RagnarLodbrok
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 211
Bu sistemdeki anakartı değiştirmek istiyoruz, parçalarla https://www.akakce.com/anakart/en-u...wifi6e-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,903489104.html bu anakart uyumlu mu?
Teşekkürler hocam. Peki 10K'ya kadar daha iyi dediğiniz bir anakart var mı? Ben bu anakartı dün almayı düşünüyordum 9K idi şimdi bütçeyi aşıyor maalesef.Kasa ATX boyutunu destekliyor. Anakartda atx boyutunda zaten. Sıkıntı yok
B850 zorunlu ise şuan beklemek daha mantıklı gibi. https://www.sinerji.gen.tr/gigabyte...-anakart-p-53731?utm_campaign=akakce&v=1.28.8 diger anakart arasında büyük fark 6 vrm olmasıTeşekkürler hocam. Peki 10K'ya kadar daha iyi dediğiniz bir anakart var mı? Ben bu anakartı dün almayı düşünüyordum 9K idi şimdi bütçeyi aşıyor maalesef.
B850 zorunlu değil ama B650 yerine daha mantıklı olur diye düşündüğüm için B850 bakıyorum.B850 zorunlu ise şuan beklemek daha mantıklı gibi. https://www.sinerji.gen.tr/gigabyte...-anakart-p-53731?utm_campaign=akakce&v=1.28.8 diger anakart arasında büyük fark 6 vrm olması
Ben büyük şaşalı anakart istiyorum kardeşim parası neyse de öderim diyorsanız bir şey demiyorum ama anakart yükseltmesi yerine doğru düzgün bir kasa ve PSU ayrıca 120mm saçma sapan bir sıvı soğutma yerine de çift kule hava soğutma veya en azıdan 240mm sıvı soğutma tercih edebilirsiniz, o ankarta o kadar para vermenin keyif haricinde hiçbir mantığı yok b650 den b850 ye geçmekte hiçbirşey fark etmeyecek tamamen aynı altyapıyı kullanıyorlar. B650M-R anakartı ryzen 5 7600 için gayet yeterli bir anakart. Ayrıca sıvı soğutma daha kısa ömürlü ve daha sesli olacaktır. Ani sıcaklık değişimlerine daha yavaş tepki verecektir. Ryzen 5 7600 ve b650m-r için tek kuleli güzel bir kule tipi soğutucu bile çok çok daha verimli olacak. Paranızı boş şeylere harcıyorsunuz sıvı soğutmalar yüksek performanslı ve aşırı ısınan işlemciler için 120mm sıvı soğutmanın pratikte hiçbir kazancı yok daha düşük fiyat vererek daha iyi, sessiz, uzun ömürlü ve ısı değişimlerine daha iyi tepki verebilen kule tipi bir soğutucu alın.Alıntıyı görüntüle
Bu sistemdeki anakartı değiştirmek istiyoruz, parçalarla https://www.akakce.com/anakart/en-u...wifi6e-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,903489104.html bu anakart uyumlu mu?
Hızlı ve örnek olması açısından pek fazla site gezmedim farklı sitelerde benzer veya aynı marka modelleri daha uyguna bulabilirsiniz.Ben büyük şaşalı anakart istiyorum kardeşim parası neyse de öderim diyorsanız bir şey demiyorum ama anakart yükseltmesi yerine doğru düzgün bir kasa ve PSU ayrıca 120mm saçma sapan bir sıvı soğutma yerine de çift kule hava soğutma veya en azıdan 240mm sıvı soğutma tercih edebilirsiniz, o ankarta o kadar para vermenin keyif haricinde hiçbir mantığı yok b650 den b850 ye geçmekte hiçbirşey fark etmeyecek tamamen aynı altyapıyı kullanıyorlar. B650M-R anakartı ryzen 5 7600 için gayet yeterli bir anakart. Ayrıca sıvı soğutma daha kısa ömürlü ve daha sesli olacaktır. Ani sıcaklık değişimlerine daha yavaş tepki verecektir. Ryzen 5 7600 ve b650m-r için tek kuleli güzel bir kule tipi soğutucu bile çok çok daha verimli olacak. Paranızı boş şeylere harcıyorsunuz sıvı soğutmalar yüksek performanslı ve aşırı ısınan işlemciler için 120mm sıvı soğutmanın pratikte hiçbir kazancı yok daha düşük fiyat vererek daha iyi, sessiz, uzun ömürlü ve ısı değişimlerine daha iyi tepki verebilen kule tipi bir soğutucu alın.
Tavsiye:
Soğutucu
4 boru
ThermalRight Assassin X 120 R Digital ARGB Black TL-P12-S 120mm Isı Borulu Intel-AMD Hava Soğutucu : Amazon.com.tr: Bilgisayar
ThermalRight Assassin X 120 R Digital ARGB Black TL-P12-S 120mm Isı Borulu Intel-AMD Hava Soğutucu : Amazon.com.tr: Bilgisayarwww.amazon.com.tr
Soğutucu
6 boru
ThermalRight Burst Assassin 120 SE 6x6mm Isı Borulu 120mm PWM Intel AMD Uyumlu İşlemci Hava Soğutucu TL-C12C : Amazon.com.tr: Bilgisayar
ThermalRight Burst Assassin 120 SE 6x6mm Isı Borulu 120mm PWM Intel AMD Uyumlu İşlemci Hava Soğutucu TL-C12C : Amazon.com.tr: Bilgisayarwww.amazon.com.tr
Kasa 1: B650m-r ile kullanılırsa alt kısımda boşluk kalır.
Kasa 2: B650m-r ile tam uyumlu alt kısımda ekstra boşluk kalmaz. Bu daha iyi bir görüntü sağlayabilir.
PSU: PSU konusu önemli bir konu güvenilir bir markadan almak her zaman iyidir. Sisteminiz için yeterli bir güç kaynağı.
amazon.com.tr/dp/B0991TZ399?tag=akakcetr-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1&psc=1
Hocam öncelikle teşekkür ederim. Sistemi ben değil arkadaşım 3 ay önce İncehesap üzerinden satın almış şimdi de anakartında sorun çıkmış. Garantiye gönderdiği zaman anakartın iadesini yapalım demişler, arkadaşım da kabul etmiş o yüzden anakart bakıyorum kendisi için. En başta bana sorsa ben direkt bu sistemi almamasını söylerdim ama sormadan almış. Şimdi de taksit imkanlarından dolayı Amazon veya Hepsiburada üzerinden bir anakart önermemi istedi benden ben de dün bu konuya attığım ilk anakartı Amazon'da 9000 TL'ye bulmuştum, şu an Amazon'da satışı yok maalesef.Ben büyük şaşalı anakart istiyorum kardeşim parası neyse de öderim diyorsanız bir şey demiyorum ama anakart yükseltmesi yerine doğru düzgün bir kasa ve PSU ayrıca 120mm saçma sapan bir sıvı soğutma yerine de çift kule hava soğutma veya en azıdan 240mm sıvı soğutma tercih edebilirsiniz, o ankarta o kadar para vermenin keyif haricinde hiçbir mantığı yok b650 den b850 ye geçmekte hiçbirşey fark etmeyecek tamamen aynı altyapıyı kullanıyorlar. B650M-R anakartı ryzen 5 7600 için gayet yeterli bir anakart. Ayrıca sıvı soğutma daha kısa ömürlü ve daha sesli olacaktır. Ani sıcaklık değişimlerine daha yavaş tepki verecektir. Ryzen 5 7600 ve b650m-r için tek kuleli güzel bir kule tipi soğutucu bile çok çok daha verimli olacak. Paranızı boş şeylere harcıyorsunuz sıvı soğutmalar yüksek performanslı ve aşırı ısınan işlemciler için 120mm sıvı soğutmanın pratikte hiçbir kazancı yok daha düşük fiyat vererek daha iyi, sessiz, uzun ömürlü ve ısı değişimlerine daha iyi tepki verebilen kule tipi bir soğutucu alın.
Tavsiye:
Soğutucu
4 boru
ThermalRight Assassin X 120 R Digital ARGB Black TL-P12-S 120mm Isı Borulu Intel-AMD Hava Soğutucu : Amazon.com.tr: Bilgisayar
ThermalRight Assassin X 120 R Digital ARGB Black TL-P12-S 120mm Isı Borulu Intel-AMD Hava Soğutucu : Amazon.com.tr: Bilgisayarwww.amazon.com.tr
Soğutucu
6 boru
ThermalRight Burst Assassin 120 SE 6x6mm Isı Borulu 120mm PWM Intel AMD Uyumlu İşlemci Hava Soğutucu TL-C12C : Amazon.com.tr: Bilgisayar
ThermalRight Burst Assassin 120 SE 6x6mm Isı Borulu 120mm PWM Intel AMD Uyumlu İşlemci Hava Soğutucu TL-C12C : Amazon.com.tr: Bilgisayarwww.amazon.com.tr
Kasa 1: B650m-r ile kullanılırsa alt kısımda boşluk kalır.
Kasa 2: B650m-r ile tam uyumlu alt kısımda ekstra boşluk kalmaz. Bu daha iyi bir görüntü sağlayabilir.
PSU: PSU konusu önemli bir konu güvenilir bir markadan almak her zaman iyidir. Sisteminiz için yeterli bir güç kaynağı.
amazon.com.tr/dp/B0991TZ399?tag=akakcetr-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1&psc=1
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hızlı ve örnek olması açısından pek fazla site gezmedim farklı sitelerde benzer veya aynı marka modelleri daha uyguna bulabilirsiniz.
Tamamdır hocam, teşekkürler tavsiyeleriniz için.B850 tamamen para israfı bir yükseltme olur o sistem için tavsiyem aşağıdaki anakart herşeyi ile dolu dolu bir b650 fiyatı da uygun 6 aya kadar taksit seçeneği de var.