FRAME GENERATİON GECİKME TESTİ! 🚀

Yalancısın diye bir şey demedim, sistemle alakası yok bu durumun. FG dediğin şey gecikmeyi artırıyor. İki sahte karenin arasına yeni bir kare sokmak için gerçek kareleri bekletiyor, yapay zeka gerçek karelere bakarak kendisi araya bir kare sokuyor. Bu zaten gecikmeye sebep olan bir durum. Düşürme durumu yok yani.
1757354306430.webp

Bak PC gecikmesi sağdaki 29.5ms soldaki render gecikmesi 8.6, FG sağdakini etkiler yani mausu ağır dönüyor dediğin sağdaki gecikmedir, senin paylaştığın testlerdeki değerlerin hepsi sağdaki değerdir, NVİDİA APP'e gir bak sistem gecikmesi reflex gecikmesi hepsi orada mevcut açıp bakarsın.

Benim oyunlarımda gecikmeyi düşürüyor kardeşim sende yükseltebilir, neyin tartışmasını yapıyorsun ki benle?

Aynı oyunları indirir gösteririm de senin gibi arkadaşlar yine kendi bildiğini okur. Aynen FG gecikme düşürüyor yersen.
İndirebilirsin GTA5 enhanced yokmu sende, Cronos 22GB Rematch de boyutu düşük birkaç saatini alır indirmesi, dene sende paylaş. Hangi ekran kartını ve hangi çözünürlüğü kullandığını belirtmeden test atıyorsun, 4K da test ediceksin kıyaslamak istiyorsan, ve 5070Tİ kullanıcaksın.

İndirebilirsin GTA5 enhanced yokmu sende, Cronos 22GB Rematch de boyutu düşük birkaç saatini alır indirmesi, dene sende paylaş. Hangi ekran kartını ve hangi çözünürlüğü kullandığını belirtmeden test atıyorsun, 4K da test ediceksin kıyaslamak istiyorsan, ve 5070Tİ kullanıcaksın.
Eğer gecikmeyi artırdığını kabul edeceksen indireyim. 4070 ti super, 7800x3d ve 2k çözünürlükte kullanıyorum. Bu arada hani diyorsun ya 6 ay öncesine ait diye testler. Sana şu kadar söyleyeyim Nvidia 6 ayda gecikmeyi artırırken bir anda düşürecek kadar gelişme gösterseydi eğer bu olsaydı bunun reklamını yapardı. Duymayan kalmazdı yani. 6 ay önce 40ms verirken 6 ay sonra 20ms verecek olsa zaten kimse yerinde duramaz. O kadar net. Yani bunu sadece sen fark etmezdin, Nvidia'nın paylaşmasına bile gerek yok zaten birileri paylaşırdı. Tüm dünya fark etmemis bir sen fark etmissin bravo. Önceden gecikme artırırken artık düşürüyor, bir tek sen biliyorsun. İlginç...

senin gibi arkadaşlar yine kendi bildiğini okur. Aynen FG gecikme düşürüyor yersen.
Kendi bildiğini oku diye bir şey yok sen öyle yapıyorsun, ben görsel kanıtlarla fotoğraf atmışım sen hayır düşürmüyor diyorsun, aksini kanıtladığın oyunlarda CP 2077 ve Alan Wake 2 bu iki oyunda en optimizesi leş oyunlar.

Ayrıca benim her oyunda düşürüyor gibi iddaam yok sen konu başlığını açıklamalarını okumamışşın. FG her oyunda gecikme arttırıyor diye bir algı var bu yanlış, her oyunda arttırmıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eğer gecikmeyi artırdığını kabul edeceksen indireyim. 4070 ti super, 7800x3d ve 2k çözünürlükte kullanıyorum. Bu arada hani diyorsun ya 6 ay öncesine ait diye testler. Sana şu kadar söyleyeyim Nvidia 6 ayda gecikmeyi artırırken bir anda düşürecek kadar gelişme gösterseydi eğer bu olsaydı bunun reklamını yapardı. Duymayayn kalmazdı yani. 6 ay önce 40ms verirken 6 ay sonra 20ms verecek olsa zaten kimse yerinde duramaz. O kadar net.
Kankam ekran kartın güzel iyi günlerde kullan, ama kıyasladığın kart benimkiyle aynımı sence? 4000 ile 5000 farklı jenerasyon biliyorsun.

Kendi bildiğini oku diye bir şey yok sen öyle yapıyorsun, ben görsel kanıtlarla fotoğraf atmışım sen hayır düşürmüyor diyorsun, aksini kanıtladığın oyunlarda CP 2077 ve Alan Wake 2 bu iki oyunda en optimizesi leş oyunlar.

Ayrıca benim her oyunda düşürüyor gibi iddaam yok sen konu başlığını açıklamalarını okumamışşın. FG her oyunda gecikme arttırıyor diye bir algı var bu yanlış, her oyunda arttırmıyor.
Farketmez ben hiç bir oyunda gecikmeyi düşürdüğünü düşünmüyorum. Belki 1ms falan yani öyle 10ms falan düşürmesi şu an imkansız. İleride ne olur bilinmez ama şu an öyle bir dünya yok.
Kankam ekran kartın güzel iyi günlerde kullan, ama kıyasladığın kart benimkiyle aynımı sence? 4000 ile 5000 farklı jenerasyon biliyorsun.
5000 de gecikme durumu olsaydı zaten duyulurdu. Yani senin paylaşım yapmana gerek kalmazdı. Milyonlarca kullanıcı falan var ya hani reddit vs görürdük elbet.

Sana şu kadar söyleyeyim Nvidia 6 ayda gecikmeyi artırırken bir anda düşürecek kadar gelişme gösterseydi eğer bu olsaydı bunun reklamını yapardı. Duymayan kalmazdı yani. 6 ay önce 40ms verirken 6 ay sonra 20ms verecek olsa zaten kimse yerinde duramaz. O kadar net. Yani bunu sadece sen fark etmezdin, Nvidia'nın paylaşmasına bile gerek yok zaten birileri paylaşırdı. Tüm dünya fark etmemis bir sen fark etmissin bravo. Önceden gecikme artırırken artık düşürüyor, bir tek sen biliyorsun. İlginç...
Ben 40ms den 20ms düşürdü demedimki, teknolojiyi geliştiriyor dedim. Mesela Vram kullanımını azaltmış son sürümde ileride başka birşeyi azaltır felan felan, boşuna tartışıyoruz şu anda. 4070Tİ ile 5070Tİ mimari olarak farklı kartlar sence kıyaslamak sağlıklı mı?

Farketmez ben hiç bir oyunda gecikmeyi düşürdüğünü düşünmüyorum. Belki 1ms falan yani öyle 10ms falan düşürmesi şu an imkansız.
İmkansız ise benim testlerim ne ozaman? ne düşünüyorsun açık söyle.

Ben 40ms den 20ms düşürdü demedimki, teknolojiyi geliştiriyor dedim. Mesela Vram kullanımını azaltmış son sürümde ileride başka birşeyi azaltır felan felan, boşuna tartışıyoruz şu anda. 4070Tİ ile 5070Tİ mimari olarak farklı kartlar sence kıyaslamak sağlıklı mı?
Vram kullanımına okey kanıtlanmıs bir durum. 40ms'ten 20ms'e düşürdüğünü söylüyorsun demedim. 6 ay öncesinde native 30ms fg ile 40ms alan kartlar yine native 30ms şimdi fg ile 20ms gibi gözüküyor. Yani senin paylaştığın testlere göre örnek söylüyorum.

İmkansız ise benim testlerim ne ozaman? ne düşünüyorsun açık söyle.
FG kapalıyken reflex falan kapalı kalmıstır. Bana güven vermiyor. Kendim test etmesem bile inanmazdım çünkü bırak dünyaca bilindik kanalları reddit vs hiç bir yerde böyle bir bilgi yok. Varsa paylaş aydınlanalım.

Bu arada yalandan yapıyorsun demiyorum, hata var diye düşünüyorum. Sistemi görmeden bir şey diyemem. Aksini kanıtlayacak bir kaynak falan paylaşırsan o zaman fikrimi oyundan oyuna göre gecikmeyi düşürebiliyor diye değiştiririm. Haklı olduğunu da söylerim. Ama bana daha somut kaynaklar lazım.

Ayrıca böyle bir gelişim olsa Nvidia'nın paylaşacağını düşünüyorum. Nvidia neden sessiz kalsın?

Belki Nvidia app sürümünde sorun vardır, yanlış gösteriyordur.

Frame Generation gecikme testi yaparken ''System Latency'' değerine bakılır, oyunlarda hissedilen gecikme değeridir.
Görüntülerde 2 çeşit gecikme var birisi Render Latency diğeri System Latency, Nvidia Reflex ve Anti Lag gibi teknolojiler System Latency değerini düşürür.

REMATCH

Frame Generation Kapalı Gecikme 29.5ms
Alıntıyı görüntüle

Frame Generation 2X Gecikme 19.2ms
Alıntıyı görüntüle

Frame Generation 3X Gecikme 22.1ms
Alıntıyı görüntüle

Frame Generation 4X Gecikme 24.4ms
Alıntıyı görüntüle

CRONOS NEW DAWN

Frame Generation Kapalı Gecikme 50.3ms
Alıntıyı görüntüle

Frame Generation 2X Gecikme 29.8ms
Alıntıyı görüntüle

Frame Generation 3X Gecikme 31.9ms ( 4X Oyunun Ayarlarında Yok )
Alıntıyı görüntüle

DUNE AWAKENİNG

Frame Generation Kapalı Gecikme 46.5ms
Alıntıyı görüntüle

Frame Generation 2X Gecikme 36.6ms
Alıntıyı görüntüle

Frame Generation 3X Gecikme 38.3ms
Alıntıyı görüntüle

Frame Generation 4X Gecikme 37ms
Alıntıyı görüntüle

GTA 5 ENHANCED

Frame Generation Kapalı Gecikme 32.5ms
Alıntıyı görüntüle

Frame Generation 2X Gecikme 31.6ms
Alıntıyı görüntüle

Frame Generation 3X Gecikme 34.4ms
Alıntıyı görüntüle

Frame Generation 4X Gecikme 35.9ms
Alıntıyı görüntüle

Tüm testler RTX 5070Tİ 4K Ultra DLSS4 açık olarak yapılmıştır
Forumda 4MB dosya sınırı olduğu için görüntüler 1080p ye küçültüldü 4K fotoğrafın boyutu 13MB

doğru şekilde ölçülmemiş gecikme orjinal karelerin gecikmesini olcmeniz lazım av mi oyle bir şey vardı bu fg açıldıktan sonraki MS ile orjinali karıştırıyor galiba garip ya böyle bir şey hiç bir oyunda mümkün değil çünkü hem fps artacak hem gecikme düşecek devrim gibi bir şey olurdu gerçek gecikme değerini görmek lazım

doğru şekilde ölçülmemiş gecikme orjinal karelerin gecikmesini olcmeniz lazım av mi oyle bir şey vardı bu fg açıldıktan sonraki MS ile orjinali karıştırıyor galiba garip ya böyle bir şey hiç bir oyunda mümkün değil çünkü hem fps artacak hem gecikme düşecek devrim gibi bir şey olurdu gerçek gecikme değerini görmek lazım
Vram kullanımına okey kanıtlanmıs bir durum. 40ms'ten 20ms'e düşürdüğünü söylüyorsun demedim. 6 ay öncesinde native 30ms fg ile 40ms alan kartlar yine native 30ms şimdi fg ile 20ms gibi gözüküyor. Yani senin paylaştığın testlere göre örnek söylüyorum.

FG kapalıyken reflex falan kapalı kalmıstır. Bana güven vermiyor. Kendim test etmesem bile inanmazdım çünkü bırak dünyaca bilindik kanalları reddit vs hiç bir yerde böyle bir bilgi yok. Varsa paylaş aydınlanalım.

Bu arada yalandan yapıyorsun demiyorum, hata var diye düşünüyorum. Sistemi görmeden bir şey diyemem. Aksini kanıtlayacak bir kaynak falan paylaşırsan o zaman fikrimi oyundan oyuna göre gecikmeyi düşürebiliyor diye değiştiririm. Haklı olduğunu da söylerim. Ama bana daha somut kaynaklar lazım.

Ayrıca böyle bir gelişim olsa Nvidia'nın paylaşacağını düşünüyorum. Nvidia neden sessiz kalsın?

Belki Nvidia app sürümünde sorun vardır, yanlış gösteriyordur.
İzlediğiniz test kanalları hangi program ile ölçüyor? NVIDIA APP de PCL gecikme değeri var sizin dediğiniz farklı birşeyse programı söyleyin bakayım. Hissiyat olarakda yorumumu yaptım takık adamım zaten Rematch deki düşüşü bariz hissediyorum değerler yanlış olsa fark ederdim.
NVIDIA nın kendi uygulaması yanlış gösteriyor ama 3. parti programlar doğru demekki size göre, ismini verin bakayım.

O kadar teste gerek yok hocam. FG 2x 3x 4x fark etmeden, input latency hissediliyor mu? FG açmadan tuş basım hissinde ki gecikme önemli. İsterse 0.1ms yazsın pek önemli değil.

İzlediğiniz test kanalları hangi program ile ölçüyor? NVIDIA APP de PCL gecikme değeri var sizin dediğiniz farklı birşeyse programı söyleyin bakayım. Hissiyat olarakda yorumumu yaptım takık adamım zaten Rematch deki düşüşü bariz hissediyorum değerler yanlış olsa fark ederdim.
NVIDIA nın kendi uygulaması yanlış gösteriyor ama 3. parti programlar doğru demekki size göre, ismini verin bakayım.
Bilmiyorum ne ile ölçtüklerini fakat hardware unboxed, techpowerup, df clips, linus tech tips vs global kanallar bunları yurt dışında bilmeyen yok. Hepsinin birleşip yalan yanlış test yapacağını düşünmüyorum.

Ben kendim Nvidia uygulamasından baktım belki 50 serisinde böyle bir sorun vardır bilmiyorum. Belki de sizin kartta yanlıs gösteriyor sadece.

O kadar teste gerek yok hocam. FG 2x 3x 4x fark etmeden, input latency hissediliyor mu? FG açmadan tuş basım hissinde ki gecikme önemli. İsterse 0.1ms yazsın pek önemli değil.
Ben hissediyorum. Normalde bir süredir kullanmıyordum ama arkadasın konuyu görünce ne oluyor bir bakayım dedim yok yani hala durum aynı. 3 farklı oyunda test ettim. TLOU Part 2, Gow ragnarok ve The witcher 3.

Bilmiyorum ne ile ölçtüklerini fakat hardware unboxed, techpowerup, df clips, linus tech tips vs global kanallar bunları yurt dışında bilmeyen yok. Hepsinin birleşip yalan yanlış test yapacağını düşünmüyorum.

Ben kendim Nvidia uygulamasından baktım belki 50 serisinde böyle bir sorun vardır bilmiyorum. Belki de sizin kartta yanlıs gösteriyor sadece.

Ben hissediyorum. Normalde bir süredir kullanmıyordum ama arkadasın konuyu görünce ne oluyor bir bakayım dedim yok yani hala durum aynı. 3 farklı oyunda test ettim. TLOU Part 2, Gow ragnarok ve The witcher 3.
Cyberpunk 2077 de attığın değerler gibi yükseliyor nvidia app de yanlış gösterdiğini düşünmüyorum. Video çekip atıcam bana program ismi lazım, ben bunu her şekilde kanıtlarım :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,794
Üyeler
183,335
Son üye
fthylmz1447
Geri