Neler Yeni

Fps değerleri yüksek olmasına rağmen oyunda takılmalar yaşıyorum sebebi nedir ?

Miralay31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berkin
Hocalarım iyi akşamlar öncelikle Ryzen 5 7600 ve 4070 Süper li sistemimde sıcaklık değerleri ve fps normal olmasına rağmen saniyelik takılmalar görüyorum özellikle bf1 ve Cs2 yi 1080p de oynarken başıma geliyor sorunun sebebi ne olabilir ? Fps değerlerim zaten çok üstte ve genel anlamda Fps drop diyebileceğim bir durum yok Fps sürekli 300 bandında geziyor ancak saniyelik takılmalar görüyorum ve %1 low değeri 30 fpsye kadar geriliyor şimdiden teşekkürler

DePiedra54

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
400
İsim
Eren Bilal Cihan
Hocalarım iyi akşamlar öncelikle Ryzen 5 7600 ve 4070 Süper li sistemimde sıcaklık değerleri ve fps normal olmasına rağmen saniyelik takılmalar görüyorum özellikle bf1 ve Cs2 yi 1080p de oynarken başıma geliyor sorunun sebebi ne olabilir ? Fps değerlerim zaten çok üstte ve genel anlamda Fps drop diyebileceğim bir durum yok Fps sürekli 300 bandında geziyor ancak saniyelik takılmalar görüyorum ve %1 low değeri 30 fpsye kadar geriliyor şimdiden teşekkürler
Sıcaklık değerlerine baktınızmı ?

Miralay31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berkin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sıcaklık değerlerine baktınızmı ?
Evet hocam son derece stabil 40 50 derece bandında sorun gözükmüyor soğutma sistemim de iyi oldukça cooler masterın 212 Halo Black kule tipi soğutucusunu kullanıyorum

zalfo430

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Arda Yılmaz
Bf 1 de çözünürlük artırma ayarı var %200 yap onu ve user.cfg dosyası oluşturma var YouTube dan bulabilirsin.

Farway

80+ Silver

Miralay31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berkin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şimdi dostum %1 ve %0.1 FPS lerine bakmak lazım. https://www.technopat.net/2019/10/0...J3*MTczOTM5OTUxOS4yLjEuMTczOTM5OTUyMC4wLjAuMA.. olayı anlamak için bir incele. Afetburner'dan görebiliyorsun o değerleri. Eğer düşükse neden düşük olduğuyla ilgili birkaç araştırma yapmak gerek.
Hocam OCCT stabilite testleri yapıyorum error izlemedim şimdiye kadar kafamı karıştıran da o oldu Ram için ayrıca yaptım Gpu CPU için ayrıca yaptım ancak maksimum performansta çalışmalarına rağmen stabilite testinden geçtiler

justice57

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Bahadır Başer
Anakart ,ram,ekran kartı, güç kaynağı hepsindende olabilir.

corez

80+ Bronze
psu modeli
anakart modeli nedir
ve hazır sistemmi aldınız psu orjinalliginden eminmiyiz

dızciii

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Ömer Faruk Tay
Hocam sırayla parçalarının stabilliğini kontrol etmen lazım. İşlemci ekran kartına darboğaz yapmıyo ve sıcaklıklar iyi. Psu sisteme yetmiyor olabilir veya ssd den dolayı da olabilir. Ssd sağlığın %90 ve altına düştüyse takılma siyah ekran donma fps drop gibi şeyler yaşayabilirsin.

wruno

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Onur Dogan
ssd kaç gb ve yeterli boş alanın varmı?

Miralay31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berkin
Hocalarım desteğiniz ve iyi niyetiniz için teşekkür ederim öncelikle. Battlefield için çözünürlük ölçeklendirme ayarını değiştirdim artık ekran kartını yüzde 90 ve üzerinde kullanırken işlemci yüzde 40 50 civarında kullanılıyor. Cs2de de yüzde 1 low fps değeri 30 ken nvidia denetim masasından düşük gecikme ayarını ve maksimum performans ayarını açtığımda bu değer akıcılığı etkilemeyecek kadar yükseldi. Genelde yüzde 1 low fps 120 civarında ancak zaman zaman 60 a düşse de akıcılığı etkilemiyor. Ki 30-40 bandında olduğunda tehlikeli bu değer galiba. Sorun şimdilik çözüldü teşekkürler tekrardan herkese.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sorular üzerinde belirteyim 1tb ssd mevcut ve yaklaşık 590 gb i boş, ayrıca 850 watt bir güç kaynağı kullanıyorum sistemde OCCT stabilite testlerinde bir sorun yok.

Top Bottom