Neler Yeni

FPS ve sıcaklık verileri

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
10400f kullanıyorum, bir zamanlar valorant oynadım. 90 dereceyi asla görmedim.

Stok soğutuculu.
Mesaj otomatik birleştirildi:
12400f ile 10400f qynı mı? Senin işlemcin de 3070ti mı beslemeye çalışıyordu? Aynı ayarlarda mı kullanıyorsunuz? Alakasız konular.
sabit 45 önerebileceğiniz bir model varmıdır yarın sipariş vereyim
Max bütçenizi belirtmeniz lazım

diekatze

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
621
İsim
Kerem Uyar
12400f ile 10400f qynı mı? Senin işlemcin de 3070ti mı beslemeye çalışıyordu? Aynı ayarlarda mı kullanıyorsunuz? Alakasız konular.

Oyunu en yüksek ayarlarda oynamayan yoktur herhalde?
1650 besliyordu ama valorant işlemci odaklı oyun değil miydi? Ekran kartı ile ne alakası var?

Roko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
umut kaya
1k ya kadar çıkabilirim ama cs go da da 88 derecede

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
1k ya kadar çıkabilirim ama cs go da da 88 derecede
Esport duo alabilirsiniz.

ama cs go da da 88 derecede
Yani? O da cs go gibi. Sizin anlamanız gereken "valorant gibibir oyunda bile" demek doğru değil. Cs go valorant lol tarzı oyunlar da işlemciye çok yük bindirir. Hafife almayın.

Roko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
umut kaya
Esport duo alabilirsiniz.

Yani? O da cs go gibi. Sizin anlamanız gereken "valorant gibibir oyunda bile" demek doğru değil. Cs go valorant lol tarzı oyunlar da işlemciye çok yük bindirir. Hafife almayın.
peki bios ayarlarım vb sistemsel konularla ilgili bir sıkıntım olabilirmi biosu biraz kurcalamıştım

requim

80+
benim fan eridi ** işlemci 150 dereceyi görüyor gel kapıştırak bilader hasdjsad

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
peki bios ayarlarım vb sistemsel konularla ilgili bir sıkıntım olabilirmi biosu biraz kurcalamıştım
Voltaj ayarlarıyla oynamadıysanız sıkıntı olmaması lazım.
Bios ayarlarını sıfırlayıp sadece xmp açın bir de öyle deneyin etkisi var mı bakın.

Roko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
umut kaya
Voltaj ayarlarıyla oynamadıysanız sıkıntı olmaması lazım.
Bios ayarlarını sıfırlayıp sadece xmp açın bir de öyle deneyin etkisi var mı bakın.
Sanırım bana format gerek artık

Ekler

• CC832F9A-745B-41F4-A69E-2057C4EBBB5F.jpeg
    CC832F9A-745B-41F4-A69E-2057C4EBBB5F.jpeg
    1.6 MB · Hit: 32

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
SSD kablolarını çıkartıp tekrar takmayı deneyin. M.2 ssd ise çıkarıp geri takın.
Yeni aldığınız bilgisayarda neden format atma vakti gelsin.
Minidump dosyasınızı rarlayıp atabilirseniz buraya asıl sebebi ortaya çıkar.
Bios sıfırlamak için de; PSU kablosunu prizden çıkarın ve psu kapatın, Bios pilini anakart üzerinden çıkartın(Ekran kartının altında görünmüyor olabilir) , kasa güç düğmesine 1 dk boyunca basılı tutun sonra 10-15 kere bas çek yapın. bios pilini geri takın, psu prize takın, psu açın, kasa güç düğmesinden bilgisayarı çalıştırın. Bu işlem biosta yaptığınız tüm değişiklikleri sıfırlar. Sonra biostan XMP açın başka hiç bir ayar yapmayın.
İşlemci soğutucusunu elinizle kontrol edin sallanıyor mu yoksa iyice oturmuş mu. Yanlış montajdan dolayı fazla ısınmış ve mavi ekran vermiş de olabilir ama bence her türlü dediğim soğutucuyu almanız iyi olur.

Roko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
umut kaya
SSD kablolarını çıkartıp tekrar takmayı deneyin. M.2 ssd ise çıkarıp geri takın.
Yeni aldığınız bilgisayarda neden format atma vakti gelsin.
Minidump dosyasınızı rarlayıp atabilirseniz buraya asıl sebebi ortaya çıkar.
Bios sıfırlamak için de; PSU kablosunu prizden çıkarın ve psu kapatın, Bios pilini anakart üzerinden çıkartın(Ekran kartının altında görünmüyor olabilir) , kasa güç düğmesine 1 dk boyunca basılı tutun sonra 10-15 kere bas çek yapın. bios pilini geri takın, psu prize takın, psu açın, kasa güç düğmesinden bilgisayarı çalıştırın. Bu işlem biosta yaptığınız tüm değişiklikleri sıfırlar. Sonra biostan XMP açın başka hiç bir ayar yapmayın.
İşlemci soğutucusunu elinizle kontrol edin sallanıyor mu yoksa iyice oturmuş mu. Yanlış montajdan dolayı fazla ısınmış ve mavi ekran vermiş de olabilir ama bence her türlü dediğim soğutucuyu almanız iyi olur.
Hocam düzgün bir şekilde otutturdum ve tekrardan sıfırladım driver larda dahil 92 derece şuanda sanırım iade edicem bu kadar yüksek ısılara neyim sebebiyet verdiğini anlayamıyorum

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
İade almazlar muhtemelen servise yollarlar. Gerçekten bir sorunu da olmayabilir yani stok soğutucudan kaynaklı olabilir. Tabii aldığınız yere bir sorun bu sıcaklıklar normal mi diye.

MematiBaş🚬

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,596
İsim
Memati Baş
Arkadaşlar selamlar.
Intel 12. Nesil yeni stok soğutuculu İ5 12400f 4.4ghz, Corsair vengeance pro RGB 32GB 3200MHZ ram, Geforce RTX3060 12GB OC, Thermaltake commander G33 mid tower kasa.
Bu sisteme göre bu sıcaklık ve kullanım yüzdeleri sizce normal mi. Valorantta ultrada 380-400+ fps arası alıyorum. Witcher 3 de ultrada 120-150 FPS arası. Ve sıcaklıklar çoğu oyunda böyle. Gpu 60 i geçmedi hiç. Yük altında ağır oyunlarda ultra grafikte CPU ise 72-73° civarında seyrediyor. Herhangi bir aksilik olup olmaması hakkında bilgi almak için sizlere sormak istedim. Sıcaklık değerleri yüksek mi yoksa olmasi gerektiği gibi mi. Bilgi verirseniz sevinirim. (Ekte gonderdigim resimler 1. Forza horizon 4 / 2. Red dead Redemption 2 ve ikisi de ultra grafiklerde)
normal değerler

Roko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
umut kaya
İade almazlar muhtemelen servise yollarlar. Gerçekten bir sorunu da olmayabilir yani stok soğutucudan kaynaklı olabilir. Tabii aldığınız yere bir sorun bu sıcaklıklar normal mi diye.
Yardımınız için teşekkür ederim yarın görüştükten sonra tekrardan yazacağım buraya 😅

Top Bottom