Oyundaki görüntü kesişmelerini engelliyor açabilirsin güzel bi özellik.Benim 75hz FreeSync destekli bir monitörüm var, bu freesync ne işe yarıyor, açmalı mıyım?
Bence açmalısın. 300FPS alsan dahi 75fps gibi göreceksin. Ekran kartını zorlamaya gerek yok.Benim 75hz FreeSync destekli bir monitörüm var, bu freesync ne işe yarıyor, açmalı mıyım?
O v-sync değil mi?Bence açmalısın. 300FPS alsan dahi 75fps gibi göreceksin. Ekran kartını zorlamaya gerek yok.
Yırtılmaları önlüyor FPS'i monitör hz değerine sabitleyerek
Freesync destekli monitör yoksa o kullanılıyorO v-sync değil mi?
Ayni şey ikisiO v-sync değil mi?
Yaptıkları şey yaniO v-sync değil mi?
Yaptıkları şey aynı değil.Ayni şey ikisi
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yaptıkları şey yani
60 Hz freesync destekleyen monitör ile 400 fps alsan da verir o zamanYaptıkları şey aynı değil.
V-SYNC FPS'i sabitler ve yırtılmayı önler.
FreeSync ve G-SYNC FPS'i sabitlemez ama yırtılmayı önler.
60hz monitörde 400FPS alsan bile (FreeSync açıkken) yırtılma olmaz. Ama FPS'de düşmez.60 Hz freesync destekleyen monitör ile 400 fps alsan da verir o zaman
60 fps üstünü vermedikten sonra ne yapayım freesync teknolojisini ben. Vsync ile ayni işi görüyor. Sadece yukarıda fps 49594848 yazacak diye daha çok para vermem60hz monitörde 400FPS alsan bile (FreeSync açıkken) yırtılma olmaz. Ama FPS'de düşmez.
Yanlışın var, freesync özelliği tearing in oluşmasını engelliyor.Bence açmalısın. 300FPS alsan dahi 75fps gibi göreceksin. Ekran kartını zorlamaya gerek yok.
Yırtılmaları önlüyor FPS'i monitör hz değerine sabitleyerek
Tearing de yırtılma demek. Ben de "Yırtılmaları önlüyor FPS'i monitör hz'sine sabitleyerek" demişim. 1. cümle mi yanlış?Yanlışın var, freesync özelliği tearing in oluşmasını engelliyor.
Yırtılmaları önlüyor tamam bende öyle dedim ama yanlış dediğin şey hz sabitlemiyor. O hz sabitleme olayı Vsync, monitörün hz ine sabitler FPS i.FreeSync, değişken yenileme hızını destekleyen, ekranın yenileme hızı ile içeriğin kare hızı arasındaki yanlış hizalanmanın neden olduğu yırtılmayı önlemeyi ve takılmayı azaltmayı amaçlayan sıvı kristal ekranlar için uyarlanabilir bir senkronizasyon teknolojisidir
Tearing de yırtılma demek. Ben de "Yırtılmaları önlüyor FPS'i monitör hz'sine sabitleyerek" demişim. 1. cümle mi yanlış?