Mutfağa oldukça ilgim var. Amacım da bir şekilde yurtdışına çıkmak.
Gastronomi okuyorum bu arada. İlgisi olup mutfakta çalışmaktan zevk olan çok arkadaşım var. Mesela bu yaz otelde çalıştım ben 3 ay, daha yeni çıktım işten. Otel olduğu için 8 saatti ve ona rağmen yorucu bir meslek fakat güzel maaş veren çoğu restaurant 12 saat falan çalıştırıyor. Özellikle bir bölümde usta olursan.
İşin patronu değilsen böyle yorulmak bana garip geliyor. İyi bir yere gelmek için de bu meslekte çok uğraşman gerek.
Tavsiyem kesinlikle Türkiye'de çalışma. Masterchef gibi değil olay.
Bu meslekte iyi para kazanmak istiyorsan öncelikle sözelde iyi bir sıralamaya girip en iyisine git. O sayede yurt dışına gitmen kolay olur.
Ondan sonraki tavsiyem ise yapmak istediğin bölümü seç. Örneğin ben Tatlı, Pasta ve Hamur işi gibi şeylerde geliştiriyorum kendimi.
Çok iyi şefler var kendini geliştirmen için yanına alan yazları çalışmak için oraları araştırabilirsin. Bazıları maaş vermez, bazıları çok az harçlık verir.
Özellikle İngilizceni geliştirirsen çalışacağın yer sayısı çok fazla. En kötü biraz deneyimin bile varsa alırlar.
Barmenlik alanında gelişmeyi de düşünebilirsin. Barmen tecrübesi + İngilizce ile çok iyi paralar kazananlar var.