Aliexpress e nedense güvenemiyorum hiç alışveriş deneyimin oldu mu , olduysa nasıldı ? Ayrıca bu ürünlerin kaç TL vergi ile geleceğini nasıl hesaplarım ?Xeon E3 1220 işlemci var elimde ve güzel olduğunu düşünmekteyim fakat 1240 ile bu kadar fark olduğunu tahmin etmiyordum.
1900 TL için iyi olduğunu düşünüyorum açıkçası sistemin ama yurtiçinde böyle bir alternatif dizmenin zor olduğunu düşünmekteyim. AliExpress kadar parça seçeneği yok.
Maalesef dediğiniz iki konu hakkında da hiç bir fikrim yok.Aliexpress e nedense güvenemiyorum hiç alışveriş deneyimin oldu mu , olduysa nasıldı ? Ayrıca bu ürünlerin kaç TL vergi ile geleceğini nasıl hesaplarım ?
Aliexpress güzel gönderiyor ama uzun sürüyor gelmesi eğer bekleyeceksen alabilirsin alırken kargo seçeneklerinden takipli seçmeni öneririm bir kaç dolar fark ediyor. Vergisini hesaplamak için eğer avrupa birliği ülkesi ise %18 vergi + 8tl gümrüğe sunma ücreti + 0.80kuruş damga vergisi avrupa birliği ülkesi değil ise %20 vergi şu siteden hesaplayabilirsin https://gumruk-vergisi.hesaplama.net/ ama gümrük personelinin moralinede bağlı daha fazla veya azda yazabilir belli olmaz.Aliexpress e nedense güvenemiyorum hiç alışveriş deneyimin oldu mu , olduysa nasıldı ? Ayrıca bu ürünlerin kaç TL vergi ile geleceğini nasıl hesaplarım ?