GAMİNG GENDEN TOPLADIĞIM BİLGİSAYAR Alınır mı?

Reaksiyon skoru
12
MERHABALAR BÜTÇEM 120K ARASI BİŞEY BÖYLE BİR SİSTEM TOPLADIM HAZIR SİSTEMLERE BULAŞMAK İSTEMİYORUM ÇÜNKÜ BİR KEZ ALMIŞTIM ÇÖP OLDU ONUN İÇİN KENDİM TOPLADIM BU SİSTEM ALINIRM

erkan kartı ASUS TUF Gaming GeForce RTX 5070 Ti OC 16GB GDDR7 256 Bit DLSS 4

güç kaynağı ASUS ROG Strix 850P 850W 80+ Platinum Full Modüler Fanlı Güç Kaynağı

AMD Ryzen 7 7800X3D Tray 5.0GHz 8 Çekirdek 96MB Önbellek Soket AM5 İşlemci
HYTE Y60 Beyaz Temperli Cam USB 3.2 E-ATX Premium Mid Tower Gaming Kasa
KLEVV Cras V RGB 32GB (2x16GB) 6400MHz CL32 INTEL XMP 3.0 – AMD EXPO DDR5 Heatsink Brilliant White Ram
Thermalright Frozen Vision 240 White 240mm Intel-AMD Uyumlu Beyaz İşlemci Sıvı Soğutucu
Lexar NM790 2TB NVMe PCIe Gen4 x4 Okuma 7400MB – Yazma 6500MB PS5 Uyumlu M.2 SSD
ASUS ROG Strix B850-E Gaming WiFi 8000MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI DP ATX Anakart
TOPLAM 117.841,99 ₺
Ekran görüntüsü 2025-06-06 021254.webp

Çok pahalı buyrun hocam incehesap toplama sihirbazı 5080 9800x3d, kasayı değiştirebilirsiniz ben sadece hava akışı güzel diye koydum.

Kardeşim konudan bağımsız, hazır sistem aldığın zaman nasıl ve neden çöp oldu? Ben de hazır sistem alma taraftarıyım.

Kardeşim konudan bağımsız, hazır sistem aldığın zaman nasıl ve neden çöp oldu? Ben de hazır sistem alma taraftarıyım.
saçma bir cümle kurmuş bence
hazır sistemde hangi ürünü seçmiş
seçtiği üründe kronik sorun mu vardı
yoksa sadece onun şansına kötü ürün mü gitti
bunları bilmek lazım

yerine göre hazır sistem de alınır
yerine imkanına göre tek tek de toplanır
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

rog strix sevdanızın sebebi nedir

saçma bir cümle kurmuş bence
hazır sistemde hangi ürünü seçmiş
seçtiği üründe kronik sorun mu vardı
yoksa sadece onun şansına kötü ürün mü gitti
bunları bilmek lazım

yerine göre hazır sistem de alınır
yerine imkanına göre tek tek de toplanır

rog strix sevdanızın sebebi nedir

Şu anda en son baktığımda hazır sistemler daha uyguna geliyor çünkü. Bilmiyorum hatam var mı bu tespitte.

gereksiz rog strix harcamaları görüyorum

kimsenin keyfine zevklerine karışacak değilim lakin

ben beyaz olsun rog strix olsun gibi seviyelere gireceksem en azından 5080 ekran kartlı sistem toplamalıyım
illaki x3d alacaksam 9800x3d filan almalıyım ki
en tepe seviye ürünler olmasa da artık üst seviyenin ürünlerini almışım az da yatırım yapayım derim

(bu cümlelerimden 7800x3d 5070 ti kullanılmaz anlamı çıkmasın parayı görünüme fazla fazla yatırıyorsam ülkemizde yüksek seviye gibi görünen ama orta seviye 5070 ti da yapmam mesela bunu demek istiyorum)

sisteme bakıyorum
konsept renk oluşturayım desen
anakart beyaz değil

sıvı soğutmaya karşı biri değilim
7800x3d ye kule tipi de yeter ama görünüm olsun diyorsan
işte burda biraz daha paraya kıyar kasamın üstü 360 mm sıvı soğutma destekliyorsa 360 mm alırım

ya kaliteli bir kule tipi ya 360 mm sıvı soğutma

Şu anda en son baktığımda hazır sistemler daha uyguna geliyor çünkü. Bilmiyorum hatam var mı bu tespitte.
bazen hazır sistemler gerçekten çok çok uygundur
bazen de uygun görünür ama o kadar giriş seviye ürün vardır ki sen tek tek toplayacak olsan o ürünleri almazsın
güncelleştirme seçeneğinden de güncelleyeyim desen bu sefer tek tek toplamaya göre pahalıya gelebilir
çünkü fahiş fiyat farkı çıkabilir bazı ürünlerin güncelleştirmesinde

gereksiz rog strix harcamaları görüyorum

kimsenin keyfine zevklerine karışacak değilim lakin

ben beyaz olsun rog strix olsun gibi seviyelere gireceksem en azından 5080 ekran kartlı sistem toplamalıyım
illaki x3d alacaksam 9800x3d filan almalıyım ki
en tepe seviye ürünler olmasa da artık üst seviyenin ürünlerini almışım az da yatırım yapayım derim

(bu cümlelerimden 7800x3d 5070 ti kullanılmaz anlamı çıkmasın parayı görünüme fazla fazla yatırıyorsam ülkemizde yüksek seviye gibi görünen ama orta seviye 5070 ti da yapmam mesela bunu demek istiyorum)

sisteme bakıyorum
konsept renk oluşturayım desen
anakart beyaz değil

sıvı soğutmaya karşı biri değilim
7800x3d ye kule tipi de yeter ama görünüm olsun diyorsan
işte burda biraz daha paraya kıyar kasamın üstü 360 mm sıvı soğutma destekliyorsa 360 mm alırım

ya kaliteli bir kule tipi ya 360 mm sıvı soğutma

bazen hazır sistemler gerçekten çok çok uygundur
bazen de uygun görünür ama o kadar giriş seviye ürün vardır ki sen tek tek toplayacak olsan o ürünleri almazsın
güncelleştirme seçeneğinden de güncelleyeyim desen bu sefer tek tek toplamaya göre pahalıya gelebilir
çünkü fahiş fiyat farkı çıkabilir bazı ürünlerin güncelleştirmesinde

Bilgilendirme için teşekkürler hocam. Çünkü bir ara sırf inadına hazır sistem ile tek tek toplama fiyatlarına bakmıştım araştırmıştım, hazır sistemler bazen daha uyguna geliyordu. Ama arkadaşın da dediği gibi eğer çok bilgili değilsen ve seçtiğin parçalar çakışıyorsa sistem direkt çöp olabilir.

Geri