Neler Yeni

Gainward RTX 2060 SUPER fan sesi artıyor!

enessup

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Enes Hazar
Merhaba, Gainward RTX 2060 super bir ekran kartına sahip kasa satın aldım bugün.
Boşta dururken bir sorun yoktu ama biraz zorladığımda ilginç bir ses yükseldi kasadan.
Teardown oyununa girdim, 75fps sabit alıyordum, gpu kullanımı %70'lerde, Gpu huzu ise 1860MHZ'ye falan çıktı. Sıcaklıkta 65-70 dereceydi ortalama.
Fakat aşağıdaki linkteki ses çıkmaya başlıyor bazen, sonra gidiyor sonra yeniden çıkıyor. Aşırı rahatsız edici, bunun sorunu tam olarak nedir acaba?
Ekran kartından geldiğini düşünüyorum ama başka parçadan olduğunu düşünüyorsanız lütfen bilgilendirin beni.

Ses sorunu:

Boşta değerler bu şekilde, gpu huzu denilen şey her arttığında seste aynı oranda hissedilir oluyor.
1715117463651.png

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,490
İsim
Mehmet Aslan
Merhaba, Gainward RTX 2060 super bir ekran kartına sahip kasa satın aldım bugün.
Boşta dururken bir sorun yoktu ama biraz zorladığımda ilginç bir ses yükseldi kasadan.
Teardown oyununa girdim, 75fps sabit alıyordum, gpu kullanımı %70'lerde, Gpu huzu ise 1860MHZ'ye falan çıktı. Sıcaklıkta 65-70 dereceydi ortalama.
Fakat aşağıdaki linkteki ses çıkmaya başlıyor bazen, sonra gidiyor sonra yeniden çıkıyor. Aşırı rahatsız edici, bunun sorunu tam olarak nedir acaba?
Ekran kartından geldiğini düşünüyorum ama başka parçadan olduğunu düşünüyorsanız lütfen bilgilendirin beni.

Ses sorunu:

Boşta değerler bu şekilde, gpu huzu denilen şey her arttığında seste aynı oranda hissedilir oluyor.
Alıntıyı görüntüle
Duyduğunuz ses Coil Whine yani Türkçesiyle bobin cızırdamasıdır. Hemen hemen her kartta olan bir şeydir (modele göre sesin seviyesi değişebilir) ve ekran kartına bir zararı yoktur.

enessup

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Enes Hazar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Duyduğunuz ses Coil Whine yani Türkçesiyle bobin cızırdamasıdır. Hemen hemen her kartta olan bir şeydir (modele göre sesin seviyesi değişebilir) ve ekran kartına bir zararı yoktur.
Hocam aşırı rahatsız ediyor ama oyun oynarken, çözüm yolu yok mudur. Bildiğiniz yarış arabasına dönüyor kasa.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,490
İsim
Mehmet Aslan
Hocam aşırı rahatsız ediyor ama oyun oynarken, çözüm yolu yok mudur. Bildiğiniz yarış arabasına dönüyor kasa.
Maalesef bir çözümü yok. Ya yeni kart almanız gerek yada çok rahatsız oluyorsanız iade. Bu kulaklar ne cw ler duydu :D Pancar motoru gibi öten kartlar vardı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
ismet karagücük
Bende de ön 2060 Süper var tek fanlı arada bana da geliyor da seninki kadar değil ya ilk başta ben fan sesi zannettim

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,490
İsim
Mehmet Aslan
Kartı açıp bobinleri silgi ile silmeyi önerenler oluyor ama ne kadar işe yarar bilemiyorum. Ayrıca kartın garantisi varsa garanti kapsamından çıkar.

enessup

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Enes Hazar
Maalesef bir çözümü yok. Ya yeni kart almanız gerek yada çok rahatsız oluyorsanız iade. Bu kulaklar ne cw ler duydu :D Pancar motoru gibi öten kartlar vardı.
Grafiklerden falan düşsek toparlamaz mı hocam ses. Kulaklık takılıykende hissediliyor az çok.
Bende de ön 2060 Süper var tek fanlı arada bana da geliyor da seninki kadar değil ya ilk başta ben fan sesi zannettim
Ya vallahi hocam daha bugün aldım yemin ediyorum moralim bozuldu suratım asıldı. O kadar para verdik bunun olması üzdü şuan.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eski kartım olan GTX 750 Ti'da böyle bir sorun yoktu :D
Kart güçlendi her şey güzel oldu derken bu sorun çıktı, görmezden gelebilir miyim acaba diye düşünüyorum ama her oyun oynadığım vakit bu ses ciddi manada can sıkıyor.

Son düzenleme:

enessup

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Enes Hazar
Kartı açıp bobinleri silgi ile silmeyi önerenler oluyor ama ne kadar işe yarar bilemiyorum. Ayrıca kartın garantisi varsa garanti kapsamından çıkar.
@-Mehmet- @ikigözümünçiçeği Hocam bugün 2 saat RDR 2 oynadım, ekran kartına deli gibi yük bindirdim yani. Çoğunlukla 80-82 derece arasıydı ama o garip sesi hiç yapmadı. Teardown gibi bir oyunda sadece yaşadım, sanırım anlık hız değişimlerinde yaşanıyor tam anlayamadım. Ayrıca Coil Whine değil bence çünkü elimle fanları durdurunca düzeliyor ses gidiyor, fanlarda bir sorun var. Ayarlayamıyor aniden mi artıyor artık anlamadım, fikriniz var mı?

yefri

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
120
İsim
koray canpolat
bende psu dan geliyordu bu ses yüke girince

Top Bottom