G-sync çok önemli mi?

predator

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,176
Ekran kartım g-sync desteklemiyor. g-sync destekleyen monitörlerde ekstra pahalı. monitör ekran kartı uyumum olmaz ise hz avantajı işe yarar mı?

Bu sorunun cevabını bende çok merak ediyorum.
Benim monitörde de G-Sync var. Hdmı ile bağladığım için sinyal alamıyorum. Dpı ile bağlamam lazımmış. Almaya üşendim.

Freesync çoğu monitör gsync destekliyor.Ayrıca çok bir önemi olduğunu düşünmüyorum.

Hz avantajını bi nebze kaybedebilirsin sanırım ancak emin değilim. Bu sync teknolojileri daha ziyade görsel zevk içindir.
Gsync ekran kartınden gelen fps ile monitörün gösterebildiği kare sayısını yakınlaştırmayı, farkı sıfırlamayı hedefler. Ekranın 144hz, ekran kartından gelen görüntü 300fps ise görüntüde yırtılmalar oluşur. Gsync ve freesync ise bu durumda ekran kartını 144 fps e adapte etmeye çalışarak yırtılmaları önler. Durumun buysa maks fps sınırını monitör hz ne ayarlayarak bunu önleyebilirsin ancak monitörün daha yüksek tazeleme hızına sahipse grafik ayarlarını kısmayı veya monitör tazeleme hızını düşürmeyi düşünebilirsin.

Derinlemesine hakim olduğum konular değilse de yanlış bir bilgi vermediğimi sanıyorum, senin için önemli bir meseleyse daha derin araştırmanı tavsiye ederim.

Freesync çoğu monitör gsync destekliyor.Ayrıca çok bir önemi olduğunu düşünmüyorum.
Freesync monitörlerin çoğu g-sync desteklese de bazı problemlere yol açabiliyor. Kendi deneyimimden yola çıkarak şunu söyleyebilirim ki ;
bende g27cq4 monitör var free sync monitördür kendisi yine de g-sync açıp kullanayım dedim ancak düşük kare hızlarında parlaklıkta rahatsız edici seviyede titremelere sebep oluyor, hatta ben bunu monitörün kendi sorunu sanıp ilk başta iade edecektim sonradan araştırınca (hepsi olmasa da) bazı free sync monitörlerde de bu durumun yaşandığını öğrendim. Yaşanır yaşanmaz diye garanti veremem ama böyle bir olasılık söz konusu

Şimdi aklıma geldi ve tekrardan bu özelliği bu sefer yüksek kare hızında test edip olumlu olumsuz herhangi bir sonucu fark edebilirsem paylaşamaya çalışacağım.

Ekran kartım g-sync desteklemiyor. g-sync destekleyen monitörlerde ekstra pahalı. monitör ekran kartı uyumum olmaz ise hz avantajı işe yarar mı?
Benim monitörüm gsync destekliyor ama ben açmıyorum giriş gecikmesi yapıyor diye kafaya takılcak bir sorun olmuyor ben hiç fark etmedim mesala gsync kapalı olduğunu açma ihtiyacı da duymuyorum

Geri