Neler Yeni

Fps çok iyi ama oyunlar akıcı değil

Formander

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Formander
Full sistem nedir, gpu'nun oyundayken güç tüketimini kontrol eder misin, kaçta ve sabit mi yoksa çok mu dengesiz, ramlerde bir sıkıntı yok değil mi
Ekran Kartı = Asus Tuf RTX 3060 TI
İşlemci = R5 5600X
Anakart = Asus Prime A520M-A
Ram = XPG Spectrix D41 16 GB 8X2 3200 Mhz
SSD = WD SN570 500GB Blue GEN3X4 M.2 SSD 3500MB Okuma / 2300MB Yazma
Kasa = Cooler Master MasterBox TD500 Mesh ARGB MWE 650W 80+ Bronze Mid Tower Gaming Kasa

Monitör = Ramape RM421 Flower

güç tüketimini nereden kontrol edecem hocam ram testi hiç yapmadım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Problem belli oldu galiba

Ne kadar süredir bu sıcaklıklarda çalışıyor
Hocam pc yi aldığımdan beri ama pc si yağ gibi akan arkadşaımdada 90 derecede çalışıyormuş öyle dedi

AshenOne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
117
İsim
Furkan
Hocam sıcaklıklar 90-85 derecelerde hep hatta ara sıra pc hata veriyor aşırı ısınmadan dolayı işlemci hızını nereden takip edicem afterburnerde öyle bir şey varmı
Hocam tam menüleri hatırlamıyorum ama Youtube da bir ton rehber var o şekilde bakabilirsiniz. Sizin içinde daha kolay olur. İşlemci sıcaklığı 65-80 arası normal kabul edilir. 90 dereceye vurması iyi değil. Sorun işlemci sıcaklığından kaynaklanıyor olabilir. Eski mesajları pek takip edemedim işlemci soğutucu neydi?

Formander

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Formander
Hocam tam menüleri hatırlamıyorum ama Youtube da bir ton rehber var o şekilde bakabilirsiniz. Sizin içinde daha kolay olur. İşlemci sıcaklığı 65-80 arası normal kabul edilir. 90 dereceye vurması iyi değil. Sorun işlemci sıcaklığından kaynaklanıyor olabilir. Eski mesajları pek takip edemedim işlemci soğutucu neydi?
Stok soğutucu ile kullanıyorum hocam

AshenOne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
117
İsim
Furkan
İşlemci = R5 5600X
Kasa = Cooler Master MasterBox TD500 Mesh ARGB MWE 650W 80+ Bronze Mid Tower Gaming Kasa

Hocam pc yi aldığımdan beri ama pc si yağ gibi akan arkadşaımdada 90 derecede çalışıyormuş öyle dedi
Hocam arkadaşın işlemcisi ile sizin ki aynı mı? İşlemci anakart farklılıkları bunlara etki eder. Her işlemcnin max sıcaklığı ile her anakartın kaldırabildiği max sıcaklık aynı değil. 90 derece bu işlemci için yüksek.

Formander

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Formander
Hocam arkadaşın işlemcisi ile sizin ki aynı mı? İşlemci anakart farklılıkları bunlara etki eder. Her işlemcnin max sıcaklığı ile her anakartın kaldırabildiği max sıcaklık aynı değil. 90 derece bu işlemci için yüksek.
Hocam arkadaşımın işlemcisi Ryzen 5 3600X bilemedim valla hiç o anakart konusundan düşünmedim

Ben de stok kullanıyorum 5600 var max 60 derece falan oluyor, termal macununda galiba problem var
hocam sistemi gaming genden aldım termal macun sürmeden yolluyolar diye biliyorum

Sellier

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
906
İsim
Deniz
İşlemci = R5 5600X

HOcam belli olmaz belki seninki kalıcı bir hasara uğramıştır ama çok düşük bi olasılık bu durumlarda pc zaten kendini kapatıyor

Sellier

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
906
İsim
Deniz
Hocam arkadaşımın işlemcisi Ryzen 5 3600X bilemedim valla hiç o anakart konusundan düşünmedim

hocam sistemi gaming genden aldım termal macun sürmeden yolluyolar diye biliyorum
Kutudan çıkarırken stok fanın üstünde termal macun sürülü olur aslında ama gaming gen nasıl bir montaj yapıyor tabii bilemem

Formander

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Formander
Kutudan çıkarırken stok fanın üstünde termal macun sürülü olur aslında ama gaming gen nasıl bir montaj yapıyor tabii bilemem
termal macun yok diye biliyorum hocam daha önce kendileri demişlerdi

hocam hatta daha önce bilgisayar kendini kapattığında böyle bir şey çıktı bakın

burda konu açmıştım cpu over temperature yazıyor

Formander

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Formander
Afterburnerda ayarları yaptıktan sonra oyun içindeyken sol üstte açılan kısımda görebilirsin
Hocam daha önce afterburnada tüm ayarları açıp paylaşmıştım normal dediler ama güç tüketiminin ingilizcesi nedir hangi ayar oluyor

Sellier

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
906
İsim
Deniz
termal macun yok diye biliyorum hocam daha önce kendileri demişlerdi

hocam hatta daha önce bilgisayar kendini kapattığında böyle bir şey çıktı bakın

burda konu açmıştım cpu over temperature yazıyor
Hocam termal macun al, belki stok fanı düzgün montelememiş de olabilirler, kendin yap bağlama işini, pcyi de bence böyle kullanma yazık günah

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,052,536
Üyeler
167,150
Son üye
fege
Top Bottom