ufak bir araştırma lütfen.
Alıntıyı görüntüle
Söyledikleri okey, adam gayet temiz yazmış ne varsa. Fakat şöyle bir gerçekte var; son 5 senedir laptoplarla çok içli dışlıyım. Şahsi olarak 4 tane Asus Tuf, 1 tane Asus Vivobook, 1 tane Acer Nitro 5 kullandım. RTX 2050'den RTX 4070'e kadar (4070 aldığım dönem en güncel seri idi). Çevremde de birçok kişiye başta Tuf, Nitro 5, Loq serisi olmak üzere cihazlar aldırdım. Benimle iletişim kurmadan bu üç markanın dışında ürün alıp bana kurduran da çok oldu. Monster, Excalibur, MSİ'ın giriş seviyeleri, Asus'un Tuf-Rog birçok serisi (F15, A15, G15, G16 gibi) İdeapad serisi, Loq serisi birçok cihazı söküp macun yeniledim.
Emin olun o alt kapağı açarken bile malzeme kalitesi farkını anlıyorsun. İç soğutma bloğundaki vidalardan bile neyin en olduğu anlaşılıyor. Tuf A15 RTX 4070 cihazımı alıp sattığım RAM'leri test etmek için mutlaka haftada 1 sökerdim, 1 senenin sonunda sıfır kırık, sıfır çizik ile cihazımı sattım. Acer Nitro 5 daha ilk sökmemde ekran arkası uzun ince çıtanın vida yuvası kırıldı
Ekimde Tuf RTX 5070 laptoplar 68-69K'ya kadar düşmüştü şahsen alacak olsam o zamanda yapıştırırdım 3-5 fazla neyse de verilir. 10 fazlası kesinlikle tartışmaya açık, alınacak cihaz 90-100K ise belki ama 40-60K bandındaki cihazlarda sırf marka değişecek diye 10K fazla verilmez.
Şuan 65K gibi yüksek bir rakamı (asgari ücretlinin 3 ayı, benim gibi bir öğrencinin 22 adet KYK kredisi) bu tür markalara ŞAHSEN kesinlikle vermem. Bu işe sadece marka farkı var, azcık da kasası kötüdür ne olacak gözüyle bakmamak lazım. Bu ürünü senelerce kullanacağız, garantiye gitmesi gerekirse Gameraider'a Gaming Gen TR düzgün işlem yapabilecek mi? 4-5 sene sonra fan, klavye vb nispeten daha kolay bozulacak parçaları bulabilecek miyiz? Veya şarj aleti bozuldu, bilindik markaların orijinali de yan sanayisi de bulunuyor bunlara bulabilecek miyiz vb. bir ton durum var. Aynen araba muhabbeti gibi, Cherry vs VW kıyaslıyoruz, Polo parasına Tiguan dengi Cherry alıyoruz ama kaza sonrası 2-3 ay bi tampon far bekliyoruz. Son olarak 2. elde satarken bu markaların hiçbiri para etmeyecek, sırf Asus / MSİ olduğu için 4-5 senelik RTX 3050 laptoplar bile muadil markalardan %15-20 pahalıya satılıyor. RTX 3050 bir monster'ı 16-17'ye bulabiliyoruz, Asus Tuf olunca 19-20K cihaz

bizzat iki rakamda da sattım yani öyle rastgele sıkma rakamlar değil. Hepimiz isteriz en iyisi en ucuza olsun ancak ucuz olan şey iyi olamaz (bunu genel kalıp cümle olarak söylüyorum cihazlar kötü/çöp demiyorum)
Uzun lafın kısası ben tavsiye etmiyorum, 10 fazla verin muhattabı olan, yedek parçasını bulabileceğiniz, 2. elde ölmeyecek cihazlar alın derim. Yine de alan satan hayrını görsün, FPS'iniz bol ısınız düşük olsun