5 ay önce playstation 5 astro bot bundle bilkom garantili cihaz satın aldım. O zamanlar lansman fiyatı 24.5 bin TL'ye geliyordu. İçerisinden çıkan astro bot oyununu sattım. 23 bin TL'ye geldi kısacası. Kadıköydeki kahraman konsolla bizzat gittim ve görüştüm 21 bin TL istiyordu taksit yapınca taksitte 3 yapıyor taksitsiz alınca 19.5 bin TL direkt vermen gerekiyor. Kısaca özetlemek gerekirse arada fark çok yoksa 3-4 bin TL gibi bir fark varsa kesinlikle bilkom garantili al derim. Nedeni şu insanlar ps5'in kolay kolay bozulmadığını yazsalar bile fan ve özellikle sıcaklık sorunları yaşanabiliyor en büyük olay en çok sorun çıkaran şey ise dualsense 5 ay içinde dualsensem drift nedeniyle arızalandı ve bilkom sıfırıyla değişim yaptı. Yeni bir dualsense almaktan kurtuldum. Kısacası iyi ki aradaki fiyat farkını vermişim dedim. Tavsiyem o yüzden bilkom garantili olması yönünde olur.
Playstation Plus üyeliğine gelince her ay 2 adet oyun veriyor. Bazen kaliteli bazen değil oyunlar kalıcı olarak senin oluyor. Üyeliğin devam ettiği sürece oynuyorsun. Bunun haricinde oyun kataloğu listesi var xbox gamepass gibi düşünebilirsin o oyunlar dahil. Ama mesela yeni çıkan bir oyun gelmeye bilir satın alman gerekir. Örneğin FC 26 oyunu Playstation Plusa zor gelir. Genelde futbol oyunları zor geliyor. Ama UFC 5 şuan PS Plusa dahil onu oynayabilirsin. PS Plus sürekli yeni kaydolan üyelere indirim veriyor 4 bin TL üyeliği 2 bin TL'ye alabilirsin. Bu noktada sana tavsiyem PSN kardeşliği yapman. Eğer çevrende güvendiğin akraba vs. varsa PS5'i olan PSN kardeşliği yaptığında onun PS Plusını kullanabilirsin. Onun daha önce aldığı oyunları oynayabilirsin ve yeni alacak oyunları ortak alabilirsiniz. Mesela FC 26 4 bin TL ortak alırsanız 2 bin TL'ye geliyor. İnsanlar PS oyunlarının pahalı olduğunu söylüyor PC'ye göre ama PSN kardeşliği yapıldığında PC fiyatlarından bile daha ucuza geliyor oyunlar. Örneğin Forza Horizon 5 aldık en son kişi başı 600 TL verdik gibi buda sana oyunları daha ucuza alma tavsiyem.