Gainer, karbonhidrat ve biraz da protein açığı giderebilen ve ürünün markasına göre değişebilen çeşitli aminoasitlere sahip bir toz.
-Yemeklerin yanında ek gıda olarak kullanılır, sadece bunu kullanarak kilo almayı bekleme.
Ben de senin gibi kilo sıkıntısı çekiyordum(1.73 58 kiloydum), gainer kullandım 1-2 kilo faydasını gördüm ancak yorumda bahsettikleri gibi günlük 200gr 3kg gainer alırsan 15 gününü ancak karşılar ve çok pahalı. 200gr dan aldığın 800 kalori diğer yemeklerle de rahat alınır ancak sağladığı karbonhidrat 150-200gr civarlarında yanlış değilsem bunu karşılamak için biraz yemen lazım.
Kendimden örnek verecek olursam tavsiyem hiç gainerla uğraşma, 50kg iken kilo alman için alman gereken kalori oldukça düşük.
Gereksiz yere para harcamış olursun, bu açığı yemeklerle rahat giderirsin. Yemek yiyemiyorsan da en basit tavsiyem öğünleri böl, örneğin akşam yemeğinde 1 tabak pilav ve 1 tabak kuru fasulye var. Sen bunu bitiremiyorsan yarısını ye geceye de diğer yarısını ye. Zaman bol bir anda kendini yemekle tıkama aşırı doyduğundan bütün iştahını örseler. Ben böyle 58'den 63'e çıkabildim (çok zor kilo alan birisiyim, ektomorf yapılıyım)