Çözüldü✓ FPS Drop Sorunu Yaşıyorum

M4Y50

80+
Reaksiyon skoru
2
Yazın Sata 3 SSD aldım ve 3 ay geçtikten sonra bozuldu SSD bozulduktan yaklaşık 1 ay sonrada HDD bozuldu. Bilgisayarım 3 yıllık. Psu 650Watt 80+ sertifikası var. Anakartta akım koruma sistemi var. Bu olaylar olduktan sonra toz olmamasına ve işlemcinin termal macunu yenilenmiş ve tüm sürücülerin güncel olmasına rağmen yazın fps drop yemeden oynadığım oyunlarda şuan fps drop yiyorum. Nedeni nedir?
Sistem özellikleri: İşlemci; İntel İ3 10100f 3.60GHz (Stok Fan)
Ekran Kartı; Asus Tuf GTX 1650 4GB
Ram; 8GB
SDD; Sata 3 1TB
HDD; 1TB
Psu; 650W 80+ (kasayla beraber geldi)
Kasa; Frisby FC-8935G 4x120mm Fanlı 650 W ATX (Ön Camı Çıkarttım)

+ ram ekle.Oynadığın oyunlarda grafiksel iyileştirmeler yapılmış olabilir.Bundan kaynaklı ramin yetersiz kalıyor olabilir belki de gpu yetersiz kalıyordur artık.Öneri ram eklemek olabilir.

+ ram ekle.Oynadığın oyunlarda grafiksel iyileştirmeler yapılmış olabilir.Bundan kaynaklı ramin yetersiz kalıyor olabilir belki de gpu yetersiz kalıyordur artık.Öneri ram eklemek olabilir.
grafiklerde iyileştirme yapılmadı aynı ayarlar ve aynı grafikler. farklı fps ler

herhangi bir oyun en basiti valoranta sürekli giriyorum bu SSD ve HDD bozulma sorunundan önce iyiydi ama sonrasında hemen bu sorunlar çıktı. Birde garip bir şekilde gta 5 de önceden fps drop yerken artık çok daha nadir fps drop yiyorum
Format yada ram dışı pek bi alternatifin yok maalesef.

Yazın Sata 3 SSD aldım ve 3 ay geçtikten sonra bozuldu SSD bozulduktan yaklaşık 1 ay sonrada HDD bozuldu. Bilgisayarım 3 yıllık. Psu 650Watt 80+ sertifikası var. Anakartta akım koruma sistemi var. Bu olaylar olduktan sonra toz olmamasına ve işlemcinin termal macunu yenilenmiş ve tüm sürücülerin güncel olmasına rağmen yazın fps drop yemeden oynadığım oyunlarda şuan fps drop yiyorum. Nedeni nedir?
Sistem özellikleri: İşlemci; İntel İ3 10100f 3.60GHz (Stok Fan)
Ekran Kartı; Asus Tuf GTX 1650 4GB
Ram; 8GB
SDD; Sata 3 1TB
HDD; 1TB
Psu; 650W 80+ (kasayla beraber geldi)
Kasa; Frisby FC-8935G 4x120mm Fanlı 650 W ATX (Ön Camı Çıkarttım)
Bu durumu psu yapabilir yeni aldığında yanabilir.

Peki ileride bir daha böyle bozulma sıkıntısı yaşama olasılığım var mı?
Muhtemelen . Occt indirip voltaj değerlerini yükte ve boşta olarak izleyin. Takip edeceğiniz kanallar 3,3v 5,0 volt olsun ordaki dalgalanma ssd yi bozar .hdd yi 12v dalgalanırsa etkilenir .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,042
Üyeler
184,375
Son üye
ZoDtAk
Geri