Ga 78 lmts2 UEFI destek?

rech

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
613
Sistem imzada Windows 10 pro temiz kurulum yapicam SSD aldım flashbellek aldım Windows 10u indirdim akşam kurulum yapicam sistemim UEFI destekliyor değil mi?

Sistem imzada Windows 10 pro temiz kurulum yapicam SSD aldım flashbellek aldım Windows 10u indirdim akşam kurulum yapicam sistemim UEFI destekliyor değil mi?
Evet ama USB'den UEFI olarak hiçbir şey boot edemezsiniz. MBR2GPT ile UEFI'ye çevirin Windows'u ve CD/DVD boot mode u EFI yapın.
Post automatically merged:

images.jpeg.jpg

64 bit EFI 1.10 bulunuyor. Bu Award Modular BIOS normalde Legacy bir BIOS ama Gigabyte EDK1 üzerine kurup piyasaya sürdü 2011 de. Bazı modelleri UEFI 2.3.1C'li AMI APTIO 4'e geçirdi.

Evet ama USB'den UEFI olarak hiçbir şey boot edemezsiniz. MBR2GPT ile UEFI'ye çevirin Windows'u ve CD/DVD boot mode u EFI yapın.

Alıntıyı görüntüle
Bu konularda fazla bilgim yok da biraz daha anlaşılır bir şekilde anlatır mısınız? Technopat veya shiftdelete bin videolarinindan birini izleyerek yapamaz mıyım

O zaman önce Legacy olarak Windows 10 21H2 kurun. Ondan sonra UEFI için yapılması gerekeni anlatacağım.
Akşam halledicem.

Alıntıyı görüntüle

64 bit EFI 1.10 bulunuyor. Bu Award Modular BIOS normalde Legacy bir BIOS ama Gigabyte EDK1 üzerine kurup piyasaya sürdü 2011 de. Bazı modelleri UEFI 2.3.1C'li AMI APTIO 4'e geçirdi.
Peki BIOS tan EFI mi yoksa UEFI mi olduğunu görebilir miyim?

Son düzenleme:
Akşam halledicem.

Peki BIOS tan EFI mi yoksa UEFI mi olduğunu görebilir miyim?
EFI ile UEFI aynı şey. Sadece, 1998-2006 arası 1.x sürümünün adı o. 2.x ve üzeri sürümlere UEFI deniyor çünkü Intel'in tekelinden çıktı.

EFI ile UEFI aynı şey. Sadece, 1998-2006 arası 1.x sürümünün adı o. 2.x ve üzeri sürümlere UEFI deniyor çünkü Intel'in tekelinden çıktı.
bu videodaki işlemleri uygulayarak kurulum yapabilir miyim?

bu videodaki işlemleri uygulayarak kurulum yapabilir miyim?
MBR seçerseniz evet ama Legacy olarak kurmuş olursunuz. Dediğim şekilde yapın video dışında MBR'i seçin. Sonra UEFI'ye çevirmek için yapılması gerekeni anlatacağım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,762
Üyeler
190,969
Son üye
Eray57
Geri