G-Sync nasıl açabilirim ?

LynxE

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
374
Odyssey G4 monitörüm ve Acer Nitro 5 NH.QM0EY.009 laptopum var. Direk monitörün kendi HDMI kablosu ile bağladığımda açamıyorum. Type C to Displayport kablosu ile bağladığımda görüntüyü intel gpu üzerinden alıyor ve mux switch kapalı olduğu için performans düşüyor (mux switch açtığımda Type C portu görüntü vermiyor). Ben bu GSync'i nasıl açıcam yardımcı olabilecek var mı ? Displayport To HDMI kablosu veya dönüştürücüsü alsam açabilirmiyim ?

benim bildiğim ikincil ekranlarda açmazsın. laptopun çıkışı hdmi 2.1 destekliyor mu. bunlarda da olabilir

benim bildiğim ikincil ekranlarda açmazsın. laptopun çıkışı hdmi 2.1 destekliyor mu. bunlarda da olabilir
Laptopun 2.1 desteklediğini varsayarsak HDMI - DisplayPort kablo veya adaptörü ile açılabilir mi ?

Sadece DisplayPort la çalışıyor diye biliyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Laptopun 2.1 desteklediğini varsayarsak HDMI - DisplayPort kablo veya adaptörü ile açılabilir mi ?
Bende 2.1 hdmı var çalışmıyor gsync

Sadece DisplayPort la çalışıyor diye biliyorum.

Bende 2.1 hdmı var çalışmıyor gsync
Bendeki monitör hdmi 2.0 destekliyor o yüzden olmuyor sanırım. Displayport ile kullanınca da igpu dan görüntü alıyorum.

G-sync sadece displayport üzerinden çalışıyor. Harici monitörde intel gpu değil de asıl gpunun çalışması gerek. O da nasıl olacak bilmiyorum.
Benim laptopta harici monitör taktığım zaman direkt asıl gpu'yu algılıyor. O yüzden böyle bir sorun yaşamadım. Type-c to dp kablosu ile G-sync acilabiliyor

RTX 3000 serisi ile HDMI 2.1 ile desteği olan monitörde G-Sync açılır. Tekrar söylüyorum, FreeSync HDMI ile açılır fakat FreeSync monitörde G-Sync açmak için DP gerekir.
Türkçesi: RTX 3000 ve üstü GPU'lar HDMI 2.1 ile açabilir.

RTX 3000 serisi ile HDMI 2.1 ile desteği olan monitörde G-Sync açılır. Tekrar söylüyorum, FreeSync HDMI ile açılır fakat FreeSync monitörde G-Sync açmak için DP gerekir.
Türkçesi: RTX 3000 ve üstü GPU'lar HDMI 2.1 ile açabilir.
Sence burda sorun ekran kartı gibi mi duruyor ?

G-sync sadece displayport üzerinden çalışıyor. Harici monitörde intel gpu değil de asıl gpunun çalışması gerek. O da nasıl olacak bilmiyorum.
Benim laptopta harici monitör taktığım zaman direkt asıl gpu'yu algılıyor. O yüzden böyle bir sorun yaşamadım. Type-c to dp kablosu ile G-sync acilabiliyor
Type C portu görüntüyü igpu üzerinden veriyor. Bu yüzden gsync yerine intel vrr açılabiliyor. Ek olarak mux switch kapalı olduğu için fps düşüyor.

Geri