Neler Yeni

gaming gen sipariş kargoya verilmiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burhan Atakul
Gaming genden sistem siparişi verdim pazartesi gününden beridir her gün bugün kargoya vericez diyolar sonra yoğunluk var diyip yarına bırakıyolar galiba bunu herkese yapıyolar yaşayan var mı varsa nasıl halletti bu sorunu

NightWish2434

80+ Silver
Gaming genden sistem siparişi verdim pazartesi gününden beridir her gün bugün kargoya vericez diyolar sonra yoğunluk var diyip yarına bırakıyolar galiba bunu herkese yapıyolar yaşayan var mı varsa nasıl halletti bu sorunu
yoğun çalışıyorlar evet yalan söylüyorlar ama teslimat yapmama gibi bir durumları yok.

hinbo24

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
TOLGA GENCER
İnternet üzerinden yapılan satışlarda TKHK m. 48/3 ve aynı doğrultudaki Yönetmelik m. 16/1 ve m. 16/2 gereği satıcı, tüketicinin siparişi kendisine ulaştığı andan itibaren taahhüt edilen süre içerisinde edimini yerine getirmelidir. Mal satışlarında bu süre her halükarda otuz günü geçemez. Yani internet sitesinde tüketiciye satın almış olduğu ürünün en geç yedi gün içerisinde kendisine teslim edileceği taahhüt edilmişse bu süre içinde kendisine teslimat yapılmak zorundadır. Kanun koyucu burada satıcıların bu süreyi tüketiciyi istismar eder şekilde kullanmasının önüne geçmek için; azami süre getirmiştir. Teslimat için vadedilen süre otuz günü geçemeyecektir. Bir internet sitesinden alışveriş yapıldığında satıcının ürün elli gün içerisinde teslim edilecektir diyebilme imkanı yoktur. Bu süre içinde tüketiciye teslimat yapılarak satıcı tarafından edim yerine getirilmezse tüketici sözleşmeyi feshedebilecektir. Yönetmelik m. 16/3 gereği; sözleşmenin feshi durumunda, satıcı varsa teslimat masrafları da dahil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri fesih bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren on dört gün içinde tüketiciye 4/12/1984 tarihli ve 3095 sayılı Kanuni Faiz ve Temerrüt Faizine İlişkin Kanunu m. 1 kapsamında belirlenen kanuni faiziyle birlikte geri ödemek zorundadır.

Sözleşmenin feshinin yanı sıra satıcı aleyhine TKHK m. 77/1 doğrultusunda her bir işlem veya sözleşme için idari para cezası uygulanacaktır.
İlgili mevzuat bu şekildeymiş.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,115
Üyeler
164,441
Son üye
enes uzumluoglu
Top Bottom