Neler Yeni

G25 Direksiyon Seti Nasıldır?

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ramazan Yiğit
G25 tavsiye etmem çok sesli çalışıyor. G27 almak daha mantıklı olur, hissiyat bakımından G29'dan pek farkı yok denilebilir. Farklı bir ilden alabilsen 5500 civarına bu işi halledebilirdin ancak sadece Konya+İzmir'e sıkışınca fiyat biraz artıyor.

Bu alınabilir:

G27'yi bir süre kullandım, deneyimlerimi anlatayım. Pedal olarak gerçekten üst seviye denilebilir. Çoğu profesyonel e-racing oyuncusu Thrustmaster T300'ün pedal seti olan T3PA'dan bile daha iyi olduğunu söylüyor. Vites olarak da kaliteli diyebiliriz, ben bir sorun yaşamadım. Direksiyon hissiyatı olarak ise başlangıç için güzel diyebiliriz. T300 de kullandım, G27 T300'ün yanında oyuncak gibi kalıyor diyebilirim. Tabi ki bu işler bütçe meselesi, T300 dediğimiz direksiyon bütçeni inanılmaz derecede aşıyor. Sadece hissiyat olarak bundan daha iyileri olduğunu bil ve gerçek araba direksiyonu gibi bir hissiyat bekleme diye söylemek istedim. Özetlemek gerekirse fiyatına oranla oldukça güzel bir direksiyon seti, tavsiye ederim.
link e baktım ama satılmış heralde sorularda gördüm
bide dediğiniz gibi g27 almaya karar verdim ama işte izmir konya olunca biraz sıkıntı oluyo şehir dışına çıkma ihtimalim olmadığından
Mesaj otomatik birleştirildi:

bide benim attığım linkteki adamla 6.7k ya anlaştık önümüzdeki hafta bi aksilik çıkmazsa test etmeye gideceğim şurasına bak burasına bak diyebileceğiniz yerler var mıdır acaba

satamadı kanka aylardır 5 binden çıkardı fiyatı takip ediyorum bu ilanı
bi sorununu fln mı yakalayanlar oldu acaba neden satamadı sonuçta hep derler ucuz etin yahnisi yenmez diye

Son düzenleme:

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
99
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,033
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
link e baktım ama satılmış heralde sorularda gördüm
bide dediğiniz gibi g27 almaya karar verdim ama işte izmir konya olunca biraz sıkıntı oluyo şehir dışına çıkma ihtimalim olmadığından

bide benim attığım linkteki adamla 6.7k ya anlaştık önümüzdeki hafta bi aksilik çıkmazsa test etmeye gideceğim şurasına bak burasına bak diyebileceğiniz yerler var mıdır acaba
Vites geçişlerinde sıkıntı olmadığından emin ol. Geri vitese alırken vitesi aşağı doğru bastırıp 6. vitesin olduğu yere götürmek gerekiyor. Set eski olduğu için o bazen arızalı olabiliyor.

Onun dışında setin kendi sürücüsünde test etme kısımları var, pedala ne kadar bastığını, direksiyonu ne kadar çevirdiğini vesaire gösterir. Onlara iyi bak çünkü kullanıma bağlı olarak bazen döndürmelerde ve pedallarda boşluklar olabiliyor. Tüm tuşları test et, bazen çift basma veya hiç basmama sorunları olabiliyor.

Adaptörünün orijinal olup olmadığını kontrol et, çakma düşük güçte bir adaptör kullanılıyorsa direksiyon tam güçte çalışamaz. Orijinal adaptörde Logitech yazar ve 24V 2A oluyordu diye hatırlıyorum.

Hem direksiyonun hem de vitesin masaya sabitleme aparatlarının düzgün çalıştığından emin ol, çok fazla sıkıntı yaşanabiliyor onlarda. Pedalların altında kaydırmaz kauçuklar var, zamanla kullanıma bağlı olarak onlar eriyip tutmaz hale gelebiliyor ona çok dikkat et yoksa halı üzerinde oynamadığın takdirde sürekli ayağının altından kayar ve oyun zevkini mahveder.

Direksiyonun orta üst kısmında devir göstergesi var, bir oyuna girip çalışıp çalışmadığını kontrol et. Her oyunda çalışmıyor diye hatırlıyorum ancak hangi oyunlarda çalıştığını da hatırlamıyorum. Dirt Rally 2.0 veya Assetto Corsa olabilir.

1698362474392.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ramazan Yiğit
Vites geçişlerinde sıkıntı olmadığından emin ol. Geri vitese alırken vitesi aşağı doğru bastırıp 6. vitesin olduğu yere götürmek gerekiyor. Set eski olduğu için o bazen arızalı olabiliyor.

Onun dışında setin kendi sürücüsünde test etme kısımları var, pedala ne kadar bastığını, direksiyonu ne kadar çevirdiğini vesaire gösterir. Onlara iyi bak çünkü kullanıma bağlı olarak bazen döndürmelerde ve pedallarda boşluklar olabiliyor. Tüm tuşları test et, bazen çift basma veya hiç basmama sorunları olabiliyor.

Adaptörünün orijinal olup olmadığını kontrol et, çakma düşük güçte bir adaptör kullanılıyorsa direksiyon tam güçte çalışamaz. Orijinal adaptörde Logitech yazar ve 24V 2A oluyordu diye hatırlıyorum.

Hem direksiyonun hem de vitesin masaya sabitleme aparatlarının düzgün çalıştığından emin ol, çok fazla sıkıntı yaşanabiliyor onlarda. Pedalların altında kaydırmaz kauçuklar var, zamanla kullanıma bağlı olarak onlar eriyip tutmaz hale gelebiliyor ona çok dikkat et yoksa halı üzerinde oynamadığın takdirde sürekli ayağının altından kayar ve oyun zevkini mahveder.

Direksiyonun orta üst kısmında devir göstergesi var, bir oyuna girip çalışıp çalışmadığını kontrol et. Her oyunda çalışmıyor diye hatırlıyorum ancak hangi oyunlarda çalıştığını da hatırlamıyorum. Dirt Rally 2.0 veya Assetto Corsa olabilir.

Alıntıyı görüntüle
sağolun hocam bu yazdıklarınızı not alacağım bide bi muhabbet vardı heralde gaz fren pedalları vs vida boyası attıysa eski cihazdır diyolardı onun hakkında ne düşünüyorsunuz?

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
99
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,033
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
sağolun hocam bu yazdıklarınızı not alacağım bide bi muhabbet vardı heralde gaz fren pedalları vs vida boyası attıysa eski cihazdır diyolardı onun hakkında ne düşünüyorsunuz?
İlk defa duyuyorum bir bilgim yok. Ancak mantıken bu cihazların yeni olmasının imkanı yok. G27 dediğimiz set 2009'da piyasaya sürüldü ve bildiğim kadarıyla uzun süredir satılmıyor. Birisi 2009'da satın alıp kapalı kutu bir şekilde bodrumunda saklamadıysa sıfır veya sıfıra yakın bir cihaz bulabileceğini düşünmüyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ramazan Yiğit
anladım.
bulduğum bu cihazın kozmetik açıdan bi kusuru yok gibi ufak tefek çizikler var demiş zaten bilemiyorum sürekli ikilemde kalıyorum g29 u alsam dicem onunda düzgününü bulmaz masrafı arttırıyor bide uygun satanlarda vites olmuyo g27 de vites olduğundan biraz daha kanım ısındı
g27 alıp ilerde g29 a yükseltirim diye düşünüyorum durumum olunca ne kadar mantıklı bir harekettir bilemem.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
99
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,033
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
anladım.
bulduğum bu cihazın kozmetik açıdan bi kusuru yok gibi ufak tefek çizikler var demiş zaten bilemiyorum sürekli ikilemde kalıyorum g29 u alsam dicem onunda düzgününü bulmaz masrafı arttırıyor bide uygun satanlarda vites olmuyo g27 de vites olduğundan biraz daha kanım ısındı
g27 alıp ilerde g29 a yükseltirim diye düşünüyorum durumum olunca ne kadar mantıklı bir harekettir bilemem.
Bence G27 ve G29 arasında hissiyat olarak pek bir fark yok. Ben olsam yükselteceğim zaman Thrustmaster T300'e geçmeye çalışırdım. İkinci elde 10.000 TL civarında bulunabiliyor. İlk etapta vitessiz kullanabilirsin ilerleyen süreçte bütçen olursa T300 ile direkt uyumlu TH8A vitesi alabilirsin ancak çok tuzlu bir fiyatı var. O kadar para harcayamam dersen vitesi Logitech alabilirsin ancak T300 ile direkt uyumlu değil, 500-1000 TL arasına satılan çevirici adaptörlerden alıp T300'ün yanında Logitech vites (ikinci el=1500 TL) kullanabilirsin, bu daha ucuz bir yol olur. Böylelikle T300+Logitech vites+çevirici adaptör üçlüsünü 12.000 TL civarlarına alıp güzel bir setup kurabilirsin. Buna geçtikten sonra G27 oyuncak gibi gelecektir. T300'ün hissiyatı cidden çok farklı, yani aradaki fiyat farkına kesinlikle değdiğini düşünüyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ramazan Yiğit
G27 ve G29 arasında hissiyat olarak pek bir fark yok bence. Ben olsam yükselteceğim zaman Thrustmaster T300'e geçmeye çalışırdım. İkinci elde 10.000 TL civarında bulunabiliyor. İlk etapta vitessiz kullanabilirsin ilerleyen süreçte bütçen olursa T300 ile direkt uyumlu TH8A vitesi alabilirsin ancak çok tuzlu bir fiyatı var. O kadar para harcayamam dersen vitesi Logitech alabilirsin ancak T300 ile direkt uyumlu değil, 500-1000 TL arasına satılan çevirici adaptörlerden alıp T300'ün yanında Logitech vites (ikinci el=1500 TL) kullanabilirsin, bu daha ucuz bir yol olur. Böylelikle T300+Logitech vites+çevirici adaptör üçlüsünü 12.000 TL civarlarına alıp güzel bir setup kurabilirsin. Buna geçtikten sonra G27 oyuncak gibi gelecektir. T300'ün hissiyatı cidden çok farklı, yani aradaki fiyat farkına kesinlikle değdiğini düşünüyorum.
olmazsa satarken g27 vitesini satmam çünkü g29 unkinden daha çok hoşuma gidiyo dediğiniz gibi t300 e geçerim o zaman yükseltme yapılacağı zaman
çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için şimdi pc kapatıp yatıcam mesaj yazarsanız cevaplayamayabilirim.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
99
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,033
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
olmazsa satarken g27 vitesini satmam çünkü g29 unkinden daha çok hoşuma gidiyo dediğiniz gibi t300 e geçerim o zaman yükseltme yapılacağı zaman
çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için şimdi pc kapatıp yatıcam mesaj yazarsanız cevaplayamayabilirim.
Evet o şekilde yapabilirsin, G27 vitesi için de dönüştürücüler var. Şimdiden hayırlı olsun, iyi geceler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ramazan Yiğit
Yanında vites yok
malesef bulamadım uygun fiyatlı 7k param var daha da çıkamıyorum gördüğünüz denk geldiğiniz olursa atarmısınız
bide biraz düşünüyom sonradan usb li 8 li vitesler var ondan alıp takarım diye ne kadar sağlıklı olur bilmem
g27 vitesini araştırdım ondada çalışır ama düğmeleri kullanamazsın dediler direksiyon üstündekilerle çakışıyormuş herhalde
nasıl yapsam ne yapsam bilemedim yardım edin.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
99
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,033
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
malesef bulamadım uygun fiyatlı 7k param var daha da çıkamıyorum gördüğünüz denk geldiğiniz olursa atarmısınız
bide biraz düşünüyom sonradan usb li 8 li vitesler var ondan alıp takarım diye ne kadar sağlıklı olur bilmem
g27 vitesini araştırdım ondada çalışır ama düğmeleri kullanamazsın dediler direksiyon üstündekilerle çakışıyormuş herhalde
nasıl yapsam ne yapsam bilemedim yardım edin.
USB'li 8'li shifterları tavsiye etmem 2 kere tecrübem oldu ikisi de kötüydü. Tabi iyi olanları illaki vardır ancak benim kullandıklarımda vitesin hissiyatı hiç gerçekçi değildi ve oyunların yarısında çalışmıyordu, uyumsuzluk yapıyordu. Çünkü bu vitesleri genelde ticaret için bir tane 3D yazıcı alıp baskı alanlar ve biraz yazılım bilgisi olanlar yapıyor, dolayısıyla da genel kalite oldukça düşük. Logitech vitesi fabrikada profesyonel bir şekilde montajlanıyor. Direksiyon setlerinde zevk almak için mümkün olduğunca sorun yaşamamak lazım çünkü sorun yaşadıkça direksiyon setlerinden soğuyorsun. O yüzden Logitech vitesinden şaşma derim.

G27 vitesini T300'e takmaktan bahsediyorsun sanırım. Tuşlar çalışmıyorsa G27'yi satarken komple sat anlattığım gibi T300+Logitech vites+adaptörü 12.000 TL civarına alırsın. Logitech vitesinden kastım da G29'da kullanılan. Bu viteste tuş olmadığı için bir derdin olmaz, kişiden kişiye değişir ancak bence T300'ün üzerindeki tuşlar da yeterli sayıda.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ramazan Yiğit
USB'li 8'li shifterları tavsiye etmem 2 kere tecrübem oldu ikisi de kötüydü. Tabi iyi olanları illaki vardır ancak benim kullandıklarımda vitesin hissiyatı hiç gerçekçi değildi ve oyunların yarısında çalışmıyordu, uyumsuzluk yapıyordu. Çünkü bu vitesleri genelde ticaret için bir tane 3D yazıcı alıp baskı alanlar ve biraz yazılım bilgisi olanlar yapıyor, dolayısıyla da genel kalite oldukça düşük. Logitech vitesi fabrikada profesyonel bir şekilde hazırlanıyor. Direksiyon setlerinde zevk almak için mümkün olduğuna sorun yaşamamak lazım çünkü sorun yaşadıkça direksiyon setlerinden soğuyorsun. O yüzden Logitech vitesinden şaşma derim.

G27 vitesini T300'e takmaktan bahsediyorsun sanırım. Tuşlar çalışmıyorsa G27'yi satarken komple sat anlattığım gibi T300+Logitech vites+adaptörü 12.000 TL civarına alırsın. Logitech vitesinden kastım da G29'da kullanılan. Bu viteste tuş olmadığı için bir derdin olmaz, kişiden kişiye değişir ancak bence T300'ün üzerindeki tuşlar da yeterli sayıda.

anladım demek istediğinizi.
ben şimdi g27mi alsam yoksa daha 1yıl garantili vitezsiz g29 mu onda karar veremedim g27 nin ne kadar süredir kullanıldığını bilmiyorum ama g29 da kutu fatura garanti var.
bide attığınız vites için yalovaya yolumun düşeceğini hiç zannetmiyorum çok uzak kalıyor.
ben şimdi g27 alsam ne kadar süredir kullanıldığını bilmeden sıkıntı çıkarırmı bana
g29 alsam garantisi var + yönü o oluyo zaten tek eksisi vites yok belki g29 alırsam önmüzdeki aya vitesini alabilme şansım var yani lşafı sürekli tekrarlar gibi olduda sonuçta süreklialdığım bişey değil pişman olmak istemez kimse

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,968
Üyeler
163,918
Son üye
Keditisyen
Top Bottom