Neler Yeni

Çözüldü✓ Frisby psu alınır mı??

Ben bir klavyeyim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
270
İsim
Ryzen
Sistemi emanet edeceksiniz psu ya. Kaliteli olması lazım sadece watt degeri degil 80+ sertifikasi ve kendini kanitlamis bir marka olmasi lazim. Bende highpower in 750 watt gold u var hwinfodan yük altinda ve boşta voltaj degerleri canavar gibi.
Biliyorum highpower 750w alcam işlemci ekran kartı alcam zaman.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yok kararımı verdim highpower.

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
korkusuz maraz
lf9afnf.png

Kesinlikle alinmaz. Ben frisby 300 watt aldim. 12 volt kanalinda 15 amper veriyor. Yani 12x15=180 watt ediyor. Ekran karti ve islemcinin toplam gucu 180 den biraz asagi olmali zira 12v kanalini kullanan baska parcalar da var. Yani ozetle gercek 300 degil 220 - 230 watt gibi birseydir. Onun haricinde islemciye elektrik veren 2 tane 4 pin kablosu vardi. Biri bozuldu arada elektrik veriyor islemciye arada vermiyor. Anlayana kadar canim cikti. Neyseki digeri calisiyordu onu taktim. Ekran kartlari icin ekstradan 6 pin guc kablosu da yok ki aslinda gerek de yok aslinda. Ekran karti anakarttan en fazla 75 watt aliyor 75 watt ustu elektrik ceken ekran kartlarinda ekstra guc kablosu girisi olur. Cogu islemci 100 watt ustu hadi benimki gibi 95 watt islemciniz olsa bile mesela 100 wattlik bir ekran kartini takip, hem islemciyi hem ekran kartini %100 seklinde kullanirsaniz problem cikar. Ya bilgisayar kapanir, ya bilgisayar kendini resetler, ya ekran da goruntu gider bilgisayari resetlersin duzelir, ya herhangi bir parca zarar gorur calismaz yada kablolarda ufak yanmalar olur ama sistemin calismasini etkilemez. Tabi zamanla kablolar daha fazla yandiginda problem cikar. Eger powerin korumasi yoksa da patlar. Neyse yukari da saydigim gercek 300 watt olmamasi ve durduk yere islemci guc kablolalarindan birinin arada calismamasi haricinde bir problemim olmadi. Olumlu diyebilecegim tek yonu herhalde kablolarinin uzun olmasi. Molex kablolari da sanki kaliteli gibi gozukuyor ama insan tam emin olamiyor.

Top Bottom