Neler Yeni

FPS Drop Sorunu Yaşıyorum

vraxx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Ahmet Yayla
Driver sürümün güncelse eski sürüm dene son driverda sıkıntı var.
sorun eski driverdada oluyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

PSU olabilir mi ki?
700w sorun yok şuanlık ben psu olabilceğini düşümüyorum

Anakart chip arızası yada hdd arızası olma ihtimali var
ssd testleri yapıldı bende anakart düşünüyorum dediğiniz gibi

oyun içerisinde sabit durduğunda hiç yaşadınmı ? yaşamadıysan eğer işlemcin darboğaz yapamaz ekran kartına yanlış bilgi vermişler, harddisk kaynaklı olabileceğini düşünüyorum hdd den ssd ye geçtiğimde farketmiştim benzer durumlar bendede vardı, oyunlar nereye kurulu dostum
durunca hareket edince her zaman ama şöyle biraz drop yiyorum örneğin 20 drop sonra bi 5 10 dakka yemiyorum bu tamamen bi örnek daha fazla daha azda olabiliyor süre drop

spanker-

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre

durunca hareket edince her zaman ama şöyle biraz drop yiyorum örneğin 20 drop sonra bi 5 10 dakka yemiyorum bu tamamen bi örnek daha fazla daha azda olabiliyor süre drop
Yüksek ihtimal baska anakart ile deneyebilirsin

Farklı disk ile deneyebilirseniz deneyin, oyunlara görev yöneticisinden yüksek öncelik vermeyi de deneyebilirsiniz.

Bir tane olay daha vardı da unuttum hatırlarsam belirtirim.

vraxx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Ahmet Yayla
Yüksek ihtimal baska anakart ile deneyebilirsin
var elimde fakat intel uyumlu ve düşük mhz ram uyumlu elimdeki parçalara göre o yüzden öyle bir imkanım yok itopyadan bir anakart alıp deneyip iade etsem olurmu acaba

spanker-

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre
var elimde fakat intel uyumlu ve düşük mhz ram uyumlu elimdeki parçalara göre o yüzden öyle bir imkanım yok itopyadan bir anakart alıp deneyip iade etsem olurmu acaba
Anakart garanti durumu var ise bi garantiye gonder sorununu bildir bir baksınlar

Cihangir

80+ Gold
oyunlarda cpu veya gpu kullanımı bazen 2si bir anda örneğin cpu 30 gpu 75 ken bir anda 15 20 seviyelerine düşüyor ikiside fps drop yiyorum ısı problemi hiçbir parçada yok kontrol ettim normal ısı değerleri bir kaç oyunda oluyor sadece valorant gibi hafif oyunlarda olmuyor
ryzen 5 5600x h100x sıvı soğutma
8x4 32gb ram 3200mhz
1660 super
b550 a pro
temiz kurulum vs yapıldı ramlerim yetmiyor diye düşünmüştüm hatta %96 kullanılıyordu oyunda 32gb a yükselttim hala sonuç değişmedi drop yediğimde işlemci kullanımı veya gpu kullanımı sürekli 15seviyelerinin altına düşüyor ve bu fps drop küçük bir fps drop değil bilgisayarı alalı ise daha 6 ay olmadı tüm parçalar sıfır sadece ekran kartım eski bilgisayarımdan
@Amanita

not:cpu z den stress cpu yaptıgımda ryzen master ile derecesi max 60 göründü fakat ryzen master 1 2 kere dondu masaüstündeki uygulama cpu kullanımı 100 de 100 dü ama
bu sorun bende crackli bi uygulama oyun kurunca oluyo. mesela adobeler crackli ama dzügün bi yerden inmedi ram %100 oluyo du fps drop ta oluyodu onalrı sildim düzeldi

vraxx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Ahmet Yayla

Keyfen

80+ Bronze

dostum birde rx 580 ekran kartım vardı vramlerinden bir tanesi lehim atmış kart belli bi vram kapasitesine ulaşıp 4. gb yi kullanmaya başlayınca sıkıntı yaratıyordu acaba sendekide öyle bir şey olabilirmi ? hafıza kapasitesini düşük tutarak bir oyunda denermisin

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Sanırım darboğaza sadece ekran kartının neden olduğunu düşünenler var, ama işler öyle değil. Herhangi bir parça yüzünden diğer bir veya bir kaç ürünün tam potansiyeline çıkamama olayıdır darboğaz. Yani darboğaza neden olan ram, ssd, cpu bile olabilir.
Ancak darboğaz çok aşırı yüksek değilse gözle görülür bir etki olmaz.

"Bir bilgisayar bağlamında, darboğaz, iki bileşenin maksimum kapasitesindeki farklılıklardan dolayı diğer donanımların potansiyelini sınırlayan bir bileşeni ifade eder."
KAYNAK (intel)

Öncelikle bütün donanım sıcaklıklarını test edin. SSD/HDD, Cpu, Gpu, Ram, Anakart gibi donanımların sıcaklıklarıda önemli. Bütün sıcaklıklar normalse, diğer testleri yaptığınıza göre depolama aygıtına odaklanmalısınız. Anakart değiştirmek gibi masraflı bir işlem yapmaktan iyidir.

Depolama birimleri (ssd,hdd) anlık hız düşürürse test programlarıyla algılayamazsınız. Ve cpu, gpu kullanımlarını anlık etkiler. Elinizde varsa başka bir depolama birimiyle test edin.
Bilgisayarda msi afterburner, gpu tweak 2, game&driver booster vb. programlar yokken test edin. Bazen bu programlar sistem çalışırken engel oluşturabiliyor. Zaten drop yaşıyorsanız değerleri görmeden de hissedebilirsiniz.

Top Bottom