G-SYNC aktif ettim peki şimdi?

drocco

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
437
144 Hz Monitörüm ve Asus Tuf GTX 1650 Super ekran kartım var.
G-sync yi aktif ettim rehberlere bakarak.
Şimdi oyunlarda görüntü ayarlarındaki v-sync yi açmadan bu otomatik bir şekilde g-sync mi kullanacak?

g-sync.jpg

Açtığını anlamak için G-SYNC Pendulum Demo'sunu kur.
Simulate 30-40 FPS dediğinde eğer kırıla kırıla ilerlemiyorsa açmışsın ve düzgün çalışıyor demektir.

oyun içi gsync acarsan fps monutorunle senkron çalışacak
oyun içi gsync açmazsan misal 140fps alırsan ekrana 140 işilicek 100 alırsan 100 işlicek böylelikle
arada yırtılmalar onlenicek

Benim sorduğum soru oyunlarda görüntü seçeneklerinde g-sync ayarı yok genelde v-sync ayarı var?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben şimdi g-sync yi aktif ettiğim zaman oyunların görüntü seçeneklerinde ki bu v-sync yi aktif edince aslında g-sync mi çalışacak?

Ek Açıklama 2020-08-25 162053.jpg

Son düzenleme:
Açtığını anlamak için G-SYNC Pendulum Demo'sunu kur.
Simulate 30-40 FPS dediğinde eğer kırıla kırıla ilerlemiyorsa açmışsın ve düzgün çalışıyor demektir.
Ben şimdi G-Sync'yi aktif ettiğim zaman oyunlarda kendiliğinden otomatik aktif olacak mı yoksa biz oyunların görüntü ayarları kısmından herhangi bir şeyi aktif veya pasif etmemiz gerekiyor mu sormak istediğim bu?
Bir de bu g-sync yi aktif ettim oyunlarda v-sync yi kapatmam mı lazım?

Benim asıl sormak istediğim bu?

Ben şimdi G-Sync'yi aktif ettiğim zaman oyunlarda kendiliğinden otomatik aktif olacak mı yoksa biz oyunların görüntü ayarları kısmından herhangi bir şeyi aktif veya pasif etmemiz gerekiyor mu sormak istediğim bu?
Bir de bu g-sync yi aktif ettim oyunlarda v-sync yi kapatmam mı lazım?

Benim asıl sormak istediğim bu?
Oyunun ayarlarında bir şey yapmana gerek yok dostum.

Geri