Freelancer vergi verir mi (bionluk)

Videoda anlatılana göre Şahıs şirketimiz varsa kapatmak gerekiyormuş, banka hesabımı neden kapatıyorum?
Bırakmak isterseniz kapatın çünkü normal banka hesabı değil oraya yatan para nereden gelirse gelsin %15 kesilir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Videoda anlatılana göre Şahıs şirketimiz varsa kapatmak gerekiyormuş, banka hesabımı neden kapatıyorum?
evet şahıs şirketiniz varsa kapatmalısınız

Bionluktan valla 1k üstü para kazandım hiç vergi fatura falan kesmedim. İleride sıkıntı çıkmasın laaan :D

Benim de birden kafama takıldı, ayrıca bionluğa kayıtlı hesap annemin hesabı daha da bir korktum. :)
Valla ben arkadaşla ortağım oluyorsa ona olur ben rahatım qwe3qwe
Arkadaşlar bence dikkatli olun ileride denetim yapılırsa sıkıntıya girebilirsiniz.Sıkıntıda çıkmayabilir ama bence bu riski almaya gerek yok.Gidin ücretsiz şekilde şu yeni kanuna göre açın banka hesabınızı verginiz kesilsin kafanız rahat olsun

Arkadaşlar bence dikkatli olun ileride denetim yapılırsa sıkıntıya girebilirsiniz.Sıkıntıda çıkmayabilir ama bence bu riski almaya gerek yok.Gidin ücretsiz şekilde şu yeni kanuna göre açın banka hesabınızı verginiz kesilsin kafanız rahat olsun
Yani hocam. Bionlukta 50-60tl den iş yapıyoruz okey, %20 si kesiliyor buna da okey ama birde %15 daha kesilince program açası gelmiyor insanın. 2 gün uğraş edit yap videoya 50tl den alacağın olsun 30-35tl. Değmiyor. Varsa aklınız fiverr gibi yabancı sitelere girin orda kazanın. TL ile iş yapılmaz.

Yani hocam. Bionlukta 50-60tl den iş yapıyoruz okey, %20 si kesiliyor buna da okey ama birde %15 daha kesilince program açası gelmiyor insanın. 2 gün uğraş edit yap videoya 50tl den alacağın olsun 30-35tl. Değmiyor. Varsa aklınız fiverr gibi yabancı sitelere girin orda kazanın. TL işe iş yapılmaz.
Çok doğru yani kesintiler aşırı fazla site komisyonu da fazla dediğiniz gibi ele geçen para az.Yabancı sitelerde işleri yapabilirseniz oralardan güzel olabilir.Hem ucuza yapmış olursun onlara göre ama sen doları cukkalarsın.

Bildiğim kadarıyla devlet şu anda freelancer çalışanların üstüne pek düşmüyor, Ancak ileride büyük sıkıntılar çıkabilir.

Son düzenleme:
Emin misiniz hocam, 32₺ başıma bela olsun istemiyorum.
Birsey yapmaz sorun yapma vergi alabilmeleri icin belirli bi miktar üzerinde kazanman lazim "Sosyal medya üzerinden para kazananlar için yeni dönem başlıyor. Özellikle YouTube üzerinden geliri 650 bin lirayı aşanlar beyanname verecek, kazançlarından yüzde 15 vergi alınacak. Geliri belirlenen bu tutarın altında olanların ise beyanname verme, defter tutma, bildirimde bulunma yükümlülüğü olmayacak."

Geri