm bulmanız inanılmaz derecede zor hocam. Denemediğim şey kalmadı neredeyse. İlk fırsatta ekran kartını değiştiricem ben. Tabii akıcılık meselesi bendeki sorundan farklı. Sizde bi çakışma, virüs veya driver sebep olabilir. Bir sürü seçenek var hocam. Denemek lazım..
Hocam benim monitörümde bence sorun var birde internet hızı oyun akıcılığına etki eder mi? hocam?

Formander

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Formander
Sadece CS:GO da oluyorsa oyunda problem vardır. Mesela RDR2 gibi ekran kartı isteyen oyunlarda böyle bir sorun olmuyorsa oyunda problem olabilir.
hocam doom eternalda böyle bir sorun yok sace onun harici tüm oyunlarda oluyor lol valorant cs go zula tarzı rdr2 gibi oyunlar yok bende doom eternal var saace

AshenOne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
117
İsim
Furkan
Hocam güç seçeneklerinde nihai performans yok yüksek performans var o seçili boost nasıl yapıcam bide o.c anlamınamı geliyo anakartımda malesef oc desteği yok

Hocam benim monitörümde bence sorun var birde internet hızı oyun akıcılığına etki eder mi? hocam?
Hocam oyun oynarken işlemci hızına baktığınız bir yer varsa oraya bakın. Eğer işlemci hızı 3.6Ghz gibi değerde sabit değilse boost açıktır. Boost OC değil hocam. İşlemcinin Ghz değerini örneğin bu işlemci için 3.6 ile 4.6Ghz arasında ihtiyaca göre otomatik kullanır.

Eğer ping yüksekse evet akıcılığa etki edebilir. Çünkü tepki süresini belirliyor.

Formander

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Formander
Hocam oyun oynarken işlemci hızına baktığınız bir yer varsa oraya bakın. Eğer işlemci hızı 3.6Ghz gibi değerde sabit değilse boost açıktır. Boost OC değil hocam. İşlemcinin Ghz değerini örneğin bu işlemci için 3.6 ile 4.6Ghz arasında ihtiyaca göre otomatik kullanır.

Eğer ping yüksekse evet akıcılığa etki edebilir. Çünkü tepki süresini belirliyor.
hocam valoranta ping 7 mesela ama bilemedim masüastüne ghz e bakıyorum sace 4.1 4.2 lerde dolaşıyor sıklıkla

AshenOne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
117
İsim
Furkan
hocam doom eternalda böyle bir sorun yok sace onun harici tüm oyunlarda oluyor lol valorant cs go zula tarzı rdr2 gibi oyunlar yok bende doom eternal var saace
Hocam saydığınız oyunlar işlemci tabanlı oyunlardır. O yüzden oyundayken işlemci hızını ve sıcaklığını izleyin. Ayrıca işlemci tabanlı olduğu için yük işlemciye biniyor. Çözünürlük faktörüde önemli. Çözünürlük ne kadar düşük olursa ekran kartına binen yük o kadar azalır.

Sellier

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
906
İsim
Deniz
Full sistem nedir, gpu'nun oyundayken güç tüketimini kontrol eder misin, kaçta ve sabit mi yoksa çok mu dengesiz, ramlerde bir sıkıntı yok değil mi

AshenOne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
117
İsim
Furkan
hocam valoranta ping 7 mesela ama bilemedim masüastüne ghz e bakıyorum sace 4.1 4.2 lerde dolaşıyor sıklıkla
Hocam ping 7 bu kadar etki etmez internet olarak. Tabi bi de ekran kartının görüntünün oluşturulma süresinin de ms durumu var ama bunlar anormal olmaz genelde. 4.1 seviyelerine otomatik çıkmıştır. Boost açıktır o yüzden.

Formander

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Formander
Hocam saydığınız oyunlar işlemci tabanlı oyunlardır. O yüzden oyundayken işlemci hızını ve sıcaklığını izleyin. Ayrıca işlemci tabanlı olduğu için yük işlemciye biniyor. Çözünürlük faktörüde önemli. Çözünürlük ne kadar düşük olursa ekran kartına binen yük o kadar azalır.
Hocam sıcaklıklar 90-85 derecelerde hep hatta ara sıra pc hata veriyor aşırı ısınmadan dolayı işlemci hızını nereden takip edicem afterburnerde öyle bir şey varmı

AshenOne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
117
İsim
Furkan
Hocam ping 7 bu kadar etki etmez internet olarak. Tabi bi de ekran kartının görüntünün oluşturulma süresinin de ms durumu var ama bunlar anormal olmaz genelde. 4.1 seviyelerine otomatik çıkmıştır. Boost açıktır o yü

Hocam sıcaklıklar 90-85 derecelerde hep hatta ara sıra pc hata veriyor aşırı ısınmadan dolayı işlemci hızını nereden takip edicem afterburnerde öyle bir şey varmı
Hocam işlemcinin sıcaklığı mı bunlar? Eğer öyleyse yüksek.

Sellier

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
906
İsim
Deniz
Problem belli oldu galiba

Ne kadar süredir bu sıcaklıklarda çalışıyor

Top Bottom