Neler Yeni

Öneri Galax 1650 SUPER 1-Click OC İdeal OverClock Ayarları

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
bilmediğiniz konularda boş yorum yapmayın kart sıcaklık , yük durumu , işlemci beslemesi gibi gibi bir sürü etmene bağlı olarak frekansını yükseltip alçaltabiliyor bu yıllardır var olan bir durum base clock ve boost clock hatta fabrikanın verdigi boost clock rakamları epey düşük çip bu kadarını garanti eder diyerek verdigi rakam 1700 küsür olması lazım benim kartım 1900 küsürlere kadar oto boost ediyor iyi forumlar k.g
Sonraki mesajımı okusaydın keşke. Sende bir daha yorumları okumadan boş yapma tamam mı?

Nası la?
5 gün araştırdım o kadar ölye bişi okumadım :D

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
bilmediğiniz konularda boş yorum yapmayın kart sıcaklık , yük durumu , işlemci beslemesi gibi gibi bir sürü etmene bağlı olarak frekansını yükseltip alçaltabiliyor bu yıllardır var olan bir durum base clock ve boost clock hatta fabrikanın verdigi boost clock rakamları epey düşük çip bu kadarını garanti eder diyerek verdigi rakam 1700 küsür olması lazım benim kartım 1900 küsürlere kadar oto boost ediyor iyi forumlar k.g

Yani sadece Nvidia kartlarda olan bir durum, gönül ister AMD kartlarda da olsa ama...

Dahası  
Reaksiyon skoru
511
İsim
E.C.
%99-%100 beslendiği sürece, yeterli gücü alabiliyorsa ve sıcaklıklar maksimum değerin altındaysa en yüksek frekansta sabit kalır, sürekli değişmez.

onr1818

80+ Bronze
Sonraki mesajımı okusaydın keşke. Sende bir daha yorumları okumadan boş yapma tamam mı?
1.si ben yorumu yazarken yorumunuz yoktu 2.si bilmediginiz konuda emin konuşmayacaksın deneyimin tecrüben yok ise öyle bir şey yok elle yapacaksın demeyeceksin toysunuz daha ögrenirsiniz çok eski bir teknoloji bu araştırın k.g blok

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
1.si ben yorumu yazarken yorumunuz yoktu 2.si bilmediginiz konuda emin konuşmayacaksın deneyimin tecrüben yok ise öyle bir şey yok elle yapacaksın demeyeceksin toysunuz daha ögrenirsiniz çok eski bir teknoloji bu araştırın k.g blok
Yokmuydu? Ciddimiz sen? Yorumu attığın dakikaya ve benim attığım dakikaya bak bir. Daha öğrenirsiniz demek?
Benim bilgim seninkine 5 çeker haberin yok.

konu burada kapansın.

(Hemn laf atma şabası)

onr1818

80+ Bronze
%99-%100 beslendiği sürece, yeterli gücü alabiliyorsa ve sıcaklıklar maksimum değerin altındaysa en yüksek frekansta sabit kalır, sürekli değişmez.
sürekli değişir gibi bir şey yazmamışım ama şöyle söyleyeyim en yüksek frekansda sabit kalma diye bir durum söz konusu değil aslında besleme yeterli olsa dahi belli bir noktada tdp ye takılıyor veya sıcaklıga takılıyor gibi nüansları var aslında benim kart 83 derece olarak belirlemiş sıcaklık limitini ama 70 li derecelerin ortasından itibaren ufak ufak kısıyor boost u 1780-1930 arasında dalğalanıyor devamlı 1930 yada devamlı 1850 gibi bir çalışma stili yok ufak ufak inip çıkıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
511
İsim
E.C.
sürekli değişir gibi bir şey yazmamışım ama şöyle söyleyeyim en yüksek frekansda sabit kalma diye bir durum söz konusu değil aslında besleme yeterli olsa dahi belli bir noktada tdp ye takılıyor veya sıcaklıga takılıyor gibi nüansları var aslında benim kart 83 derece olarak belirlemiş sıcaklık limitini ama 70 li derecelerin ortasından itibaren ufak ufak kısıyor boost u 1780-1930 arasında dalğalanıyor devamlı 1930 yada devamlı 1850 gibi bir çalışma stili yok ufak ufak inip çıkıyor
Boost'tan bahsetmiyoruz, manuel ayarlanan frekans değerinden bahsediyoruz. Ayrıca TDP'ye takılma gibi bir durum yok, TDP GPU çalışırken açığa çıkan ısı enerjisini ifade eder, güç tüketimini değil. Lütfen millete cahil damgası vurmadan önce sakin ol.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Boost'tan bahsetmiyoruz, manuel ayarlanan frekans değerinden bahsediyoruz. Ayrıca TDP'ye takılma gibi bir durum yok, TDP GPU çalışırken açığa çıkan ısı enerjisini ifade eder, güç tüketimini değil. Lütfen millete cahil damgası vurmadan önce sakin ol.
Forumda bu tiplerden bıkıyoruz işte...

onr1818

80+ Bronze
bu kartın çekirdek frekansını base clock üzerinden o.c yapıyorsun ve bu değer kartın boost clock değerinin üzerine çıkmıyor boost u kapatabilip tamamen manuel olarak ayarlayabilinse idi söylediginiz gibi olabilirdi lakin kartın gpu boost özelligi benim bildigim kadarı ile özelleştirilmiş bir bios vs yazmadan kapanmıyor o yüzden söylediginiz senaryo ancak tepe boost clock deperinin üzerinde bir o.c yapabilirseniz geçerli ki oda 1900 küsür mhzlerin üzerine çıkmak anlamına geliyor buda mümkün değil o kadar oc imkanı yok TDP konusuna gelelim tdp(termal tasarım gücü) üreticinin (nvidianın) belirledigi bir rakam ve kartın bu değeri geçmemesi için çekebilecegi maksimum güç limitlenmiş durumda 1650s in 100w diye hatırlıyorum nvidia diyorki bu kart maksimum 100w lık bir enerji çeker ve maksimum 100w lık bir ısı üretebilir tepe değer bu , biz daha yüksek frekans istedigimizde kart 100w dan fazla güç çekemiyor power limit e takılıyor bu sebeple kart frekansını düşürüyor benim elimdeki galax 1650s in power limiti artırılamıyor çip den çipe değişebilen bir durum bu kısacası o yüzden sadece ortaya çıkan ısı enerjisini değil kartın çekebilecegi maksimum enerjiyide temsil ediyor kartlar yüksek frekanslara çıktıkça verimlilikleri düşür 1500 mhz de 50 watt çeken kart 2000 mhz için 150 watt ihtiyaç duyabilir millete cahil damgası vurma gibi bir durum söz konusu değil bilmediği konularda asıp kesen arkadaşlara gerekeni söyledik o kadar

Top Bottom