GA-G31M-ES2L anakarta Core 2 Quad q9550 takılır mı?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.

-Emre-

80+
Reaksiyon skoru
3
Bütçe
500
Arkadaşlar eski bilgisayarımızı kullanmaya başladım ve bütçem pek yok 500 tl civarı (yani yeni bir bilgisayar alamayız) bende elimdekini yanileyim dedim başlıkta da belirttiğim gibi anakartım Gigabyte G31M-ES2L üstünde 1+1 gb DDR 2 800 mhz ram var, küçük bir araştırmayla maksimum ram desteğinin 4 gb olduğunu buldum, ve işlemciyle ekran kartı arayışına geçtim (mevcut işlemci İntel Pentium E5700), şimdi sizlere sorum şu 1- Anakartım core 2 duo q9550 işlemciyi destekler mi? 2- Anakartım Gtx 650 ti ekran karını destekler mi?
3- Bu ikiliye bir de 2+2 gb DDR 2 ram alsam gta 5 ve valorant oynayabilir miyim? yardımcı olursanız sevinirim.

Arkadaşlar eski bilgisayarımızı kullanmaya başladım ve bütçem pek yok 500 TL civarı (yani yeni bir bilgisayar alamayız) bende elimdekini yanileyim dedim başlıkta da belirttiğim gibi anakartım Gigabyte G31M-ES2L üstünde 1+1 gb DDR 2 800 mhz ram var, küçük bir araştırmayla maksimum ram desteğinin 4 gb olduğunu buldum, ve işlemciyle ekran kartı arayışına geçtim (mevcut işlemci İntel Pentium E5700), şimdi sizlere sorum şu 1- Anakartım core 2 duo q9550 işlemciyi destekler mi? 2- Anakartım Gtx 650 ti ekran karını destekler mi?
3- Bu ikiliye bir de 2+2 gb DDR 2 ram alsam gta 5 ve valorant oynayabilir miyim? yardımcı olursanız sevinirim.
G31M-ES2L Q9550 destekler bende de aynı anakart vardı Q9500 kullanıyordum araştırdığımda Q9550 destekliyordu.
GTX 650 Ti Ekran Kartını destekliyor diye biliyorum emin değilim.
Ama ram konusunda sıkıntılı bir anakart DDR2 desteklediği için ve tek kanal DDR2 4gb ramler Türkiye'de bulunmuyor (bulunsada 8GB fiyatına satılıyor antika olduğu için) eğer bulursanız 4+2 6GB ddr2 ram yapabilirsiniz.

Teşekkür ederim ama bir yerde yanlışınız var hocam o anakart 2+2 max 4 gb ram desteği var :)
Ama yinede araştırdığınız için teşekkürler.

Takılır o işlemci.
650 Ti kaç TL alacaksınız ve güç kaynağı kaç W ?.

Destekliyor.

Arkadaşlar eski bilgisayarımızı kullanmaya başladım ve bütçem pek yok 500 TL civarı (yani yeni bir bilgisayar alamayız) bende elimdekini yanileyim dedim başlıkta da belirttiğim gibi anakartım Gigabyte G31M-ES2L üstünde 1+1 gb DDR 2 800 mhz ram var, küçük bir araştırmayla maksimum ram desteğinin 4 gb olduğunu buldum, ve işlemciyle ekran kartı arayışına geçtim (mevcut işlemci İntel Pentium E5700), şimdi sizlere sorum şu 1- Anakartım core 2 duo q9550 işlemciyi destekler mi? 2- Anakartım Gtx 650 ti ekran karını destekler mi?
Dostum
Bios mode yaparak ondan daha guclu olan x5450 öneririm

Aslında düşünmedim değil ama çok fazla güç tüketiyorlar ve bana q9550 nin yeteceğini düşünüyorum.
Teşekkürler.
Güç tuketme yönünden şupheniz olmasin

17. Kuralın ihlali
aynı anakart bendede varda tek sorun 4 gb ram desteklemesi

aynı anakart bendede varda tek sorun 4 gb ram desteklemesi
Bakıyorum foruma yeni katılmışsınız ama maalesef kuralları dikkatli okuyamamışsınız.
6 aydan eski konulara mesaj yazmak yasaktır. Ana sayfaya düştüğü için diğer güncel konular gözden kaçacaktır, daha dikkatli olunuz.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri