Hocam selamlar. Öncelikle işlemci tercihini 7500F veya 7600'den yana kullanman harika olmuş. Kendim de aktif olarak 7500F kullanan biri olarak bu işlemcinin huyunu suyunu çok iyi bilirim. AM5 platformunun yapısı gereği bu işlemciler biraz sıcak çalışmayı seviyor, yani stok fanla falan hayatta idare edilmez, sağlam bir soğutmaya kesinlikle ihtiyacın olacak.
Bu yüzden o bahsettiğin Darkflash 360mm sıvı soğutmalı paket şu anki piyasaya göre inanılmaz mantıklı bir fırsat. Kasa fiyatının üstüne sadece 2000 lira gibi bir fark koyup 360mm bir sıvı soğutma kapatmak çok büyük avantaj. O soğutucu 7500F'i yük altında bile buz gibi çalıştırır, kasanın içi görsel olarak çok dolu durur ve ileride işlemci yükseltmek istersen soğutucu masrafından da tamamen kurtulmuş olursun.
Asus AP201 seçeneğine gelirsek, malzeme kalitesi, sadeliği ve hava akışı olarak gerçekten premium ve efsane bir kasadır ama orada atlamaman gereken çok kritik bir detay var. O kasa sadece Micro-ATX (mATX) yapılı anakartları destekler. Eğer alacağın anakart standart ATX boyuttaysa o kasaya fiziksel olarak sığdıramazsın, elinde patlar.
Eğer anakartının mATX olduğundan eminsen ve ben soğutucu işini harici olarak kaliteli bir kule tipi hava soğutmayla çözerim diyorsan Asus kalitesinden şaşma. Ama hazır elinde 6000 lira bütçe varken ben olsam hiç o hesaplara girmem, direkt sıvı soğutmalı paket halindeki Game in Game modelini çekerim. Hem kasanı hem de o işlemcinin mecburi soğutma ihtiyacını tek kalemde ucuza ve çok güçlü bir şekilde çözmüş olurs
un.