I'm GANDALF
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 564
hocam bende aynı ürünün x3d olmayan versiyonunu kullanıyorum ama gpu 79 üstü görmedi yanlış değilsem ama anakart sıcaklığını nasıl görüyorsunuz?
Hwinfodan bakabilirsiniz. Afterburner layoutu içeren oyun içi ssler atmaniz mümkün mü?hocam bende aynı ürünün x3d olmayan versiyonunu kullanıyorum ama gpu 79 üstü görmedi yanlış değilsem ama anakart sıcaklığını nasıl görüyorsunuz?
Sonunda mantıklı cevap vermiş biri ohhhhhh içim eridi2 borulu diyen bilgisiz arkadaşlar 2 borunun kalınlığına bakarsan MSI asusun kullandigi 4 bakır boru kalınlığında yani 4 bakır boru olarak düşünebilirsiniz onun haricinde yanlardan çıkış olmaması mühendislik ucubesi diye adlandıran cahil cuhela arkadaşlara şunu söylemek isterim 200k lik Lenovo Legion da aynı tasarım rog 2025 Intel versiyonları da 3 çıkışlı yani 4 çıkış olunca soğuyacak diye bir şey yok maalese. 4 çıkışlı laptoplar da gördüm 115w 4060 soğutamıyor.
Hwinfodan bakabilirsiniz. Afterburner layoutu içeren oyun içi ssler atmaniz mümkün mü?
Dostum msi da 5-6 tane bakir boru kullaniliyor ayrica game garaj cihazindaki bakir boru msi bakir borularin kalinligina gore sadece %25 daha kalin bu demek oluyor ki msi kadar sogutma kapasitesi yok2 borulu diyen bilgisiz arkadaşlar 2 borunun kalınlığına bakarsan MSI asusun kullandigi 4 bakır boru kalınlığında yani 4 bakır boru olarak düşünebilirsiniz onun haricinde yanlardan çıkış olmaması mühendislik ucubesi diye adlandıran cahil cuhela arkadaşlara şunu söylemek isterim 200k lik Lenovo Legion da aynı tasarım rog 2025 Intel versiyonları da 3 çıkışlı yani 4 çıkış olunca soğuyacak diye bir şey yok maalese. 4 çıkışlı laptoplar da gördüm 115w 4060 soğutamıyor.
Sogutmasi o kadar da iyi degilmis vector 17 hx a13vig cihazimda bu degerlerden daha iyi bir sonuc aldim sicaklik olarak da.Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
masa üzerinde soğutucusuz du bu test şimdi soğutucu ile deneyeceğim bir daha
4090 22.500 civarı alması gerekmiyor mu biraz az almış sankiDostum msi da 5-6 tane bakir boru kullaniliyor ayrica game garaj cihazindaki bakir boru msi bakir borularin kalinligina gore sadece %25 daha kalin bu demek oluyor ki msi kadar sogutma kapasitesi yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Sogutmasi o kadar da iyi degilmis vector 17 hx a13vig cihazimda bu degerlerden daha iyi bir sonuc aldim sicaklik olarak da.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
soğutucu ileAlıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
masa üzerinde soğutucusuz du bu test şimdi soğutucu ile deneyeceğim bir daha
Ortalamasi bile 20875 zaten 22bin cikmamasi normal 35 derece hava altinda sogutucu yok.4090 22.500 civarı alması gerekmiyor mu biraz az almış sanki
soğutucu ile Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Rica ederim benSonunda mantıklı cevap vermiş biri ohhhhhh içim eridiSağol kralllll. Yorumları okurken kriz geçiriyordum tam kendime geldim.
Msi dan iyi soğutuyor demedim zaten ayrıca yaptığınız kiyas çok saçma 17.3 inç laptop soğutması 16.1 den iyi oluyor zatenDostum msi da 5-6 tane bakir boru kullaniliyor ayrica game garaj cihazindaki bakir boru msi bakir borularin kalinligina gore sadece %25 daha kalin bu demek oluyor ki msi kadar sogutma kapasitesi yok
Sogutmasi o kadar da iyi degilmis vector 17 hx a13vig cihazimda bu degerlerden daha iyi bir sonuc aldim sicaklik olarak da.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Dostum 16 inc laptopla ayni ikiis de var bende? 16hx a14vig ve 17 hx a13vig var? icini de atayim da bak bakalim.Rica ederim ben
Msi dan iyi soğutuyor demedim zaten ayrıca yaptığınız kiyas çok saçma 17.3 inç laptop soğutması 16.1 den iyi oluyor zaten
Hacı sen ciddimisin? 17.3 inç laptop kasası ile 16.1inc laptop kasası sıcaklığı aynı olamaz sorun vardır sende ozaman ben bakır boru tasarımını demiyorum genel olarak 17.3inc laptop daha serin çalışır 16.1 e göreDostum 16 inc laptopla ayni ikiis de var bende? 16hx a14vig ve 17 hx a13vig var? icini de atayim da bak bakalim.
16 HX A14VIG
Alıntıyı görüntüle
17HX A13VIG
Alıntıyı görüntüle
Arkadasa inc farkindan dolayi bakir borunun yada sogutma sisteminin degismedigini aciklamaya calisiyorum. Ayrica vector cok daha guclu bir cihaz yuksek watt larda calisiyor ona ragmen demek istedim.Vectorlerin soğutması r9t'den çok üstün inçle alakası yok. Zaten r9t en fazla 140wattlık 5070ti ile satılırken vectorler 175 watt 5080 ile satılıyor.R9tler vectorlerle kıyas edilcek cihazlar değil.
Kardesim inc ile sogutmanin alakasi yok bazi laptoplar haricinde. Bakir boru sistemi ayni fan sistemi ayni inc ile ne alakasi kaliyor o zaman belki max 1 cm baki boru uzunlugu kisadir ama o sogutmaya etki etmez.Hacı sen ciddimisin? 17.3 inç laptop kasası ile 16.1inc laptop kasası sıcaklığı aynı olamaz sorun vardır sende ozaman ben bakır boru tasarımını demiyorum genel olarak 17.3inc laptop daha serin çalışır 16.1 e göre